Deens accessoiremerk Pieces opent in Kortrijk vierde Belgische winkel | RetailDetail

Deens accessoiremerk Pieces opent in Kortrijk vierde Belgische winkel

Deens accessoiremerk Pieces opent in Kortrijk vierde Belgische winkel
Op 15 februari opent het Deense accessoiremerk Pieces zijn vierde winkel in ons land. Het merk is een onderdeel van de Bestseller-modegroep en dus een zustermerk van onder meer Vero Moda en Jack & Jones.

Kortrijk Steenpoort

Pieces, in 2003 opgericht, heeft gekozen voor een mooi pand in de Steenpoort in Kortrijk, de winkelbuurt in de schaduw van het winkelcentrum K in Kortrijk. Op een oppervlakte van ruim 65 m² biedt het merk er naast sieraden, sjaals en broeksriemen ook tassen, underwear, topjes, leggings en zelfs een heuse schoenencollectie aan.

 

De opening zal trouwens niet onopgemerkt voorbijgaan, belooft het merk: de eerste 20 klanten ontvangen, gratis en voor niets, een lederen handtas ter waarde van 109,95 euro. Bovendien zijn er openingskortingen tot 40% en wordt er ook een lederen reistas boordevol accessoires ter waarde van 500 euro weggeschonken tussen de openingsdag en zaterdag 18 februari.

 

Vierde winkel in ons land

De Kortrijkse zaak wordt meteen de vierde van de groep in ons land. Het Deense merk opende zijn eerste flagshipstore op 31 maart 2010 in het Wijnegem Shopping Center, op een oppervlakte van 70 m². Nog geen week later volgden al een tweede vestiging in de Gentse Veldstraat en een derde in de Koning Albertstraat in Hasselt. Pieces is inmiddels verkrijgbaar in 19 landen wereldwijd.

 

Bestseller, dat liefst 11 merken voert, is actief in 46 landen met 6.315 eigen winkels.  

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.