Wehkamp start Belgische webshop | RetailDetail

Wehkamp start Belgische webshop

Wehkamp start Belgische webshop

Het Nederlandse Wehkamp gaat dit jaar nog een Belgische versie van zijn webwinkel openen. Op de website zullen voornamelijk dezelfde artikelen als op de Nederlandse site aangeboden worden. De ambitie is duidelijk: Wehkamp wil snel top-drie in België zijn.

Deel merken nog niet online in België

Op Wehkamp.be zullen ongeveer 150.000 artikelen aangeboden worden van meer dan 12.000 merken, waarvan een groot deel nog niet online te vinden is in België. De Belgische versie zal gefaseerd worden uitgerold: dit jaar lanceert er een testversie, waarna het aantal producten na verloop van tijd zal worden opgedreven.

 

Wehkamp zal proberen om lokale Belgische merken te strikken om op de website te verkopen, zoals het dat in Nederland ook doet. "Het is daarbij vooral kijken naar wat de lokale klant wil, maar we zijn zeker al aan het kijken wat de grote Belgische merken zijn", zegt woordvoerder Dirk van den Bogaart tegen RetailDetail.

 

Moederbedrijf RFS Holland Holding heeft alvast grote ambities in België. Het laat in een persbericht weten dat het binnen de drie jaar bij de drie grootste e-commercespelers van België wil staan. Voorlopig komt er wel nog geen Franstalige website, maar "dat heeft vooral operationele redenen", zegt Van den Bogaart. Een Franstalige versie zal er in de toekomst komen, maar een exacte datum is er nog niet.

 

Wehkamp vervoegt met zijn Belgische winkel andere Nederlandse collega's als Coolblue en Bol.com, die eerder al potentieel in de Belgische markt zagen. Hun succes heeft volgens Van den Bogaart echter niet bijgedragen aan de keuze om ook naar België te komen. "We kijken op die manier niet naar onze concurrenten, maar we zien natuurlijk wel dat de Belgische e-commerce een enorme groeimarkt is, vandaar onze keuze om ook de grens over te gaan."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top