Adolfo Dominguez dringt verlies sterk terug | RetailDetail

Adolfo Dominguez dringt verlies sterk terug

Adolfo Dominguez dringt verlies sterk terug

De Spaanse textielgroep Adolfo Dominguez heeft in het eerste kwartaal van zijn huidig financieel jaar zijn verlies met maar liefst driekwart kunnen terugdringen ten opzichte van een jaar geleden.

Online drijvende kracht

In dat eerste kwartaal (eindigend op 31 mei) werd een verlies van 0,64 miljoen euro gemaakt, liefst 74,8 procent minder dan een jaar geleden. Volgens het bedrijf is het lagere verlies te wijten aan minder afschrijvingen en verbeteringen bij andere financiële resultaten.

 

Ook de omzet daalde: met 3,9 procent naar 24,5 miljoen euro. Die omzetdaling kwam er omdat minder rendabele winkels in Spanje en Portugal werden gesloten. In die twee landen werden in totaal 44 winkels gesloten, wat het totaal er op 391 filialen brengt. Op andere markten werden er slechts 4 winkels gesloten.

 

Ook bij Adolfo Dominguez is het online segment een drijvende kracht in de verkoop. De omzet van de webwinkel steeg met 23,3 procent ten opzichte van een jaar eerder, naar 1,1 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor Men At Work

25/06/2018

Multimerkenketen Men At Work heeft van de rechtbank van Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. Er is ook een bewindvoerder aangesteld, die een overnemer moet zoeken. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.