Webwinkels kunnen reclame maken in Youtubevideos

Webwinkels kunnen reclame maken in Youtubevideos

Google heeft bekendgemaakt dat webwinkels voortaan rechtstreeks reclame kunnen maken in video's op Youtube. Zo kan er een directe link gelegd worden met de producten die worden getoond in een video.

Meer reclame op mobiel

Het systeem is volgens Google vooral gericht op video's die zich bezig houden met unboxings, reviews en how-to-video's. Als zo'n advertentie te vinden is in een video, dan zal er bovenaan een icoontje verschijnen. Klikt de kijker daar op, dan krijgt hij enkele advertenties te zien van webshops die het relevante product verkopen. De adverteerder betaalt enkel wanneer een gebruiker op de advertentie klikt.

 

Ook op mobiele apparaten komt Youtube met een nieuw systeem voor advertenties: voortaan zullen adverteerders apps kunnen promoten op de mobiele versie van Youtube. Die advertenties zijn voortaan ook mogelijk bij Youtube Gaming, de nieuwe app van Youtube die zich volledig focust op videogames.

 

Tot slot heeft Google ook Customer Match gelanceerd, waarmee adverteerders beter toegang krijgen tot hun bestaande klanten. Customer Match werkt via Google Search, Youtube en Gmail.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

 

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Back to top