Dr Martens binnenkort broertje van Hugo Boss en kapitein Iglo? | RetailDetail

Dr Martens binnenkort broertje van Hugo Boss en kapitein Iglo?

Dr Martens binnenkort broertje van Hugo Boss en kapitein Iglo?

Schoenenmerk Dr Martens staat volgens de Britse krant The Guardian op het punt overgenomen te worden door investeringsgroep Permira, ook al eigenaar van modemerk Hugo Boss, Iglo en tal van andere kleppers.

Tweede keer, goede keer?

Ook vorig jaar zette de familie Griggs het merk al eens in de etalage, maar tot een verkoop kwam het niet omdat de familie het bod van omgerekend 250 miljoen euro ruim onvoldoende vond. Dat bod werd vorige zomer uitgebracht door investeringsfonds Pamplona Capital (van de Russische miljardair Michail Fridman) en lag nochtans een pak hoger dan de ramingen van experts eerder dat jaar.

 

Het heeft er nu alle schijn van dat eigenaar R Griggs Group juist gegokt heeft, want Permira zou nu 300 miljoen pond op tafel willen leggen, omgerekend 350 miljoen euro. Dr Martens zit de laatste tijd dan ook weer flink in de lift: vorig jaar steeg de omzet met 27% tot geen 150 miljoen euro en boekte het bedrijf een winst voor belasting van 27 miljoen euro, ook al 26% meer dan een jaar eerder.

 

Investeringsfonds Permira heeft vandaag al onder meer fashionretailers Hugo Boss, Cortefiel, Springfield en New Look in portefeuille en zwaait eveneens de plak bij doe-het-zelfgroep Maxeda en diepvriesproducent Iglo.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.