Webwinkel Neckermann.com komt met fysieke winkels

Webwinkel Neckermann.com komt met fysieke winkels

Neckermann.com begint een eigen winkelketen. Daartoe nam de webwinkel in Nederland acht filialen van Kijkshop over en in België vijf zaken van DepotPlus, verkoper van restpartijen en overstocks.

13 afhaal- en servicepunten (om te beginnen)

Het is al langer een trend: webwinkels die fysieke vestigingen openen. Nu zet ook Neckermann.com die stap. Directeur Bas Pieper kondigde gisteren de overname aan van acht winkels van Kijkshop in Nederland en van vijf vestigingen van DepotPlus in België.

 

Het is de bedoeling om die 13 winkels om te bouwen tot afhaal- en servicepunten, al hoopt Pieper stiekem dat klanten die online iets hebben gekocht, bij het afhalen van een pakje meteen nog iets extra's kopen. De winkels zullen een deel van het bekende Neckermann-assortiment aanbieden, aangevuld met het aanbod van webshop D5 Avenue. Kleding en meubels blijven enkel online beschikbaar.

 

De keten begint met 13 winkels. Het is de bedoeling dat er over twee jaar tientallen zaken zijn met de naam van het vroegere postorderbedrijf op de gevel. De Amerikaanse investeerder Readen levert daartoe de benodigde middelen (al worden geen bedragen genoemd).

 

Neckermann.com Benelux, ooit een succesvol postorderbedrijf, ging in 2014 failliet maar maakte meteen een doorstart in afgeslankte vorm. Twee jaar eerder was Neckermann.com Duitsland al failliet verklaard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top