Ermenegildo Zegna ziet winst zwaar terugvallen

Ermenegildo Zegna ziet winst zwaar terugvallen

Het Italiaanse modemerk Ermenegildo Zegna heeft zijn winst met meer dan 28 procent zien terugvallen in het financiële jaar 2014, door wisselkoerseffecten en een tragere groei in China.

Investeringen in Italië

De omzet van het bedrijf daalde met 4,7 procent naar 1,21 miljard euro, terwijl de nettowinst zelfs 28,1% zakte tot 71 miljoen euro. De winstdaling werd deels veroorzaakt door een investering van 20 miljoen euro in Italië. Ook de benarde situatie in Rusland droeg bij tot het mindere resultaat. Ermenegildo Zegna haalt 90 procent van zijn omzet uit het buitenland en is dan ook zeer afhankelijk van die buitenlandse markten.

 

Het modebedrijf werd in 1910 opgericht in Italië en maakt luxueuze kledij en–accessoires voor mannen. Het heeft momenteel 550 eigen winkels wereldwijd, waarvan meer dan driehonderd door het bedrijf zelf worden uitgebaat. Het is tevens een producent van maatpakken voor merken als Gucci, Yves Saint Laurent en Tom Ford.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Winst blijft net onder verwachtingen bij Zalando

17/01/2018

De Duitse modewebshop Zalando is het voorbije boekjaar met bijna een kwart gegroeid, terwijl ook de bedrijfswinst met bijna 5% steeg. Dat laatste was wel net onder de verwachtingen van Zalando zelf.

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

16/01/2018

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald.

Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017

16/01/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in 2017 zijn doelen weten te behalen, onder andere dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal. Voor het volledige boekjaar ging de omzet voor wisselkoersen met 3% de hoogte in.

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Back to top