Dochter Ortega bezit 5% aandelen Inditex | RetailDetail

Dochter Ortega bezit 5% aandelen Inditex

Dochter Ortega bezit 5% aandelen Inditex

Sandra Ortega Mera, een van de dochters van de Spaanse miljardair Amancio Ortega, bezit 5% van de aandelen van Inditex. De 46-jarige Ortega Mera erfde het pakket aandelen ter waarde van 3,5 miljard euro van haar moeder, Inditex-oprichtster Rosalia Mera.

Meteen op één na grootste aandeelhouder

Mera richtte Inditex samen met haar ex-man Amancio op in 1975. Het koppel ging uit elkaar in 1986. Rosalia Mera overleed in augustus 2013 op 69-jarige leeftijd.

 

De 157,47 miljoen aandelen maken van Sandra meteen de op één na grootste aandeelhouder van het Spaanse modeconcern boven onder meer Zara, Massimo Dutti en Bershka, na haar vader Amancio. Die heeft nog altijd 59% van het bedrijf in handen.

 

Sandra Ortega Mera werkt niet voor Inditex en zetelt al evenmin in de raad van bestuur. Toch schat Forbes haar vermogen op 5,6 miljard dollar (een slordige 4,5 miljard euro), goed voor een 260ste plaats in de rangschikking van miljardairs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.