CKS verhuist en breidt uit in Brugge en Hasselt

CKS

CKS opent in Brugge en Hasselt nieuwe winkels. Het modemerk is sinds het faillissement van FNG in handen van de groep achter JBC, en die verplaatst de winkels nu naar betere panden.

 

Naar grotere winkels

CKS heeft in mei twee verhuizingen op de planning staan: zowel in Brugge als in Hasselt opent het modemerk de deuren op nieuwe locaties. Vanaf 14 mei kunnen Brugse klanten terecht in de Zuidzandstraat, maar dan op nummer 5 in plaats van huisnummer 39 waar de keten vroeger te vinden was.


“Om onze bezoekers een fijne ervaring te bezorgen binnen ons persoonlijk concept van stijladvies en personal shopping, hebben we meer ruimte nodig. Bij het zien van het pand in de Zuidzandstraat nummer 5 wisten we meteen dat dit de perfecte locatie is voor onze nieuwe winkel”, legt Shary Smets, Retail field manager van CKS, uit waarom de winkel amper enkele honderden meters opschuift.


Ook in Hasselt gaat het om een heropening. Bij de overname van CKS door JBC-holding CRG ging de concept store er immers dicht, maar nu is een geschikter pand gevonden. Shary Smets: “Wij hebben altijd geloofd dat er een plaats is voor CKS in Hasselt. Het pand van onze vorige winkel zat ons niet als gegoten. Bij de overname door CRG zijn we dan ook op zoek gegaan naar een ligging en pand met veel mogelijkheden en dat hebben we nu gevonden in de Hoogstraat 5.” De vestiging, al de 14e van de keten, opent er op 22 mei de deuren.

 

Samenwerkingen en tieners

CKS vernieuwt ondertussen ook het aanbod. Vanaf dit najaar brengt het merk een tienercollectie voor meisjes op de markt. Het gaat om een “een categorie tussen de meisjes- en damescollectie in”, met als gezicht TV-persoonlijkheid en TikTok-ster Julie Vermeire. De collab is vanaf 22 september verkrijgbaar in alle eigen winkels en online. Ook voor de mannencollectie gaat CKS een samenwerking aan, maar dan met chefkok Marcelo Ballardin, die een capsulecollectie heeft ontworpen voor het label.


De kindercollectie is daarentegen niet overal integraal te koop. Voor die categorie wordt nieuwe zusterketen JBC opvallend genoeg het voornaamste verkoopkanaal. “Zowel in Hasselt, als in onze winkel in Waasland en Nieuwpoort, zullen onze woman-, teens- en kidscollecties volledig aanwezig zijn in alle maten en capsules”, aldus Shary Smets: “In al onze andere winkels zal de kidscollectie als showroommodel aangeboden worden, zodat onze klant deze kan voelen en bekijken en via een kiosk in de winkel kan aankopen. Wij zorgen dan voor een ‘next day delivery’ aan huis. Onze klanten kunnen voortaan ook terecht bij JBC waar de CKS Kids collectie ook integraal zal verkocht worden, en dit vanaf het winterseizoen.”