Dr Martens binnenkort broertje van Hugo Boss en kapitein Iglo? | RetailDetail

Dr Martens binnenkort broertje van Hugo Boss en kapitein Iglo?

Dr Martens binnenkort broertje van Hugo Boss en kapitein Iglo?

Schoenenmerk Dr Martens staat volgens de Britse krant The Guardian op het punt overgenomen te worden door investeringsgroep Permira, ook al eigenaar van modemerk Hugo Boss, Iglo en tal van andere kleppers.

Tweede keer, goede keer?

Ook vorig jaar zette de familie Griggs het merk al eens in de etalage, maar tot een verkoop kwam het niet omdat de familie het bod van omgerekend 250 miljoen euro ruim onvoldoende vond. Dat bod werd vorige zomer uitgebracht door investeringsfonds Pamplona Capital (van de Russische miljardair Michail Fridman) en lag nochtans een pak hoger dan de ramingen van experts eerder dat jaar.

 

Het heeft er nu alle schijn van dat eigenaar R Griggs Group juist gegokt heeft, want Permira zou nu 300 miljoen pond op tafel willen leggen, omgerekend 350 miljoen euro. Dr Martens zit de laatste tijd dan ook weer flink in de lift: vorig jaar steeg de omzet met 27% tot geen 150 miljoen euro en boekte het bedrijf een winst voor belasting van 27 miljoen euro, ook al 26% meer dan een jaar eerder.

 

Investeringsfonds Permira heeft vandaag al onder meer fashionretailers Hugo Boss, Cortefiel, Springfield en New Look in portefeuille en zwaait eveneens de plak bij doe-het-zelfgroep Maxeda en diepvriesproducent Iglo.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.