Dochter Ortega bezit 5% aandelen Inditex

Dochter Ortega bezit 5% aandelen Inditex

Sandra Ortega Mera, een van de dochters van de Spaanse miljardair Amancio Ortega, bezit 5% van de aandelen van Inditex. De 46-jarige Ortega Mera erfde het pakket aandelen ter waarde van 3,5 miljard euro van haar moeder, Inditex-oprichtster Rosalia Mera.

Meteen op één na grootste aandeelhouder

Mera richtte Inditex samen met haar ex-man Amancio op in 1975. Het koppel ging uit elkaar in 1986. Rosalia Mera overleed in augustus 2013 op 69-jarige leeftijd.

 

De 157,47 miljoen aandelen maken van Sandra meteen de op één na grootste aandeelhouder van het Spaanse modeconcern boven onder meer Zara, Massimo Dutti en Bershka, na haar vader Amancio. Die heeft nog altijd 59% van het bedrijf in handen.

 

Sandra Ortega Mera werkt niet voor Inditex en zetelt al evenmin in de raad van bestuur. Toch schat Forbes haar vermogen op 5,6 miljard dollar (een slordige 4,5 miljard euro), goed voor een 260ste plaats in de rangschikking van miljardairs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo verbetert JBC de winkelervaring

14/12/2017

JBC opent vandaag haar Innovation Lab op de Corda Campus in Hasselt. De kledingketen experimenteert er momenteel met bewegingssensoren, gepersonaliseerde in-store boodschappen, een pop-up printshop en een feedbacktotem.

Hunkemöller is Europees Retailer van het Jaar

14/12/2017

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller is verkozen tot ‘Retail of the Year Europe 2017-2018’. De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd door Q&A, dat ook in België en Nederland de Retailer van het Jaar verkiest.

Amancio Ortega neemt afscheid van Inditex met grote kwartaalgroei

14/12/2017

In de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2017 is de omzet van Inditex met 10% gegroeid naar 17,96 miljard euro. Dat maakte het Spaanse modebedrijf bekend in de schaduw van het afscheid van de grote man achter Inditex, Amancio Ortega.

Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

Het moeilijkste is voorbij voor de modesector, zegt studiebureau McKinsey. Al blijft niks zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Back to top