Amazon doet bod op Net-a-Porter

Amazon doet bod op Net-a-Porter

De Amerikaanse online retailer Amazon zou in gesprek zijn met luxeretailer Net-a-Porter rond een overname van het bedrijf. De gesprekken zouden zich wel nog in een vroeg stadium bevinden.

Duurste aankoop ooit

Volgens het Amerikaanse Forbes zou de overnameprijs lager liggen dan 2 miljard euro, wat desalniettemin toch de grootste aankoop ooit zou zijn van Amazon. Zowel Amazon als Net-a-Porter weigeren voorlopig commentaar te geven. Net-a-Porter is momenteel in handen van het Zwitserse Compagnie Financière Richemont.

 

Amazon is al langer op zoek naar een manier om ook succesvol te zijn op de luxemarkt: zo kocht het in 2006 de modewebsite Shopbop, waar het de focus legde op merkkleding, en in 2012 verklaarde Amazon dat het sterk ging investeren in luxemerken. Toch blijven klanten Amazon vooral linken aan snelle levering en lage prijzen.

 

Net-a-Porter werd in 2000 opgericht en haalde in zijn vorig boekjaar, dat eindigde op 29 maart 2014, een omzetstijging van 23 procent tot 770 miljoen euro. Wel werd er nog steeds een verlies gemaakt van bijna 20 miljoen euro, ook al was dat al een stuk minder dan een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Brugse flagshipstore zet ambities vanHaren Schoenen kracht bij

20/10/2017

Met een paradepaardje van 547 vierkante meter op twee verdiepingen in de Brugse Steenstraat bevestigt schoenretailer vanHaren z’n grote ambities op de Belgische markt. Ook volgend jaar staat expansie op de agenda.

Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Back to top