Dochter Ortega bezit 5% aandelen Inditex | RetailDetail

Dochter Ortega bezit 5% aandelen Inditex

Dochter Ortega bezit 5% aandelen Inditex

Sandra Ortega Mera, een van de dochters van de Spaanse miljardair Amancio Ortega, bezit 5% van de aandelen van Inditex. De 46-jarige Ortega Mera erfde het pakket aandelen ter waarde van 3,5 miljard euro van haar moeder, Inditex-oprichtster Rosalia Mera.

Meteen op één na grootste aandeelhouder

Mera richtte Inditex samen met haar ex-man Amancio op in 1975. Het koppel ging uit elkaar in 1986. Rosalia Mera overleed in augustus 2013 op 69-jarige leeftijd.

 

De 157,47 miljoen aandelen maken van Sandra meteen de op één na grootste aandeelhouder van het Spaanse modeconcern boven onder meer Zara, Massimo Dutti en Bershka, na haar vader Amancio. Die heeft nog altijd 59% van het bedrijf in handen.

 

Sandra Ortega Mera werkt niet voor Inditex en zetelt al evenmin in de raad van bestuur. Toch schat Forbes haar vermogen op 5,6 miljard dollar (een slordige 4,5 miljard euro), goed voor een 260ste plaats in de rangschikking van miljardairs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top