Dr Martens binnenkort broertje van Hugo Boss en kapitein Iglo?

Dr Martens binnenkort broertje van Hugo Boss en kapitein Iglo?

Schoenenmerk Dr Martens staat volgens de Britse krant The Guardian op het punt overgenomen te worden door investeringsgroep Permira, ook al eigenaar van modemerk Hugo Boss, Iglo en tal van andere kleppers.

Tweede keer, goede keer?

Ook vorig jaar zette de familie Griggs het merk al eens in de etalage, maar tot een verkoop kwam het niet omdat de familie het bod van omgerekend 250 miljoen euro ruim onvoldoende vond. Dat bod werd vorige zomer uitgebracht door investeringsfonds Pamplona Capital (van de Russische miljardair Michail Fridman) en lag nochtans een pak hoger dan de ramingen van experts eerder dat jaar.

 

Het heeft er nu alle schijn van dat eigenaar R Griggs Group juist gegokt heeft, want Permira zou nu 300 miljoen pond op tafel willen leggen, omgerekend 350 miljoen euro. Dr Martens zit de laatste tijd dan ook weer flink in de lift: vorig jaar steeg de omzet met 27% tot geen 150 miljoen euro en boekte het bedrijf een winst voor belasting van 27 miljoen euro, ook al 26% meer dan een jaar eerder.

 

Investeringsfonds Permira heeft vandaag al onder meer fashionretailers Hugo Boss, Cortefiel, Springfield en New Look in portefeuille en zwaait eveneens de plak bij doe-het-zelfgroep Maxeda en diepvriesproducent Iglo.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

De moeilijkste tijd is voorbij voor de modesector, besluit McKinsey in de studie The State of Fashion 2018. Al wordt niks nog zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

 

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Barbiepop Tommy x Gigi in de winkelrekken

05/12/2017

In februari van dit jaar kreeg supermodel Gigi Hadid de eer om een Barbiepop naar haar gelijkenis te ontvangen. Die werd gemaakt om de samenwerking tussen Hadid en modemerk Tommy Hilfiger te vieren. Nu komt de Barbie ook in de winkelrekken.

Onderzoek naar belastingontduiking bij Gucci

04/12/2017

Op de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze heeft de Italiaanse politie huiszoekingen gehouden omwille van mogelijke belastingontduiking. Gucci geeft toe dat er een onderzoek gaande is en zegt zijn volledige medewerking te verlenen.

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

01/12/2017

De vzw Terre heeft deze week in Anderlecht een tweede Brusselse Factory Shop geopend, waar ze tweedehands kleding verkoopt die hzet verzamelt via containers over het hele land. De vzw wil nu snel uitbreiden in de hoofdstad.

Back to top