Amazon doet bod op Net-a-Porter | RetailDetail

Amazon doet bod op Net-a-Porter

Amazon doet bod op Net-a-Porter

De Amerikaanse online retailer Amazon zou in gesprek zijn met luxeretailer Net-a-Porter rond een overname van het bedrijf. De gesprekken zouden zich wel nog in een vroeg stadium bevinden.

Duurste aankoop ooit

Volgens het Amerikaanse Forbes zou de overnameprijs lager liggen dan 2 miljard euro, wat desalniettemin toch de grootste aankoop ooit zou zijn van Amazon. Zowel Amazon als Net-a-Porter weigeren voorlopig commentaar te geven. Net-a-Porter is momenteel in handen van het Zwitserse Compagnie Financière Richemont.

 

Amazon is al langer op zoek naar een manier om ook succesvol te zijn op de luxemarkt: zo kocht het in 2006 de modewebsite Shopbop, waar het de focus legde op merkkleding, en in 2012 verklaarde Amazon dat het sterk ging investeren in luxemerken. Toch blijven klanten Amazon vooral linken aan snelle levering en lage prijzen.

 

Net-a-Porter werd in 2000 opgericht en haalde in zijn vorig boekjaar, dat eindigde op 29 maart 2014, een omzetstijging van 23 procent tot 770 miljoen euro. Wel werd er nog steeds een verlies gemaakt van bijna 20 miljoen euro, ook al was dat al een stuk minder dan een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top