Eerste eigen boetiek voor lingeriemerk La Fille d'O

Eerste eigen boetiek voor lingeriemerk La Fille d'O

Lingerieontwerpster Murielle Scherre heeft sinds dit weekend een eigen merkboetiek in haar thuisstad Gent. Hoewel La Fille d'O intussen al verkocht wordt in talloze lingerieboetieks in binnen- en buitenland en sinds kort zelfs in de Londense department store Selfridges te vinden is, is dit toch de allereerste eigen winkel van de 34-jarige ontwerpster.

Tupperware-parties voor sexy lingerie

Alles begon zo'n 8 jaar geleden nochtans simpelweg met homeparty's bij mensen thuis. Later deed de eigen woonkamer van Murielle Scherre dienst als winkel en tussendoor was er nog eens een pop-upstore in Antwerpen, maar een échte winkel is nieuw voor La Fille d'O. "In het begin kwamen mijn vriendinnen gewoon langs om wat tv te kijken en tussendoor een bh te passen. Alle stock stond toch in de living. Op den duur was er meer stock dan living en had ik plots een winkel aan huis die alle dagen open was", blikt Murielle Scherre in Trends terug op die pioniersjaren.

 

De ontwerpster woont echter buiten het winkelcentrum en bovendien moest je aanbellen, wat voor sommigen toch altijd een drempel is. "Met een winkel kan ik nieuwe klanten bereiken en het is een manier om te laten zien waar La Fille d'O voor staat." De verstrengeling van wonen en werken was ook stilaan nefast, geeft de ontwerpster toe: "Mijn job verdrong hoe langer hoe meer mijn privéleven", aldus nog Scherre, die behalve met haar lingerie ook naam maakte met pikante programma's op Jim en TMF, seksboeken en zelfs een "vrouwvriendelijke" pornofilm met Goedele Liekens.

Burgstraat in mum van tijd nieuwe winkelstraat

La Fille d'O Boutique is gelegen in de Gentse Burgstraat, een straat waar eeuwenoude panden grondig werden aangepakt om er eigentijdse handelszaken in onder te brengen. Een geslaagd project, want de boetiek van la Fille d'O is intussen al de zesde nieuwe zaak die er zich dit jaar vestigde. De Burgstraat is bovendien geen passe-partout winkelstraat vol buitenlandse ketens, maar een straat waar variatie troef is: van een B&B in een koffiehuis met vintage-meubelzaak over een kapper, een antiekzaak, een biochocoladehuis en een Marokkaanse interieurzaak tot een heuse kunstgalerij... en nu dus de allereerste La Fille d'O Boutique.

Tags: