Ermenegildo Zegna ziet winst zwaar terugvallen | RetailDetail

Ermenegildo Zegna ziet winst zwaar terugvallen

Ermenegildo Zegna ziet winst zwaar terugvallen

Het Italiaanse modemerk Ermenegildo Zegna heeft zijn winst met meer dan 28 procent zien terugvallen in het financiële jaar 2014, door wisselkoerseffecten en een tragere groei in China.

Investeringen in Italië

De omzet van het bedrijf daalde met 4,7 procent naar 1,21 miljard euro, terwijl de nettowinst zelfs 28,1% zakte tot 71 miljoen euro. De winstdaling werd deels veroorzaakt door een investering van 20 miljoen euro in Italië. Ook de benarde situatie in Rusland droeg bij tot het mindere resultaat. Ermenegildo Zegna haalt 90 procent van zijn omzet uit het buitenland en is dan ook zeer afhankelijk van die buitenlandse markten.

 

Het modebedrijf werd in 1910 opgericht in Italië en maakt luxueuze kledij en–accessoires voor mannen. Het heeft momenteel 550 eigen winkels wereldwijd, waarvan meer dan driehonderd door het bedrijf zelf worden uitgebaat. Het is tevens een producent van maatpakken voor merken als Gucci, Yves Saint Laurent en Tom Ford.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.