Burberry pakt uit met basiscollectie gemaakt van gerecycleerd afval

Burberry pakt uit met basiscollectie gemaakt van gerecycleerd afval
Burberry (FB)

Ook Burberry springt op de duurzaamheidstrein die door de mode-industrie raast: het luxemerk lanceert een nieuwe collectie gemaakt van gerecycleerd afval.

 

Afgedankte visnetten

De nieuwe collectie – die uit een beperkt aantal basisstukken bestaat – is gemaakt met behulp van Econyl geregenereerd nylon, dat afkomstig is van visnetten, textielresten en industrieel plastic afval. Geleidelijk aan wil Burberry de volledige logistieke keten duurzamer maken.

 

Via sociale media heeft het modelabel deze week verschillende foto’s verspreid van enkele items uit de collectie. Vicepresident Pam Batty zei bij de lancering het een stap is richting doel van het bedrijf om tegen 2022 volledig CO2-neutraal te worden. "Het verkennen en gebruiken van innovatieve materialen die de circulariteit bevorderen, zijn van cruciaal belang voor het creëren van een duurzamere mode-industrie. We zijn er trots op om het Econyl-garen in deze collectie te gebruiken, omdat het laat zien hoe we een probleem zoals plastic afval actief kunnen aanpakken en tegelijkertijd prachtige, luxeproducten kunnen maken."

 

Deze nieuwe 'ecologische collectie' geeft aan dat het bedrijf het geweer van schouder veranderd heeft en steeds meer inzet op duurzaamheid. Een goed jaar geleden kwam Burberry nog in een storm van kritiek terecht, nadat gebleken was dat het merk elk jaar voor miljoenen euro onverkochte kleding en accessoires liet verbranden. Op die manier wilde het label zijn exclusiviteit vrijwaren.