Belg neemt leiding van moederconcern Galeria Inno | RetailDetail

Belg neemt leiding van moederconcern Galeria Inno

Belg neemt leiding van moederconcern Galeria Inno

Grote veranderingen aan de top van Galeria Kaufhof, het Duitse moederconcern van het Belgische Galeria Inno. Na twee decennia zet CEO Lovro Mandac een stap terug en wordt opgevolgd door de Belg Olivier Van den Bossche.

Generatiewissel aan de top

Metro Group heeft zopas een generatiewissel doorgevoerd aan de top van Galeria Kaufhof: huidig topman Lovro Mandac (64) zet na bijna 20 jaar een stap terug en wordt opgevolgd door onze 38-jarige landgenoot Olivier Van den Bossche. Van den Bossche is de voormalige chief sales, HR officer en afgevaardigd bestuurder van Inno NV. Gisteren werd hij officieel aangesteld tot CEO.

 

Lovro Mandac verdwijnt wel niet volledig uit beeld: hij schuift door naar de post van voorzitter van Galeria Holding GmbH en zal ook de raad van bestuur van Galeria Kaufhof voorzitten.

 

Nederlander wordt nieuwe inkoopchef

Galeria Kaufhof krijgt meteen ook een nieuwe inkoopchef: dat is de Nederlander Edo Beukema, die tot nog toe dezelfde positie had bij De Bijenkorf. Beukema volgt Thomas Storck op, die overstapt naar Metro om er de nieuw gecreëerde functie van chief solution officer te combineren met die van chief information officer en in die hoedanigheid de digitale transformatie van de groothandelsdochter te leiden.

 

Galeria Kaufhof telt 21.500 medewerkers en runt 105 warenhuizen en 17 sportwinkels in Duitsland. In België telt Galeria Inno 15 warenhuizen.

 

Reshuffle in Brussel

Het vertrek van Olivier Van den Bossche zorgt bij Inno uiteraard voor een stoelendans: zo is Rami Al Assouad, tot nu toe chief buying officer en afgevaardigd bestuurder, benoemd tot spreker van het uitvoerend comité van Galeria Inno.

 

Dat comité krijgt er ook een nieuwkomer bij: Laurence Willems, die als chief HR officer de departementen HR, sociale relaties en juridische zaken zal leiden. Tom Van Hese wordt verantwoordelijk voor de verkoop en facilities en vervolledigt samen met Arnaud Moerenhout, die chief financial officer en afgevaardigd bestuurder blijft, het uitvoerend comité van Inno.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.