American Apparel wijst overnamebod af

American Apparel wijst overnamebod af

Het Amerikaanse modebedrijf American Apparel heeft een overnamebod van Irving Place Capital afgewezen omdat het veel te laag was. Het bod kwam kort nadat American Apparel zijn oprichter aan de kant schoof.

Niet de tijd om te verkopen

Officieel is het management van American Apparel het overnamebod nog aan het bekijken en voor januari wordt er eigenlijk geen beslissing verwacht. Toch zeggen bronnen aan Reuters dat het bod veel te laag is. American Apparel zegt ook helemaal niet op zoek te zijn naar een overnemer.

 

De bron zegt aan Reuters dat "dit de slechtst mogelijke tijd is om het bedrijf te verkopen, aangezien het op de rand staat van een ommekeer en het waarmaken van zijn echte waarde". American Apparel zal dan ook enkel een bod overwegen, als het vele malen hoger is dan het bod van Irving Place Capital. Dat bood ongeveer 50 procent meer dan de huidige aandelenkoers, goed voor een bod van ongeveer 200 miljoen euro.

 

Het bedrijf moet ook nog omgaan met de mogelijke gevolgen van het afscheid van oprichter Dov Charney. Hij heeft er mee gedreigd het bedrijf voor de rechter te slepen en een flinke opslagvergoeding te eisen. Hij heeft momenteel ook nog steeds 43 procent van de aandelen in handen, maar dat aandeel wordt beheerd door Standard General als onderpand voor een lening.

 

Toen het nieuws van het bod van Irving Place Capital naar buiten kwam, werd even gedacht dat Dov Charney zelf achter het bod zat en dat hij in ere zou hersteld worden als CEO, moest het bod aanvaard worden. Dat nieuws werd echter al snel ontkend.

Tags: