Dalende damesverkoop doet winst Levi's crashen | RetailDetail

Dalende damesverkoop doet winst Levi's crashen

Dalende damesverkoop doet winst Levi's crashen

Het Amerikaanse jeansmerk Levi's zag zijn omzet in het tweede kwartaal van dit jaar met iets meer dan anderhalve procent dalen. Vooral de nettowinst kreeg daardoor klappen, want die daalde met meer dan 75 procent.

Stijging in Europa

Levi's haalde in het tweede kwartaal een omzet van 1,08 miljard dollar (net geen 800 miljoen euro), een daling van 1,6 procent. In Europa was er sprake van een omzetstijging van 3 procent, maar zowel in Noord- en Zuid-Amerika (-3 procent) en in de regio Azië (-2 procent) daalde de omzet.

 

Als gevolg van die mindere resultaten daalde de nettowinst met maar liefst 76,2 procent naar 11 miljoen dollar (8 miljoen euro). De operationele winst daalde dan weer met 6,5 procent naar 92,6 miljoen dollar (68 miljoen euro).

 

Damesafdeling dramatisch

Grote boosdoener was de verkoop van damesjeans in de Verenigde Staten, waar de verkoop volgens Levi's dramatisch was. Volgens CEO Chip Bergh heeft Levi's te laat de nood aan zachte, stretchdenim ingezien. Bij de heren steeg de verkoop wel.

 

Daarnaast daalde in de Verenigde Staten ook het winkelverkeer en Bergh ziet op dat vlak weinig verbetering in de nabije toekomst. Hij behoudt wel alle vertrouwen in een beter tweede halfjaar, met hulp van enkele grote marketingcampagnes.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top