Webwinkels kunnen reclame maken in Youtubevideos | RetailDetail

Webwinkels kunnen reclame maken in Youtubevideos

Webwinkels kunnen reclame maken in Youtubevideos

Google heeft bekendgemaakt dat webwinkels voortaan rechtstreeks reclame kunnen maken in video's op Youtube. Zo kan er een directe link gelegd worden met de producten die worden getoond in een video.

Meer reclame op mobiel

Het systeem is volgens Google vooral gericht op video's die zich bezig houden met unboxings, reviews en how-to-video's. Als zo'n advertentie te vinden is in een video, dan zal er bovenaan een icoontje verschijnen. Klikt de kijker daar op, dan krijgt hij enkele advertenties te zien van webshops die het relevante product verkopen. De adverteerder betaalt enkel wanneer een gebruiker op de advertentie klikt.

 

Ook op mobiele apparaten komt Youtube met een nieuw systeem voor advertenties: voortaan zullen adverteerders apps kunnen promoten op de mobiele versie van Youtube. Die advertenties zijn voortaan ook mogelijk bij Youtube Gaming, de nieuwe app van Youtube die zich volledig focust op videogames.

 

Tot slot heeft Google ook Customer Match gelanceerd, waarmee adverteerders beter toegang krijgen tot hun bestaande klanten. Customer Match werkt via Google Search, Youtube en Gmail.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.