Dollar zorgt voor omzetdaling bij Gap

Dollar zorgt voor omzetdaling bij Gap

In het derde kwartaal van 2015 is de netto-omzet van modebedrijf Gap met drie procent gedaald. Dat was vrijwel volledig te wijten aan de sterke positie van de dollar, want voor wisselkoerseffecten bleef de omzet stabiel.

Old Navy zorgt voor positieve noot

De omzet van Gap kwam in het derde kwartaal uit op 3,86 miljard dollar (3,60 miljard euro), een daling van drie procent tegenover de omzet van 3,97 miljard dollar (3,70 miljard euro) een jaar eerder. De wisselkoerseffecten waren daarbij goed voor een negatieve impact van 98 miljoen dollar (91 miljoen euro).


De vergelijkbare omzet bij de Gap Group daalde in het derde kwartaal met 2 procent. Ook vorig jaar was er al een vergelijkbare omzetdaling van 2 procent. Het merk Gap liet een vergelijkbare omzetdaling van 4 procent optekenen, terwijl bij Banana Republic zelfs sprake was van een daling van 12 procent. Old Navy zorgt opnieuw voor de positieve noot binnen het bedrijf. Daar steeg de vergelijkbare omzet met 4 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Resultaten Puma in stijgende lijn

24/10/2017

Het Duitse sportmerk Puma heeft in het derde kwartaal opnieuw sterke prestaties weten neer te zetten. De omzet steeg met 13% en over de eerste negen maanden van het jaar heen was er zelfs een omzetstijging van 16%.

United Brands toont nieuw winkelconcept in Oud-Turnhout

23/10/2017

Sportketen United Brands heeft zijn vestiging in Oud-Turnhout compleet vernieuwd, met de focus op beleving en op digitalisering. Dorien Piessens, dochter van oprichter en CEO Marc Piessens, bereidt zich inmiddels voor om het stuur over te nemen.

Brugse flagshipstore zet ambities vanHaren Schoenen kracht bij

20/10/2017

Met een paradepaardje van 547 m² op twee verdiepingen in de Brugse Steenstraat bevestigt schoenretailer vanHaren zijn grote ambities op de Belgische markt. Ook volgend jaar staat expansie op de agenda.

Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Back to top