Cos verkoopt meubels van Hay | RetailDetail

Cos verkoopt meubels van Hay

Cos verkoopt meubels van Hay

Cos, de zusterketen van het Zweedse H&M, gaat meubels verkopen en heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met de Deense meubelproducent Hay. De meubels zullen in heel Europa online te koop zijn.

"Hay door de ogen van Cos"

De keuze voor Hay is niet zo opmerkelijk, want de rekken die in de winkels van Cos te vinden zijn, worden ook al door Hay gemaakt. "Het is eigenlijk Hay bekeken door de ogen van Cos", legt hoofd van design bij Cos Martin Andersson uit aan Knack. "Onze klanten hebben grote interesse in interieur en design en het was het juiste moment om alternatieve producten aan te bieden die mooi aansluiten bij onze kleding."

 

De collectie van Hay zal vanaf september gelanceerd worden op de websites en zal bovendien ook te vinden zijn in fysieke winkels van Cos in Londen, Wenen en Göteburg. Speciaal voor de lancering van de overeenkomst werden door designer Thomas Alonso twee tafeltjes ontworpen die enkel bij Hay en Cos zullen verkocht worden.

 

Cos werd in 2007 opgericht door H&M en is één van de ketens waarmee het bedrijf een hoger segment probeert aan te spreken. Ook & Other Stories hoort in dat rijtje thuis. Daar verkoopt H&M kledij aan een hogere prijs, maar de producten horen dan ook van een betere kwaliteit te zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.