Alibaba trekt zijn aandeel in webshop Zulily op

Alibaba trekt zijn aandeel in webshop Zulily op

Internetgigant Alibaba heeft zijn participatie in het kapitaal van de Amerikaanse onlineretailer Zulily, die vooral op moeders en kinderen mikt, opgetrokken tot net geen 10%. Daar betaalden de Chinezen 56,2 miljoen dollar (net geen 50 miljoen euro) voor.

11,5 miljoen aandelen

Eerder had Alibaba al een kleinere participatie genomen in Zulily, dat sinds november 2013 op de Amerikaanse beurs noteert, en bezit nu 11,5 miljoen aandelen oftewel 9,3% van het kapitaal. De investering past in de plannen van Alibaba-oprichter Jack Ma om minder afhankelijk te worden van inkomsten uit de Chinese thuismarkt.

 

Zulily telde eind maart naar eigen zeggen 5 miljoen klanten die het voorbije jaar minstens één aankoop hadden verricht, dat zijn er 35% meer dan het jaar voordien. Toch heeft het bedrijf uit Seattle het niet gemakkelijk: na een ontgoochelend kwartaal moest Zulily vorige week nog zijn jaarprognoses verlagen, nu duidelijk is dat klanten minder loyaal zijn dan gehoopt en dat de groep met koopjes al bij al weinig extra omzet weet te genereren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Winst blijft net onder verwachtingen bij Zalando

17/01/2018

De Duitse modewebshop Zalando is het voorbije boekjaar met bijna een kwart gegroeid, terwijl ook de bedrijfswinst met bijna 5% steeg. Dat laatste was wel net onder de verwachtingen van Zalando zelf.

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

16/01/2018

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald.

Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017

16/01/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in 2017 zijn doelen weten te behalen, onder andere dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal. Voor het volledige boekjaar ging de omzet voor wisselkoersen met 3% de hoogte in.

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Back to top