Christopher Bailey volgt Angela Ahrendts op bij Burberry | RetailDetail

Christopher Bailey volgt Angela Ahrendts op bij Burberry

Christopher Bailey volgt Angela Ahrendts op bij Burberry

Wissel aan de top bij het Britse modehuis Burberry: huidig CEO Angela Ahrendts vertrekt volgende zomer naar Apple en wordt dan opgevolgd door Christopher Bailey, momenteel artistiek directeur.

Architecte van de wederopstanding

Angela Ahrendts was bijna een decennium aan de slag bij Burberry en slaagde er in die periode in het "ingedommelde" merk nieuw leven in te blazen en de groep opnieuw op de internationale luxekaart te zetten: gisteren maakte de groep nog bekend dat de retailomzet met 17% gestegen was tot 694 miljoen pond (820 miljoen euro) in het halfjaar eindigend op 30 september.

 

Op vergelijkbare basis steeg de retailomzet zelfs met 13%, dankzij tweecijferige groei in Azië/Pacific en de regio Europa-Midden-Oosten-India-Afrika. De groepsomzet steeg het voorbije halfjaar met 14% tot 1,03 miljard pond (1,2 miljard euro). Op de beurs is het Burberry-aandeel dan ook een lieveling van de beleggers: het aandeel koerste het voorbije jaar liefst 41% hoger naar een beurswaarde van een slordige 8 miljard euro).

 

Retailbaas bij Apple

Bij haar nieuwe werkgever, Apple, zal Angela Ahrendts halfweg volgend jaar de nieuw gecreëerde functie van "senior vice-president retail & online stores" op zich nemen. Daarbij zal ze rechtstreeks rapporteren aan CEO Tim Cook. Het is niet bekend hoeveel Ahrendts, de best betaalde CEO van Groot-Brittannië, bij Apple gaat verdienen.

 

"Burberry is in prima conditie. Ik heb er alle vertrouwen in dat Christopher, een van de grootste visionairen van zijn generatie, Burberry naar nieuwe hoogtepunten zal blijven leiden", zei de afscheidnemende CEO. Bailey, die sinds 2001 voor Burberry werkt (waarvan de laatste zes jaar als artistiek directeur), zal de rol van CEO dan ook combineren met die van chief creative officer.

 

Ook voorzitter Sir John Peace, die Ahrendts' vertrek als "een natuurlijke stap vooruit" omschreef, heeft alle vertrouwen in de nieuwe CEO: "Ik twijfel er niet aan dat Christophers visie en leiderschap, samen met het schitterende managementteam, Burberry zowel creatief, digitaal als financieel op het voorplan zullen houden".

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.