Webwinkels kunnen reclame maken in Youtubevideos | RetailDetail

Webwinkels kunnen reclame maken in Youtubevideos

Webwinkels kunnen reclame maken in Youtubevideos

Google heeft bekendgemaakt dat webwinkels voortaan rechtstreeks reclame kunnen maken in video's op Youtube. Zo kan er een directe link gelegd worden met de producten die worden getoond in een video.

Meer reclame op mobiel

Het systeem is volgens Google vooral gericht op video's die zich bezig houden met unboxings, reviews en how-to-video's. Als zo'n advertentie te vinden is in een video, dan zal er bovenaan een icoontje verschijnen. Klikt de kijker daar op, dan krijgt hij enkele advertenties te zien van webshops die het relevante product verkopen. De adverteerder betaalt enkel wanneer een gebruiker op de advertentie klikt.

 

Ook op mobiele apparaten komt Youtube met een nieuw systeem voor advertenties: voortaan zullen adverteerders apps kunnen promoten op de mobiele versie van Youtube. Die advertenties zijn voortaan ook mogelijk bij Youtube Gaming, de nieuwe app van Youtube die zich volledig focust op videogames.

 

Tot slot heeft Google ook Customer Match gelanceerd, waarmee adverteerders beter toegang krijgen tot hun bestaande klanten. Customer Match werkt via Google Search, Youtube en Gmail.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. Opvallend: de huismerkproducten zijn van Boni, het eigenmerklabel van Belgische supermarktketen Colruyt.

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Back to top