Webwinkels kunnen reclame maken in Youtubevideos

Webwinkels kunnen reclame maken in Youtubevideos

Google heeft bekendgemaakt dat webwinkels voortaan rechtstreeks reclame kunnen maken in video's op Youtube. Zo kan er een directe link gelegd worden met de producten die worden getoond in een video.

Meer reclame op mobiel

Het systeem is volgens Google vooral gericht op video's die zich bezig houden met unboxings, reviews en how-to-video's. Als zo'n advertentie te vinden is in een video, dan zal er bovenaan een icoontje verschijnen. Klikt de kijker daar op, dan krijgt hij enkele advertenties te zien van webshops die het relevante product verkopen. De adverteerder betaalt enkel wanneer een gebruiker op de advertentie klikt.

 

Ook op mobiele apparaten komt Youtube met een nieuw systeem voor advertenties: voortaan zullen adverteerders apps kunnen promoten op de mobiele versie van Youtube. Die advertenties zijn voortaan ook mogelijk bij Youtube Gaming, de nieuwe app van Youtube die zich volledig focust op videogames.

 

Tot slot heeft Google ook Customer Match gelanceerd, waarmee adverteerders beter toegang krijgen tot hun bestaande klanten. Customer Match werkt via Google Search, Youtube en Gmail.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Back to top