Alibaba trekt zijn aandeel in webshop Zulily op | RetailDetail

Alibaba trekt zijn aandeel in webshop Zulily op

Alibaba trekt zijn aandeel in webshop Zulily op

Internetgigant Alibaba heeft zijn participatie in het kapitaal van de Amerikaanse onlineretailer Zulily, die vooral op moeders en kinderen mikt, opgetrokken tot net geen 10%. Daar betaalden de Chinezen 56,2 miljoen dollar (net geen 50 miljoen euro) voor.

11,5 miljoen aandelen

Eerder had Alibaba al een kleinere participatie genomen in Zulily, dat sinds november 2013 op de Amerikaanse beurs noteert, en bezit nu 11,5 miljoen aandelen oftewel 9,3% van het kapitaal. De investering past in de plannen van Alibaba-oprichter Jack Ma om minder afhankelijk te worden van inkomsten uit de Chinese thuismarkt.

 

Zulily telde eind maart naar eigen zeggen 5 miljoen klanten die het voorbije jaar minstens één aankoop hadden verricht, dat zijn er 35% meer dan het jaar voordien. Toch heeft het bedrijf uit Seattle het niet gemakkelijk: na een ontgoochelend kwartaal moest Zulily vorige week nog zijn jaarprognoses verlagen, nu duidelijk is dat klanten minder loyaal zijn dan gehoopt en dat de groep met koopjes al bij al weinig extra omzet weet te genereren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Back to top