Esprit snoeit grondig in Europees winkelbestand | RetailDetail

Esprit snoeit grondig in Europees winkelbestand

Esprit snoeit grondig in Europees winkelbestand

Nadat Esprit dit jaar al 17 vestigingen sloot in Frankrijk, lijkt de moderetailer nu ook zijn Britse boetieks te willen opdoeken. Esprit bevestigt weliswaar in Groot-Brittannië actief te blijven, maar het is twijfelachtig of dat nog met eigen winkels zal zijn.

Nog zeven winkels in Groot-Brittannië

Esprit, dat al een tijdje op zoek is naar een tweede adem, heeft momenteel nog zeven winkels over het Kanaal: vier in eigen beheer (waaronder de flagship in de Londense Regent Street) en drie in franchise. Daarnaast is de groep er ook actief met een webshop en is de kledij ook te koop in flink wat multimerkenboetieks.

 

Eerder gingen al de Esprit-winkels in Canterbury, Norwich en Manchester dicht. Volgens DrapersOnline is het nu nog maar een kwestie van tijd voor alle Britse Esprit-winkels sluiten en het concern zich uitsluitend toelegt op e-commerce en verkoop aan multimerkenboetieks.

 

"We zitten momenteel in een transformatieproces, dat ons merk en de winstgevendheid op de lange termijn moet versterken. Het kostenbesparingsplan is een onderdeel van dat transformatieproces. We hebben daarom besloten om een aantal verlieslatende winkels te sluiten in Europa", citeert de website een woordvoerder van de modegroep.

 

Bij JustStyle onderstreept Esprit echter net dat het de "Britse markt blijft zien als een leefbare business, vandaag én in de toekomst". De woordvoerder wijst erop dat "Esprit nog altijd een sterke aanwezigheid heeft op de Britse markt, met name via onze wholesale- en e-commerceverkoopkanalen, die allebei een significante groei optekenen." "Esprit heeft zijn betrokkenheid bij de Britse retailmarkt herbevestigd", besluit JustStyle.

 

17 winkels dicht in Frankrijk

De geruchten rond een mogelijke sluiting van de Esprit-winkels in Groot-Brittannië zijn ongetwijfeld mee te verklaren door de sluiting eerder dit jaar van flink wat Esprit-boetieks. Onder meer in Frankrijk gingen er 17 vestigingen dicht.

 

"De sluiting van deze locaties helpt ons om het huidige overaanbod aan winkels in een bepaalde regio op te lossen en komt meteen ook de uitdagende marktsituatie én de algehele toestand van Esprit ten goede", klinkt het bij Esprit. "We hebben er alle vertrouwen in dat, dankzij ons transformatieplan, onze klanten en partners in de toekomst een sterker merk, een betere ondersteuning voor onze winkels alsook producten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding mogen verwachten."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.