Alibaba trekt zijn aandeel in webshop Zulily op

Alibaba trekt zijn aandeel in webshop Zulily op

Internetgigant Alibaba heeft zijn participatie in het kapitaal van de Amerikaanse onlineretailer Zulily, die vooral op moeders en kinderen mikt, opgetrokken tot net geen 10%. Daar betaalden de Chinezen 56,2 miljoen dollar (net geen 50 miljoen euro) voor.

11,5 miljoen aandelen

Eerder had Alibaba al een kleinere participatie genomen in Zulily, dat sinds november 2013 op de Amerikaanse beurs noteert, en bezit nu 11,5 miljoen aandelen oftewel 9,3% van het kapitaal. De investering past in de plannen van Alibaba-oprichter Jack Ma om minder afhankelijk te worden van inkomsten uit de Chinese thuismarkt.

 

Zulily telde eind maart naar eigen zeggen 5 miljoen klanten die het voorbije jaar minstens één aankoop hadden verricht, dat zijn er 35% meer dan het jaar voordien. Toch heeft het bedrijf uit Seattle het niet gemakkelijk: na een ontgoochelend kwartaal moest Zulily vorige week nog zijn jaarprognoses verlagen, nu duidelijk is dat klanten minder loyaal zijn dan gehoopt en dat de groep met koopjes al bij al weinig extra omzet weet te genereren.

Tags: