Crocs lijdt flink verlies in vierde kwartaal

Crocs lijdt flink verlies in vierde kwartaal

Bij Crocs zijn ze druk bezig om het bedrijf een andere kant op te sturen. Het wil in die nieuwe richting vooral af van de klomp die het bedrijf bekendmaakte, maar die nu vooral een slecht en kitscherig imago heeft.

10,7 miljoen paar schoenen

Op het vlak van verkoop doet Crocs het helemaal niet zo slecht: in het kwartaal dat eindigde op 31 december 2013 verkocht het bedrijf nog 10,7 miljoen paar schoenen, negen procent meer dan een jaar geleden. Slechts de helft daarvan waren de bekende, kleurrijke klompen van het schoenenmerk. Zo zet het bedrijf vandaag onder andere in op golfschoenen voor mannen en verschillende collecties voor vrouwen.

 

Vooral in markten buiten de VS doet de verkoop van Crocs het goed. In Europa verdubbelde de verkoop in het voorgaande kwartaal bijna en in Japan steeg die met 22 procent. In de VS daalde de verkoop daarentegen met 8 procent. De omzet kwam daardoor in totaal 1,6 procent hoger uit, op 228,7 miljoen dollar (zo'n 170 miljoen euro).

 

Alles bij elkaar boekte de schoenenproducent weliswaar een verlies van 66,9 miljoen dollar (49 miljoen euro), veel meer dan de 3,6 miljoen dollar (2,6 miljoen euro) dan een jaar geleden.  Een flink stuk van dat verlies was te wijten aan overtollige inventaris die Crocs moest afschrijven en goed was voor een bedrag van 3,4 miljoen dollar (2,5 miljoen euro). Voor dit jaar wil Crocs dan ook geen winstverwachtingen geven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top