Burberry test koopknop Twitter tijdens modeshow | RetailDetail

Burberry test koopknop Twitter tijdens modeshow

Burberry test koopknop Twitter tijdens modeshow

Het Britse modemerk Burberry heeft tijdens zijn Burberry Prorsum-modeshow de nieuwe koopknop van Twitter uitgetest. Volgers van de modeshow konden de nagellak van de modellen aankopen via tweets die op dat moment werden uitgestuurd.

Kleding onmiddellijk online verkrijgbaar

Burberry presenteerde gisteren zijn nieuwe collectie voor de lente van volgend jaar. Kledingstukken en tassen die tijdens de show te zien waren, konden na de show onmiddellijk online gekocht worden en zelfs tijdens de show konden er dus al aankopen gedaan worden.

 

Elk model dat een nagellak van Burberry droeg, werd vergezeld van een tweet met koopknop, zodra ze de catwalk op liep. Volgers van de modeshow konden zo onmiddellijk iets aankopen. Burberry probeerde daarmee in te spelen op impulsaankopen van loyale fans. Net als de andere kledingstukken, zal de nagellak tot 29 september online te koop zijn. Daarna zullen geïnteresseerden moeten wachten tot de stukken officieel in de winkel liggen.

 

Twitter introduceerde vorige week een eerste proefproject met een koopknop in tweets. Het zei toen dat het zou samenwerken met een beperkt aantal merken, die de nieuwe functie in een eerste fase kunnen uitproberen. Burberry is één van de eerste merken die er gebruik van maakt. Indien het concept succesvol is, zal het voor iedereen beschikbaar worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Kiabi opent grootste Belgische winkel in Westland Shopping Center

15/02/2018

De Franse kledingketen Kiabi opent zijn vijfde Belgische winkel in het Westland Shopping Center in Anderlecht. Het is meteen de grootste vestiging van de familieketen in ons land, met een oppervlakte van ruim 1.800 m².

H&M waarschuwt voor moeilijk 2018

15/02/2018

De Zweedse modegroep H&M waarschuwt dat ook 2018 nog een moeilijk jaar kan worden voor het bedrijf. Het maakt dan wel werk van de online verkoop, de omzet in de winkels zal het komende jaar waarschijnlijk verder dalen.

Back to top