Dalende damesverkoop doet winst Levi's crashen

Dalende damesverkoop doet winst Levi's crashen

Het Amerikaanse jeansmerk Levi's zag zijn omzet in het tweede kwartaal van dit jaar met iets meer dan anderhalve procent dalen. Vooral de nettowinst kreeg daardoor klappen, want die daalde met meer dan 75 procent.

Stijging in Europa

Levi's haalde in het tweede kwartaal een omzet van 1,08 miljard dollar (net geen 800 miljoen euro), een daling van 1,6 procent. In Europa was er sprake van een omzetstijging van 3 procent, maar zowel in Noord- en Zuid-Amerika (-3 procent) en in de regio Azië (-2 procent) daalde de omzet.

 

Als gevolg van die mindere resultaten daalde de nettowinst met maar liefst 76,2 procent naar 11 miljoen dollar (8 miljoen euro). De operationele winst daalde dan weer met 6,5 procent naar 92,6 miljoen dollar (68 miljoen euro).

 

Damesafdeling dramatisch

Grote boosdoener was de verkoop van damesjeans in de Verenigde Staten, waar de verkoop volgens Levi's dramatisch was. Volgens CEO Chip Bergh heeft Levi's te laat de nood aan zachte, stretchdenim ingezien. Bij de heren steeg de verkoop wel.

 

Daarnaast daalde in de Verenigde Staten ook het winkelverkeer en Bergh ziet op dat vlak weinig verbetering in de nabije toekomst. Hij behoudt wel alle vertrouwen in een beter tweede halfjaar, met hulp van enkele grote marketingcampagnes.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Winst blijft net onder verwachtingen bij Zalando

17/01/2018

De Duitse modewebshop Zalando is het voorbije boekjaar met bijna een kwart gegroeid, terwijl ook de bedrijfswinst met bijna 5% steeg. Dat laatste was wel net onder de verwachtingen van Zalando zelf.

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

16/01/2018

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald.

Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017

16/01/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in 2017 zijn doelen weten te behalen, onder andere dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal. Voor het volledige boekjaar ging de omzet voor wisselkoersen met 3% de hoogte in.

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Gucci opent restaurant en museum in Firenze

12/01/2018

Modemerk Gucci heeft in Firenze een museum en een restaurant voor vijftig personen geopend. Driesterrenchef Massimo Bottura zal daar de klanten voorzien van hoogstaande maaltijden.

Kering geeft controle over Puma af

12/01/2018

De Franse luxegroep Kering gaat 70% van de aandelen van het Duitse sportmerk Puma van de hand doen. Het wil zich voortaan immers enkel nog focussen op de luxemerken en Puma past niet meer in het plaatje.

Back to top