American Apparel wijst overnamebod af | RetailDetail

American Apparel wijst overnamebod af

American Apparel wijst overnamebod af

Het Amerikaanse modebedrijf American Apparel heeft een overnamebod van Irving Place Capital afgewezen omdat het veel te laag was. Het bod kwam kort nadat American Apparel zijn oprichter aan de kant schoof.

Niet de tijd om te verkopen

Officieel is het management van American Apparel het overnamebod nog aan het bekijken en voor januari wordt er eigenlijk geen beslissing verwacht. Toch zeggen bronnen aan Reuters dat het bod veel te laag is. American Apparel zegt ook helemaal niet op zoek te zijn naar een overnemer.

 

De bron zegt aan Reuters dat "dit de slechtst mogelijke tijd is om het bedrijf te verkopen, aangezien het op de rand staat van een ommekeer en het waarmaken van zijn echte waarde". American Apparel zal dan ook enkel een bod overwegen, als het vele malen hoger is dan het bod van Irving Place Capital. Dat bood ongeveer 50 procent meer dan de huidige aandelenkoers, goed voor een bod van ongeveer 200 miljoen euro.

 

Het bedrijf moet ook nog omgaan met de mogelijke gevolgen van het afscheid van oprichter Dov Charney. Hij heeft er mee gedreigd het bedrijf voor de rechter te slepen en een flinke opslagvergoeding te eisen. Hij heeft momenteel ook nog steeds 43 procent van de aandelen in handen, maar dat aandeel wordt beheerd door Standard General als onderpand voor een lening.

 

Toen het nieuws van het bod van Irving Place Capital naar buiten kwam, werd even gedacht dat Dov Charney zelf achter het bod zat en dat hij in ere zou hersteld worden als CEO, moest het bod aanvaard worden. Dat nieuws werd echter al snel ontkend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top