American Apparel wijst overnamebod af | RetailDetail

American Apparel wijst overnamebod af

American Apparel wijst overnamebod af

Het Amerikaanse modebedrijf American Apparel heeft een overnamebod van Irving Place Capital afgewezen omdat het veel te laag was. Het bod kwam kort nadat American Apparel zijn oprichter aan de kant schoof.

Niet de tijd om te verkopen

Officieel is het management van American Apparel het overnamebod nog aan het bekijken en voor januari wordt er eigenlijk geen beslissing verwacht. Toch zeggen bronnen aan Reuters dat het bod veel te laag is. American Apparel zegt ook helemaal niet op zoek te zijn naar een overnemer.

 

De bron zegt aan Reuters dat "dit de slechtst mogelijke tijd is om het bedrijf te verkopen, aangezien het op de rand staat van een ommekeer en het waarmaken van zijn echte waarde". American Apparel zal dan ook enkel een bod overwegen, als het vele malen hoger is dan het bod van Irving Place Capital. Dat bood ongeveer 50 procent meer dan de huidige aandelenkoers, goed voor een bod van ongeveer 200 miljoen euro.

 

Het bedrijf moet ook nog omgaan met de mogelijke gevolgen van het afscheid van oprichter Dov Charney. Hij heeft er mee gedreigd het bedrijf voor de rechter te slepen en een flinke opslagvergoeding te eisen. Hij heeft momenteel ook nog steeds 43 procent van de aandelen in handen, maar dat aandeel wordt beheerd door Standard General als onderpand voor een lening.

 

Toen het nieuws van het bod van Irving Place Capital naar buiten kwam, werd even gedacht dat Dov Charney zelf achter het bod zat en dat hij in ere zou hersteld worden als CEO, moest het bod aanvaard worden. Dat nieuws werd echter al snel ontkend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.