Bouwproject JBC in Heist-op-den-Berg ligt stil

Bouwproject JBC in Heist-op-den-Berg ligt stil

De bouw van twee winkelpanden in Heist-op-den-Berg, waarvan één voor kledingketen JBC, ligt stil door een dispuut met de buren over een ondergrondse parking. De bouw had normaal al in november moeten beginnen.

Bezwaren rond ondergrondse parking

In de Bergstraat in Heist-Op-Den-Berg, op de plaats waar nu een grote leegte gaapt, moeten twee winkelpanden van 860 en 1.050 m² verrijzen, met daarboven een tiental appartementen. Een van de twee winkels zal onderdak bieden aan een nieuwe vestiging van JBC. 

 

Alle (bouw)vergunningen zijn afgeleverd en de werken hadden normaal in november moeten starten, maar door een dispuut met de buren ligt de bouw stil, zo bevestigt Dominiek Willemse, expansieverantwoordelijke bij JBC. "Er is nog een onduidelijkheid met enkele buren rond een erfdienstbaarheid die moet worden uitgeklaard. We leggen namelijk ook een vergunde ondergrondse parking aan met een toegang langs een bestaande ondergrondse parking in de Kattestraat."

 

Die ondergrondse parking voor 44 auto's baart de buurtbewoners kopzorgen: zij vrezen dat de extra wagens problemen zullen veroorzaken in de smalle toegang en voor extra drukte in de straat zullen zorgen. "We stellen ons ook vragen over de invloed van dit project op de waarde van onze appartementen", klinkt het nog in een bezwaarschrift.

 

Bouw stilgelegd "uit respect voor de buren"

JBC hoopt dat er snel een oplossing komt: "We stellen ons alleszins constructief op. Uit respect voor de buren beginnen we daarom ook nog niet aan de bouw", zegt Dominiek Willemse, die hoopt dat "de vertraging nog maar een kwestie van weken zal zijn."

 

Ook burgemeester Luc Vleugels (CD&V) hoopt dat de bouw snel kan beginnen: "De komst van JBC en die tweede grote winkel is heel belangrijk voor onze winkelstraat. Samen met de kleinere, karakteristieke handelszaken zorgen zij voor de mix waarvoor mensen naar Heist komen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo verbetert JBC de winkelervaring

14/12/2017

JBC opent vandaag haar Innovation Lab op de Corda Campus in Hasselt. De kledingketen experimenteert er momenteel met bewegingssensoren, gepersonaliseerde in-store boodschappen, een pop-up printshop en een feedbacktotem.

Hunkemöller is Europees Retailer van het Jaar

14/12/2017

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller is verkozen tot ‘Retail of the Year Europe 2017-2018’. De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd door Q&A, dat ook in België en Nederland de Retailer van het Jaar verkiest.

Amancio Ortega neemt afscheid van Inditex met grote kwartaalgroei

14/12/2017

In de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2017 is de omzet van Inditex met 10% gegroeid naar 17,96 miljard euro. Dat maakte het Spaanse modebedrijf bekend in de schaduw van het afscheid van de grote man achter Inditex, Amancio Ortega.

Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

Het moeilijkste is voorbij voor de modesector, zegt studiebureau McKinsey. Al blijft niks zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Back to top