Zalando lanceert nieuwe 'feed'-website | RetailDetail

Zalando lanceert nieuwe 'feed'-website

Zalando lanceert nieuwe 'feed'-website

Online moderetailer Zalando gaat in aanloop naar zijn beursgang zijn website vernieuwen. Door gebruik te maken van alle data die het heeft verzameld, wil het bedrijf zijn bezoekers een meer gepersonaliseerde ervaring te geven.

Persoonlijke feed

Klanten die terecht komen op de nieuwe website zullen aan de hand van hun koop- en surfgedrag een gepersonaliseerde feed krijgen. Dat maakte Zalando bekend op een persconferentie in Berlijn, waar het ook de financiële cijfers van het eerste half jaar van 2014 voorlegde. Het bleef wel stil omtrent de beursgang die volgens bronnen ergens deze maand staat te gebeuren.

 

De nieuwe website maakt deel uit van het nieuwe imago waar Zalando momenteel hard aan het werken is. Zo is het al afgestapt van de schreeuwerige reclame en hebben ook de verpakkingen een nieuwe look gekregen (zie foto). "We beginnen nu aan een nieuwe fase van merkcommunicatie, van luid naar modebewust", zegt Robert Gentz van Zalando.

 

Zalando maakte onlangs bekend dat het voor de eerste keer winst had gemaakt in de eerste zes maanden van het jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top