Ermenegildo Zegna ziet winst zwaar terugvallen | RetailDetail

Ermenegildo Zegna ziet winst zwaar terugvallen

Ermenegildo Zegna ziet winst zwaar terugvallen

Het Italiaanse modemerk Ermenegildo Zegna heeft zijn winst met meer dan 28 procent zien terugvallen in het financiële jaar 2014, door wisselkoerseffecten en een tragere groei in China.

Investeringen in Italië

De omzet van het bedrijf daalde met 4,7 procent naar 1,21 miljard euro, terwijl de nettowinst zelfs 28,1% zakte tot 71 miljoen euro. De winstdaling werd deels veroorzaakt door een investering van 20 miljoen euro in Italië. Ook de benarde situatie in Rusland droeg bij tot het mindere resultaat. Ermenegildo Zegna haalt 90 procent van zijn omzet uit het buitenland en is dan ook zeer afhankelijk van die buitenlandse markten.

 

Het modebedrijf werd in 1910 opgericht in Italië en maakt luxueuze kledij en–accessoires voor mannen. Het heeft momenteel 550 eigen winkels wereldwijd, waarvan meer dan driehonderd door het bedrijf zelf worden uitgebaat. Het is tevens een producent van maatpakken voor merken als Gucci, Yves Saint Laurent en Tom Ford.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Back to top