Belg neemt leiding van moederconcern Galeria Inno | RetailDetail

Belg neemt leiding van moederconcern Galeria Inno

Belg neemt leiding van moederconcern Galeria Inno

Grote veranderingen aan de top van Galeria Kaufhof, het Duitse moederconcern van het Belgische Galeria Inno. Na twee decennia zet CEO Lovro Mandac een stap terug en wordt opgevolgd door de Belg Olivier Van den Bossche.

Generatiewissel aan de top

Metro Group heeft zopas een generatiewissel doorgevoerd aan de top van Galeria Kaufhof: huidig topman Lovro Mandac (64) zet na bijna 20 jaar een stap terug en wordt opgevolgd door onze 38-jarige landgenoot Olivier Van den Bossche. Van den Bossche is de voormalige chief sales, HR officer en afgevaardigd bestuurder van Inno NV. Gisteren werd hij officieel aangesteld tot CEO.

 

Lovro Mandac verdwijnt wel niet volledig uit beeld: hij schuift door naar de post van voorzitter van Galeria Holding GmbH en zal ook de raad van bestuur van Galeria Kaufhof voorzitten.

 

Nederlander wordt nieuwe inkoopchef

Galeria Kaufhof krijgt meteen ook een nieuwe inkoopchef: dat is de Nederlander Edo Beukema, die tot nog toe dezelfde positie had bij De Bijenkorf. Beukema volgt Thomas Storck op, die overstapt naar Metro om er de nieuw gecreëerde functie van chief solution officer te combineren met die van chief information officer en in die hoedanigheid de digitale transformatie van de groothandelsdochter te leiden.

 

Galeria Kaufhof telt 21.500 medewerkers en runt 105 warenhuizen en 17 sportwinkels in Duitsland. In België telt Galeria Inno 15 warenhuizen.

 

Reshuffle in Brussel

Het vertrek van Olivier Van den Bossche zorgt bij Inno uiteraard voor een stoelendans: zo is Rami Al Assouad, tot nu toe chief buying officer en afgevaardigd bestuurder, benoemd tot spreker van het uitvoerend comité van Galeria Inno.

 

Dat comité krijgt er ook een nieuwkomer bij: Laurence Willems, die als chief HR officer de departementen HR, sociale relaties en juridische zaken zal leiden. Tom Van Hese wordt verantwoordelijk voor de verkoop en facilities en vervolledigt samen met Arnaud Moerenhout, die chief financial officer en afgevaardigd bestuurder blijft, het uitvoerend comité van Inno.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Kiabi opent grootste Belgische winkel in Westland Shopping Center

15/02/2018

De Franse kledingketen Kiabi opent zijn vijfde Belgische winkel in het Westland Shopping Center in Anderlecht. Het is meteen de grootste vestiging van de familieketen in ons land, met een oppervlakte van ruim 1.800 m².

H&M waarschuwt voor moeilijk 2018

15/02/2018

De Zweedse modegroep H&M waarschuwt dat ook 2018 nog een moeilijk jaar kan worden voor het bedrijf. Het maakt dan wel werk van de online verkoop, de omzet in de winkels zal het komende jaar waarschijnlijk verder dalen.

Back to top