Dalende damesverkoop doet winst Levi's crashen | RetailDetail

Dalende damesverkoop doet winst Levi's crashen

Dalende damesverkoop doet winst Levi's crashen

Het Amerikaanse jeansmerk Levi's zag zijn omzet in het tweede kwartaal van dit jaar met iets meer dan anderhalve procent dalen. Vooral de nettowinst kreeg daardoor klappen, want die daalde met meer dan 75 procent.

Stijging in Europa

Levi's haalde in het tweede kwartaal een omzet van 1,08 miljard dollar (net geen 800 miljoen euro), een daling van 1,6 procent. In Europa was er sprake van een omzetstijging van 3 procent, maar zowel in Noord- en Zuid-Amerika (-3 procent) en in de regio Azië (-2 procent) daalde de omzet.

 

Als gevolg van die mindere resultaten daalde de nettowinst met maar liefst 76,2 procent naar 11 miljoen dollar (8 miljoen euro). De operationele winst daalde dan weer met 6,5 procent naar 92,6 miljoen dollar (68 miljoen euro).

 

Damesafdeling dramatisch

Grote boosdoener was de verkoop van damesjeans in de Verenigde Staten, waar de verkoop volgens Levi's dramatisch was. Volgens CEO Chip Bergh heeft Levi's te laat de nood aan zachte, stretchdenim ingezien. Bij de heren steeg de verkoop wel.

 

Daarnaast daalde in de Verenigde Staten ook het winkelverkeer en Bergh ziet op dat vlak weinig verbetering in de nabije toekomst. Hij behoudt wel alle vertrouwen in een beter tweede halfjaar, met hulp van enkele grote marketingcampagnes.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.