Amazon doet bod op Net-a-Porter

Amazon doet bod op Net-a-Porter

De Amerikaanse online retailer Amazon zou in gesprek zijn met luxeretailer Net-a-Porter rond een overname van het bedrijf. De gesprekken zouden zich wel nog in een vroeg stadium bevinden.

Duurste aankoop ooit

Volgens het Amerikaanse Forbes zou de overnameprijs lager liggen dan 2 miljard euro, wat desalniettemin toch de grootste aankoop ooit zou zijn van Amazon. Zowel Amazon als Net-a-Porter weigeren voorlopig commentaar te geven. Net-a-Porter is momenteel in handen van het Zwitserse Compagnie Financière Richemont.

 

Amazon is al langer op zoek naar een manier om ook succesvol te zijn op de luxemarkt: zo kocht het in 2006 de modewebsite Shopbop, waar het de focus legde op merkkleding, en in 2012 verklaarde Amazon dat het sterk ging investeren in luxemerken. Toch blijven klanten Amazon vooral linken aan snelle levering en lage prijzen.

 

Net-a-Porter werd in 2000 opgericht en haalde in zijn vorig boekjaar, dat eindigde op 29 maart 2014, een omzetstijging van 23 procent tot 770 miljoen euro. Wel werd er nog steeds een verlies gemaakt van bijna 20 miljoen euro, ook al was dat al een stuk minder dan een jaar eerder.

Tags: