Cos verkoopt meubels van Hay

Cos verkoopt meubels van Hay

Cos, de zusterketen van het Zweedse H&M, gaat meubels verkopen en heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met de Deense meubelproducent Hay. De meubels zullen in heel Europa online te koop zijn.

"Hay door de ogen van Cos"

De keuze voor Hay is niet zo opmerkelijk, want de rekken die in de winkels van Cos te vinden zijn, worden ook al door Hay gemaakt. "Het is eigenlijk Hay bekeken door de ogen van Cos", legt hoofd van design bij Cos Martin Andersson uit aan Knack. "Onze klanten hebben grote interesse in interieur en design en het was het juiste moment om alternatieve producten aan te bieden die mooi aansluiten bij onze kleding."

 

De collectie van Hay zal vanaf september gelanceerd worden op de websites en zal bovendien ook te vinden zijn in fysieke winkels van Cos in Londen, Wenen en Göteburg. Speciaal voor de lancering van de overeenkomst werden door designer Thomas Alonso twee tafeltjes ontworpen die enkel bij Hay en Cos zullen verkocht worden.

 

Cos werd in 2007 opgericht door H&M en is één van de ketens waarmee het bedrijf een hoger segment probeert aan te spreken. Ook & Other Stories hoort in dat rijtje thuis. Daar verkoopt H&M kledij aan een hogere prijs, maar de producten horen dan ook van een betere kwaliteit te zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

17/11/2017

JBC verhuist zijn e-commercemagazijn weer van Nederland naar België. Voortaan stockeert de Belgische kledingketen zijn kleding bij Bleckmann in Grobbendonk. Dat is een onverwachte opsteker voor de Belgische e-commercesector.

H&M-dochter Monki geeft Antwerpen Belgische primeur

17/11/2017

Vandaag is in Antwerpen de eerste Belgische vestiging van het modemerk Monki geopend. Dat maakt deel uit van de Zweedse H&M Group en heeft in Europa en Azië al ongeveer 115 winkels.

Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

17/11/2017

Bij Euro Shoe Group, het schoenen- en kledingconcern achter Bristol en Avance, verdwijnen ten minste dertig jobs. “De sanering zou gebeuren zonder naakte ontslagen”, zegt de 'nieuwe' topman Philippe Vanaudenhove.

Clouds of Fashion: van modeblog tot heuse retailonderneming

16/11/2017

Als jonge blogger een eigen retailonderneming uit de grond stampen, faut le faire. Laurentine Van Landeghem heeft zelfs haar studies stopgezet om zich te focussen op haar Clouds of Fashion. Op de RetailDetail Night vertelt ze haar verhaal. 

Lubach: “Eerlijke kleding is een kwestie van prioriteiten”

15/11/2017

Sinds de ramp bij Rana Plaza klinkt binnen de kledingindustrie de roep naar transparantie rond de productie van kleding, maar zondag bewees Arjen Lubach in Zondag met Lubach dat die transparantie er nog niet helemaal is.

Modeketen Canada Goose opent eerste Europese winkel

14/11/2017

De Canadese modeketen Canada Goose heeft in Londen zijn eerste Europese winkel geopend. De kleding van het merk is al langer te vinden in Europa, maar voorheen was dat enkel het geval bij multimerkenwinkels.

Back to top