Dochter Ortega bezit 5% aandelen Inditex | RetailDetail

Dochter Ortega bezit 5% aandelen Inditex

Dochter Ortega bezit 5% aandelen Inditex

Sandra Ortega Mera, een van de dochters van de Spaanse miljardair Amancio Ortega, bezit 5% van de aandelen van Inditex. De 46-jarige Ortega Mera erfde het pakket aandelen ter waarde van 3,5 miljard euro van haar moeder, Inditex-oprichtster Rosalia Mera.

Meteen op één na grootste aandeelhouder

Mera richtte Inditex samen met haar ex-man Amancio op in 1975. Het koppel ging uit elkaar in 1986. Rosalia Mera overleed in augustus 2013 op 69-jarige leeftijd.

 

De 157,47 miljoen aandelen maken van Sandra meteen de op één na grootste aandeelhouder van het Spaanse modeconcern boven onder meer Zara, Massimo Dutti en Bershka, na haar vader Amancio. Die heeft nog altijd 59% van het bedrijf in handen.

 

Sandra Ortega Mera werkt niet voor Inditex en zetelt al evenmin in de raad van bestuur. Toch schat Forbes haar vermogen op 5,6 miljard dollar (een slordige 4,5 miljard euro), goed voor een 260ste plaats in de rangschikking van miljardairs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.