Bouwproject JBC in Heist-op-den-Berg ligt stil | RetailDetail

Bouwproject JBC in Heist-op-den-Berg ligt stil

Bouwproject JBC in Heist-op-den-Berg ligt stil

De bouw van twee winkelpanden in Heist-op-den-Berg, waarvan één voor kledingketen JBC, ligt stil door een dispuut met de buren over een ondergrondse parking. De bouw had normaal al in november moeten beginnen.

Bezwaren rond ondergrondse parking

In de Bergstraat in Heist-Op-Den-Berg, op de plaats waar nu een grote leegte gaapt, moeten twee winkelpanden van 860 en 1.050 m² verrijzen, met daarboven een tiental appartementen. Een van de twee winkels zal onderdak bieden aan een nieuwe vestiging van JBC. 

 

Alle (bouw)vergunningen zijn afgeleverd en de werken hadden normaal in november moeten starten, maar door een dispuut met de buren ligt de bouw stil, zo bevestigt Dominiek Willemse, expansieverantwoordelijke bij JBC. "Er is nog een onduidelijkheid met enkele buren rond een erfdienstbaarheid die moet worden uitgeklaard. We leggen namelijk ook een vergunde ondergrondse parking aan met een toegang langs een bestaande ondergrondse parking in de Kattestraat."

 

Die ondergrondse parking voor 44 auto's baart de buurtbewoners kopzorgen: zij vrezen dat de extra wagens problemen zullen veroorzaken in de smalle toegang en voor extra drukte in de straat zullen zorgen. "We stellen ons ook vragen over de invloed van dit project op de waarde van onze appartementen", klinkt het nog in een bezwaarschrift.

 

Bouw stilgelegd "uit respect voor de buren"

JBC hoopt dat er snel een oplossing komt: "We stellen ons alleszins constructief op. Uit respect voor de buren beginnen we daarom ook nog niet aan de bouw", zegt Dominiek Willemse, die hoopt dat "de vertraging nog maar een kwestie van weken zal zijn."

 

Ook burgemeester Luc Vleugels (CD&V) hoopt dat de bouw snel kan beginnen: "De komst van JBC en die tweede grote winkel is heel belangrijk voor onze winkelstraat. Samen met de kleinere, karakteristieke handelszaken zorgen zij voor de mix waarvoor mensen naar Heist komen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top