Amazon doet bod op Net-a-Porter | RetailDetail

Amazon doet bod op Net-a-Porter

Amazon doet bod op Net-a-Porter

De Amerikaanse online retailer Amazon zou in gesprek zijn met luxeretailer Net-a-Porter rond een overname van het bedrijf. De gesprekken zouden zich wel nog in een vroeg stadium bevinden.

Duurste aankoop ooit

Volgens het Amerikaanse Forbes zou de overnameprijs lager liggen dan 2 miljard euro, wat desalniettemin toch de grootste aankoop ooit zou zijn van Amazon. Zowel Amazon als Net-a-Porter weigeren voorlopig commentaar te geven. Net-a-Porter is momenteel in handen van het Zwitserse Compagnie Financière Richemont.

 

Amazon is al langer op zoek naar een manier om ook succesvol te zijn op de luxemarkt: zo kocht het in 2006 de modewebsite Shopbop, waar het de focus legde op merkkleding, en in 2012 verklaarde Amazon dat het sterk ging investeren in luxemerken. Toch blijven klanten Amazon vooral linken aan snelle levering en lage prijzen.

 

Net-a-Porter werd in 2000 opgericht en haalde in zijn vorig boekjaar, dat eindigde op 29 maart 2014, een omzetstijging van 23 procent tot 770 miljoen euro. Wel werd er nog steeds een verlies gemaakt van bijna 20 miljoen euro, ook al was dat al een stuk minder dan een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.