Webwinkel Neckermann.com komt met fysieke winkels | RetailDetail

Webwinkel Neckermann.com komt met fysieke winkels

Webwinkel Neckermann.com komt met fysieke winkels

Neckermann.com begint een eigen winkelketen. Daartoe nam de webwinkel in Nederland acht filialen van Kijkshop over en in België vijf zaken van DepotPlus, verkoper van restpartijen en overstocks.

13 afhaal- en servicepunten (om te beginnen)

Het is al langer een trend: webwinkels die fysieke vestigingen openen. Nu zet ook Neckermann.com die stap. Directeur Bas Pieper kondigde gisteren de overname aan van acht winkels van Kijkshop in Nederland en van vijf vestigingen van DepotPlus in België.

 

Het is de bedoeling om die 13 winkels om te bouwen tot afhaal- en servicepunten, al hoopt Pieper stiekem dat klanten die online iets hebben gekocht, bij het afhalen van een pakje meteen nog iets extra's kopen. De winkels zullen een deel van het bekende Neckermann-assortiment aanbieden, aangevuld met het aanbod van webshop D5 Avenue. Kleding en meubels blijven enkel online beschikbaar.

 

De keten begint met 13 winkels. Het is de bedoeling dat er over twee jaar tientallen zaken zijn met de naam van het vroegere postorderbedrijf op de gevel. De Amerikaanse investeerder Readen levert daartoe de benodigde middelen (al worden geen bedragen genoemd).

 

Neckermann.com Benelux, ooit een succesvol postorderbedrijf, ging in 2014 failliet maar maakte meteen een doorstart in afgeslankte vorm. Twee jaar eerder was Neckermann.com Duitsland al failliet verklaard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top