American Apparel wijst overnamebod af | RetailDetail

American Apparel wijst overnamebod af

American Apparel wijst overnamebod af

Het Amerikaanse modebedrijf American Apparel heeft een overnamebod van Irving Place Capital afgewezen omdat het veel te laag was. Het bod kwam kort nadat American Apparel zijn oprichter aan de kant schoof.

Niet de tijd om te verkopen

Officieel is het management van American Apparel het overnamebod nog aan het bekijken en voor januari wordt er eigenlijk geen beslissing verwacht. Toch zeggen bronnen aan Reuters dat het bod veel te laag is. American Apparel zegt ook helemaal niet op zoek te zijn naar een overnemer.

 

De bron zegt aan Reuters dat "dit de slechtst mogelijke tijd is om het bedrijf te verkopen, aangezien het op de rand staat van een ommekeer en het waarmaken van zijn echte waarde". American Apparel zal dan ook enkel een bod overwegen, als het vele malen hoger is dan het bod van Irving Place Capital. Dat bood ongeveer 50 procent meer dan de huidige aandelenkoers, goed voor een bod van ongeveer 200 miljoen euro.

 

Het bedrijf moet ook nog omgaan met de mogelijke gevolgen van het afscheid van oprichter Dov Charney. Hij heeft er mee gedreigd het bedrijf voor de rechter te slepen en een flinke opslagvergoeding te eisen. Hij heeft momenteel ook nog steeds 43 procent van de aandelen in handen, maar dat aandeel wordt beheerd door Standard General als onderpand voor een lening.

 

Toen het nieuws van het bod van Irving Place Capital naar buiten kwam, werd even gedacht dat Dov Charney zelf achter het bod zat en dat hij in ere zou hersteld worden als CEO, moest het bod aanvaard worden. Dat nieuws werd echter al snel ontkend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.