Webwinkel Neckermann.com komt met fysieke winkels

Webwinkel Neckermann.com komt met fysieke winkels

Neckermann.com begint een eigen winkelketen. Daartoe nam de webwinkel in Nederland acht filialen van Kijkshop over en in België vijf zaken van DepotPlus, verkoper van restpartijen en overstocks.

13 afhaal- en servicepunten (om te beginnen)

Het is al langer een trend: webwinkels die fysieke vestigingen openen. Nu zet ook Neckermann.com die stap. Directeur Bas Pieper kondigde gisteren de overname aan van acht winkels van Kijkshop in Nederland en van vijf vestigingen van DepotPlus in België.

 

Het is de bedoeling om die 13 winkels om te bouwen tot afhaal- en servicepunten, al hoopt Pieper stiekem dat klanten die online iets hebben gekocht, bij het afhalen van een pakje meteen nog iets extra's kopen. De winkels zullen een deel van het bekende Neckermann-assortiment aanbieden, aangevuld met het aanbod van webshop D5 Avenue. Kleding en meubels blijven enkel online beschikbaar.

 

De keten begint met 13 winkels. Het is de bedoeling dat er over twee jaar tientallen zaken zijn met de naam van het vroegere postorderbedrijf op de gevel. De Amerikaanse investeerder Readen levert daartoe de benodigde middelen (al worden geen bedragen genoemd).

 

Neckermann.com Benelux, ooit een succesvol postorderbedrijf, ging in 2014 failliet maar maakte meteen een doorstart in afgeslankte vorm. Twee jaar eerder was Neckermann.com Duitsland al failliet verklaard.

Tags: