Abercrombie & Fitch breidt management uit

Abercrombie & Fitch breidt management uit

Het Amerikaanse modebedrijf Abercrombie & Fitch heeft zes nieuwe managementposities gecreëerd in een poging om de teloorgang van het merk om te keren. Ondertussen gaat ook de zoektocht naar een nieuwe CEO verder.

Nieuwe hoofdontwerpers

Abercrombie & Fitch moet al twee jaar met lede ogen aanzien hoe de kwartaalresultaten er keer op keer op achteruit gaan. Het jonge clientèle van het modebedrijf lijkt dan ook volledig de interesse verloren te hebben in het merk en de impact van het exclusieve imago is verdwenen. Veel klanten zoeken nu hun toevlucht bij de concurrentie, zoals Zara, H&M en Forever 21.

 

Om het bedrijf terug de juiste kant op te sturen heeft Abercrombie & Fitch alvast twee nieuwe ontwerpers aangetrokken: Aaron Levine van Ralph Lauren en Kristina Szasz van PVH Corp, dat eigenaar is van onder andere Tommy Hilfiger. Levine krijgt de leiding over de mannenafdeling, terwijl Szasz de vrouwencollectie onder haar hoede krijgt.

 

Het haalde daarnaast ook Kurt Hoffman van Club Monaco, Monica Margerum van Kohl's Corp en Amy Sveda van Carter's Inc binnen. Stacie Beaver, die al 15 jaar bij het bedrijf werkt, werd dan weer aangesteld in de nieuwe functie van general manager voor de vrouwenafdeling van Abercrombie & Fitch.

 

Ondertussen is het bedrijf ook nog op zoek naar een vervanger van ex-CEO Michael Jeffries, die in december zijn positie verliet. Hij was voorheen voor een heel groot deel verantwoordelijk voor het imago van Abercrombie & Fitch en de dochtermerken zoals Hollister.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top