Bouwproject JBC in Heist-op-den-Berg ligt stil | RetailDetail

Bouwproject JBC in Heist-op-den-Berg ligt stil

Bouwproject JBC in Heist-op-den-Berg ligt stil

De bouw van twee winkelpanden in Heist-op-den-Berg, waarvan één voor kledingketen JBC, ligt stil door een dispuut met de buren over een ondergrondse parking. De bouw had normaal al in november moeten beginnen.

Bezwaren rond ondergrondse parking

In de Bergstraat in Heist-Op-Den-Berg, op de plaats waar nu een grote leegte gaapt, moeten twee winkelpanden van 860 en 1.050 m² verrijzen, met daarboven een tiental appartementen. Een van de twee winkels zal onderdak bieden aan een nieuwe vestiging van JBC. 

 

Alle (bouw)vergunningen zijn afgeleverd en de werken hadden normaal in november moeten starten, maar door een dispuut met de buren ligt de bouw stil, zo bevestigt Dominiek Willemse, expansieverantwoordelijke bij JBC. "Er is nog een onduidelijkheid met enkele buren rond een erfdienstbaarheid die moet worden uitgeklaard. We leggen namelijk ook een vergunde ondergrondse parking aan met een toegang langs een bestaande ondergrondse parking in de Kattestraat."

 

Die ondergrondse parking voor 44 auto's baart de buurtbewoners kopzorgen: zij vrezen dat de extra wagens problemen zullen veroorzaken in de smalle toegang en voor extra drukte in de straat zullen zorgen. "We stellen ons ook vragen over de invloed van dit project op de waarde van onze appartementen", klinkt het nog in een bezwaarschrift.

 

Bouw stilgelegd "uit respect voor de buren"

JBC hoopt dat er snel een oplossing komt: "We stellen ons alleszins constructief op. Uit respect voor de buren beginnen we daarom ook nog niet aan de bouw", zegt Dominiek Willemse, die hoopt dat "de vertraging nog maar een kwestie van weken zal zijn."

 

Ook burgemeester Luc Vleugels (CD&V) hoopt dat de bouw snel kan beginnen: "De komst van JBC en die tweede grote winkel is heel belangrijk voor onze winkelstraat. Samen met de kleinere, karakteristieke handelszaken zorgen zij voor de mix waarvoor mensen naar Heist komen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.