Dr Martens binnenkort broertje van Hugo Boss en kapitein Iglo? | RetailDetail

Dr Martens binnenkort broertje van Hugo Boss en kapitein Iglo?

Dr Martens binnenkort broertje van Hugo Boss en kapitein Iglo?

Schoenenmerk Dr Martens staat volgens de Britse krant The Guardian op het punt overgenomen te worden door investeringsgroep Permira, ook al eigenaar van modemerk Hugo Boss, Iglo en tal van andere kleppers.

Tweede keer, goede keer?

Ook vorig jaar zette de familie Griggs het merk al eens in de etalage, maar tot een verkoop kwam het niet omdat de familie het bod van omgerekend 250 miljoen euro ruim onvoldoende vond. Dat bod werd vorige zomer uitgebracht door investeringsfonds Pamplona Capital (van de Russische miljardair Michail Fridman) en lag nochtans een pak hoger dan de ramingen van experts eerder dat jaar.

 

Het heeft er nu alle schijn van dat eigenaar R Griggs Group juist gegokt heeft, want Permira zou nu 300 miljoen pond op tafel willen leggen, omgerekend 350 miljoen euro. Dr Martens zit de laatste tijd dan ook weer flink in de lift: vorig jaar steeg de omzet met 27% tot geen 150 miljoen euro en boekte het bedrijf een winst voor belasting van 27 miljoen euro, ook al 26% meer dan een jaar eerder.

 

Investeringsfonds Permira heeft vandaag al onder meer fashionretailers Hugo Boss, Cortefiel, Springfield en New Look in portefeuille en zwaait eveneens de plak bij doe-het-zelfgroep Maxeda en diepvriesproducent Iglo.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top