Zalando lanceert personal shopper-dienst | RetailDetail

Zalando lanceert personal shopper-dienst

Zalando lanceert personal shopper-dienst

Het Duitse Zalando wil volgend jaar 'Curated shopping' lanceren, een dienst waarbij stylisten klanten zullen bijstaan bij hun aankopen en outfits zullen samenstellen op basis van hun voorkeuren.

Groot assortiment

Het idee van Zalando is niet nieuw: zo bestaat in Nederland al The Cloakroom en is in Duitsland Outfittery heel populair. Bij de service geven klanten hun kledingvoorkeuren door, waarna een stylist een box samenstelt met daarin enkele outfits. Klanten kunnen dan zelf beslissen welke kledingstukken ze houden, terwijl ze de rest gewoon kunnen terugsturen.

 

Veel van die diensten en websites zijn op mannen gericht, maar Zalando wil het ook aanbieden voor vrouwen. Curated Shopping zal eerst lanceren in Duitsland. "Als het daar goed gaat, zullen we de service stap voor stap uitbreiden naar andere landen," laat een woordvoerder weten aan Fashion United. "Ons grote voordeel is dat we toegang hebben tot een groot assortiment. En we staan ook niet onder druk om kleding te verkopen aan de consumenten."

 

Zalando is momenteel aan het werken aan nieuwe website voor de dienst, maar het weet wel al perfect hoe alles in zijn werk zal gaan achter de schermen. "Alles is bij Zalando online. Dus onze klanten zullen eerst een online stijltest invullen die hun persoonlijke smaak zal bepalen. Daarna zullen we, aan de hand van hun smaak, een stylist koppelen aan de consument." Naar verwachting zal de dienst volgende zomer lanceren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top