Abercrombie & Fitch breidt management uit | RetailDetail

Abercrombie & Fitch breidt management uit

Abercrombie & Fitch breidt management uit

Het Amerikaanse modebedrijf Abercrombie & Fitch heeft zes nieuwe managementposities gecreëerd in een poging om de teloorgang van het merk om te keren. Ondertussen gaat ook de zoektocht naar een nieuwe CEO verder.

Nieuwe hoofdontwerpers

Abercrombie & Fitch moet al twee jaar met lede ogen aanzien hoe de kwartaalresultaten er keer op keer op achteruit gaan. Het jonge clientèle van het modebedrijf lijkt dan ook volledig de interesse verloren te hebben in het merk en de impact van het exclusieve imago is verdwenen. Veel klanten zoeken nu hun toevlucht bij de concurrentie, zoals Zara, H&M en Forever 21.

 

Om het bedrijf terug de juiste kant op te sturen heeft Abercrombie & Fitch alvast twee nieuwe ontwerpers aangetrokken: Aaron Levine van Ralph Lauren en Kristina Szasz van PVH Corp, dat eigenaar is van onder andere Tommy Hilfiger. Levine krijgt de leiding over de mannenafdeling, terwijl Szasz de vrouwencollectie onder haar hoede krijgt.

 

Het haalde daarnaast ook Kurt Hoffman van Club Monaco, Monica Margerum van Kohl's Corp en Amy Sveda van Carter's Inc binnen. Stacie Beaver, die al 15 jaar bij het bedrijf werkt, werd dan weer aangesteld in de nieuwe functie van general manager voor de vrouwenafdeling van Abercrombie & Fitch.

 

Ondertussen is het bedrijf ook nog op zoek naar een vervanger van ex-CEO Michael Jeffries, die in december zijn positie verliet. Hij was voorheen voor een heel groot deel verantwoordelijk voor het imago van Abercrombie & Fitch en de dochtermerken zoals Hollister.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top