Yahoo! stapt uit Alibaba | RetailDetail

Yahoo! stapt uit Alibaba

Yahoo! stapt uit Alibaba

Yahoo! kondigt aan dat het zijn belang in de grootste Chinese e-commercespeler, Alibaba, van de hand doet. De onderneming zal zijn belang in Alibaba onderbrengen in een nieuw op te richten investeringsbedrijf dat SpinCo zal heten.

Alibaba verhuist naar “belastingvrije spin-off”

De 384 miljoen Alibaba-aandelen die op deze manier bij SpinCo terechtkomen zijn, op basis van de koers op 26 januari, samen zo'n 30 miljard euro waard. Het doel van deze operatie, een 'belastingvrije spin-off', zoals ze het bij Yahoo zelf noemen, is in eerste instantie om de aandeelhouderswinst te maximaliseren door fiscale optimalisatie. De aandelen van het nieuwe bedrijf zullen pro rata verdeeld worden onder de Yahoo!-aandeelhouders.

 

Yahoo! was al sinds 2005 aandeelhouder van Alibaba Group en deed de Chinese groep uitgroeien tot een van de grootste bedrijven ter wereld. De beursgang van het Chinese bedrijf in september vorig jaar was dan ook de succesvolste ooit en waardeerde Alibaba op 25 miljard dollar (20 miljard euro). 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.