Cos verkoopt meubels van Hay | RetailDetail

Cos verkoopt meubels van Hay

Cos verkoopt meubels van Hay

Cos, de zusterketen van het Zweedse H&M, gaat meubels verkopen en heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met de Deense meubelproducent Hay. De meubels zullen in heel Europa online te koop zijn.

"Hay door de ogen van Cos"

De keuze voor Hay is niet zo opmerkelijk, want de rekken die in de winkels van Cos te vinden zijn, worden ook al door Hay gemaakt. "Het is eigenlijk Hay bekeken door de ogen van Cos", legt hoofd van design bij Cos Martin Andersson uit aan Knack. "Onze klanten hebben grote interesse in interieur en design en het was het juiste moment om alternatieve producten aan te bieden die mooi aansluiten bij onze kleding."

 

De collectie van Hay zal vanaf september gelanceerd worden op de websites en zal bovendien ook te vinden zijn in fysieke winkels van Cos in Londen, Wenen en Göteburg. Speciaal voor de lancering van de overeenkomst werden door designer Thomas Alonso twee tafeltjes ontworpen die enkel bij Hay en Cos zullen verkocht worden.

 

Cos werd in 2007 opgericht door H&M en is één van de ketens waarmee het bedrijf een hoger segment probeert aan te spreken. Ook & Other Stories hoort in dat rijtje thuis. Daar verkoopt H&M kledij aan een hogere prijs, maar de producten horen dan ook van een betere kwaliteit te zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top