Zalando opent pop-upwinkel in Brussel

Zalando opent pop-upwinkel in Brussel
De Duitse modewebshop Zalando opent volgende week zijn eerste Belgische pop-upwinkel. De pimeur voor de wel erg tijdelijke winkel - de winkel blijft slechts één wekeend open - is voor de Léon Lapagestraat in Brussel, vlakbij de hippe Dansaertstraat.

"Verbinding tussen online en offline maken"

De tijdelijke winkel opent op 22 en 23 november, volgens Zalando net op tijd om consumenten voor de feestdagen kennis te laten maken met hun najaarscollectie. Net als o.a. Coolblue in hun fysieke winkels, wil Zalando een kader scheppen waarin service en het tastbaar maken van de producten mogelijk worden. Daarnaast wil de e-tailer hen er ook van overtuigen dat online shoppen ook erg gemakkelijk is.

 

"Door middel van een pop-upwinkel kunnen we de consument op de hoogte stellen van ons uitgebreide aanbod en onze unieke service. Ook zouden we direct vragen kunnen beantwoorden die de consument wellicht heeft over Zalando. Verder bereiken we hiermee mogelijk een doelgroep die nog niet bekend is met ons online shopping concept. We willen op deze manier dichter bij de Belgische consument komen. Het informeren en inspireren staat centraal", zegt country manager Marijn van Roij.

 

Zalando bestaat sinds 2008, maar is nog maar een jaar actief in België. De webshop is bij consumenten vooral gekend door zijn 'schreeuwerige' reclames, maar bij kenners eerder om zijn explosieve groei. Vorig jaar groeide de omzet van de Duitsers liefst 125% aan tot 1,15 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Kerstboodschap Belgische retailers: "Koop Belgisch"

19/12/2017

Koop Belgisch, roepen enkele Belgische retailkleppers in hun ‘kerstboodschap’. Zo zorg je voor je eigen land en buurt, klinkt het. Al nuanceren anderen, zoals Media Markt-CEO Sven Degezelle, dat meteen. 

Back to top