Webwinkel Neckermann.com komt met fysieke winkels | RetailDetail

Webwinkel Neckermann.com komt met fysieke winkels

Webwinkel Neckermann.com komt met fysieke winkels

Neckermann.com begint een eigen winkelketen. Daartoe nam de webwinkel in Nederland acht filialen van Kijkshop over en in België vijf zaken van DepotPlus, verkoper van restpartijen en overstocks.

13 afhaal- en servicepunten (om te beginnen)

Het is al langer een trend: webwinkels die fysieke vestigingen openen. Nu zet ook Neckermann.com die stap. Directeur Bas Pieper kondigde gisteren de overname aan van acht winkels van Kijkshop in Nederland en van vijf vestigingen van DepotPlus in België.

 

Het is de bedoeling om die 13 winkels om te bouwen tot afhaal- en servicepunten, al hoopt Pieper stiekem dat klanten die online iets hebben gekocht, bij het afhalen van een pakje meteen nog iets extra's kopen. De winkels zullen een deel van het bekende Neckermann-assortiment aanbieden, aangevuld met het aanbod van webshop D5 Avenue. Kleding en meubels blijven enkel online beschikbaar.

 

De keten begint met 13 winkels. Het is de bedoeling dat er over twee jaar tientallen zaken zijn met de naam van het vroegere postorderbedrijf op de gevel. De Amerikaanse investeerder Readen levert daartoe de benodigde middelen (al worden geen bedragen genoemd).

 

Neckermann.com Benelux, ooit een succesvol postorderbedrijf, ging in 2014 failliet maar maakte meteen een doorstart in afgeslankte vorm. Twee jaar eerder was Neckermann.com Duitsland al failliet verklaard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.