Webwinkels kunnen reclame maken in Youtubevideos

Webwinkels kunnen reclame maken in Youtubevideos

Google heeft bekendgemaakt dat webwinkels voortaan rechtstreeks reclame kunnen maken in video's op Youtube. Zo kan er een directe link gelegd worden met de producten die worden getoond in een video.

Meer reclame op mobiel

Het systeem is volgens Google vooral gericht op video's die zich bezig houden met unboxings, reviews en how-to-video's. Als zo'n advertentie te vinden is in een video, dan zal er bovenaan een icoontje verschijnen. Klikt de kijker daar op, dan krijgt hij enkele advertenties te zien van webshops die het relevante product verkopen. De adverteerder betaalt enkel wanneer een gebruiker op de advertentie klikt.

 

Ook op mobiele apparaten komt Youtube met een nieuw systeem voor advertenties: voortaan zullen adverteerders apps kunnen promoten op de mobiele versie van Youtube. Die advertenties zijn voortaan ook mogelijk bij Youtube Gaming, de nieuwe app van Youtube die zich volledig focust op videogames.

 

Tot slot heeft Google ook Customer Match gelanceerd, waarmee adverteerders beter toegang krijgen tot hun bestaande klanten. Customer Match werkt via Google Search, Youtube en Gmail.

Tags: