Dr Martens binnenkort broertje van Hugo Boss en kapitein Iglo?

Dr Martens binnenkort broertje van Hugo Boss en kapitein Iglo?

Schoenenmerk Dr Martens staat volgens de Britse krant The Guardian op het punt overgenomen te worden door investeringsgroep Permira, ook al eigenaar van modemerk Hugo Boss, Iglo en tal van andere kleppers.

Tweede keer, goede keer?

Ook vorig jaar zette de familie Griggs het merk al eens in de etalage, maar tot een verkoop kwam het niet omdat de familie het bod van omgerekend 250 miljoen euro ruim onvoldoende vond. Dat bod werd vorige zomer uitgebracht door investeringsfonds Pamplona Capital (van de Russische miljardair Michail Fridman) en lag nochtans een pak hoger dan de ramingen van experts eerder dat jaar.

 

Het heeft er nu alle schijn van dat eigenaar R Griggs Group juist gegokt heeft, want Permira zou nu 300 miljoen pond op tafel willen leggen, omgerekend 350 miljoen euro. Dr Martens zit de laatste tijd dan ook weer flink in de lift: vorig jaar steeg de omzet met 27% tot geen 150 miljoen euro en boekte het bedrijf een winst voor belasting van 27 miljoen euro, ook al 26% meer dan een jaar eerder.

 

Investeringsfonds Permira heeft vandaag al onder meer fashionretailers Hugo Boss, Cortefiel, Springfield en New Look in portefeuille en zwaait eveneens de plak bij doe-het-zelfgroep Maxeda en diepvriesproducent Iglo.

Tags: