18de Belgische Decathlon opent morgen in Turnhout | RetailDetail

18de Belgische Decathlon opent morgen in Turnhout

18de Belgische Decathlon opent morgen in Turnhout

Morgen opent Decathlon in Turnhout haar 18de filiaal in ons land. De vierde vestiging van de Franse sportketen in de provincie Antwerpen is meteen een heuse omnichannelwinkel geworden.

Digitale winkel

De nieuwe Decathlon aan de ring van Turnhout heeft een verkoopoppervlakte van 4.000 m² en is naar het voorbeeld van de winkels in Roeselare en Olen op palen gebouwd om extra parkeerplaatsen te creëren. "In Turnhout zijn we nog een stapje verder gegaan door een extra parkeerlaag toe te voegen: op het gelijkvloers zijn er 214 plaatsen en op de eerste verdieping 136, samen goed voor een totaal van 350 plaatsen", klinkt het bij Decathlon.

 

De grootste vernieuwing bevindt zich echter binnenin: de nieuwe Decathlon is namelijk voorzien van grote aanraakschermen waardoor de klant niet alleen de producten kan kopen die fysiek aanwezig zijn in de winkel, maar ook het assortiment dat alleen online beschikbaar is. "Dit is een echte omnichannelwinkel", zegt CEO Herman Van Beveren: "het aanbod van de winkel past naadloos bij ons webconcept en samen bieden zij de keuze uit meer dan 50.000 verschillende sportartikelen."

 

75 sporten onder één dak

Bij het binnenkomen treffen de klanten meteen de afdelingen bergsporten, ski en fietsen aan. De middengang geeft in één oogopslag een overzicht van de 75 beschikbare sporten. Daarnaast zijn er enkele hoeken ontwikkeld die bestemd zijn voor de sporten die aan een opmars bezig zijn in Turnhout en omgeving, zoals gym, dans en gevechtsporten. Er komt eveneens een atelier voor het onderhoud en de herstelling van fietsen, het bedrukken van allerlei sportartikelen en het slijpen en waxen van ski en snowboard.

 

Met deze 18de vestiging - nog geen maand nadat nummer 17 opende in Gent - is Decathlon goed op weg om zijn doelstelling van 30 winkels binnen de vijf jaar te halen. Decathlon opende zijn eerste Belgische winkel in 1997, in Antwerpen. Er werken in ons land meer dan 2.000 mensen voor de retailer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor Men At Work

25/06/2018

Multimerkenketen Men At Work heeft van de rechtbank van Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. Er is ook een bewindvoerder aangesteld, die een overnemer moet zoeken. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.