Belg neemt leiding van moederconcern Galeria Inno | RetailDetail

Belg neemt leiding van moederconcern Galeria Inno

Belg neemt leiding van moederconcern Galeria Inno

Grote veranderingen aan de top van Galeria Kaufhof, het Duitse moederconcern van het Belgische Galeria Inno. Na twee decennia zet CEO Lovro Mandac een stap terug en wordt opgevolgd door de Belg Olivier Van den Bossche.

Generatiewissel aan de top

Metro Group heeft zopas een generatiewissel doorgevoerd aan de top van Galeria Kaufhof: huidig topman Lovro Mandac (64) zet na bijna 20 jaar een stap terug en wordt opgevolgd door onze 38-jarige landgenoot Olivier Van den Bossche. Van den Bossche is de voormalige chief sales, HR officer en afgevaardigd bestuurder van Inno NV. Gisteren werd hij officieel aangesteld tot CEO.

 

Lovro Mandac verdwijnt wel niet volledig uit beeld: hij schuift door naar de post van voorzitter van Galeria Holding GmbH en zal ook de raad van bestuur van Galeria Kaufhof voorzitten.

 

Nederlander wordt nieuwe inkoopchef

Galeria Kaufhof krijgt meteen ook een nieuwe inkoopchef: dat is de Nederlander Edo Beukema, die tot nog toe dezelfde positie had bij De Bijenkorf. Beukema volgt Thomas Storck op, die overstapt naar Metro om er de nieuw gecreëerde functie van chief solution officer te combineren met die van chief information officer en in die hoedanigheid de digitale transformatie van de groothandelsdochter te leiden.

 

Galeria Kaufhof telt 21.500 medewerkers en runt 105 warenhuizen en 17 sportwinkels in Duitsland. In België telt Galeria Inno 15 warenhuizen.

 

Reshuffle in Brussel

Het vertrek van Olivier Van den Bossche zorgt bij Inno uiteraard voor een stoelendans: zo is Rami Al Assouad, tot nu toe chief buying officer en afgevaardigd bestuurder, benoemd tot spreker van het uitvoerend comité van Galeria Inno.

 

Dat comité krijgt er ook een nieuwkomer bij: Laurence Willems, die als chief HR officer de departementen HR, sociale relaties en juridische zaken zal leiden. Tom Van Hese wordt verantwoordelijk voor de verkoop en facilities en vervolledigt samen met Arnaud Moerenhout, die chief financial officer en afgevaardigd bestuurder blijft, het uitvoerend comité van Inno.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.