Esprit snoeit grondig in Europees winkelbestand

Esprit snoeit grondig in Europees winkelbestand

Nadat Esprit dit jaar al 17 vestigingen sloot in Frankrijk, lijkt de moderetailer nu ook zijn Britse boetieks te willen opdoeken. Esprit bevestigt weliswaar in Groot-Brittannië actief te blijven, maar het is twijfelachtig of dat nog met eigen winkels zal zijn.

Nog zeven winkels in Groot-Brittannië

Esprit, dat al een tijdje op zoek is naar een tweede adem, heeft momenteel nog zeven winkels over het Kanaal: vier in eigen beheer (waaronder de flagship in de Londense Regent Street) en drie in franchise. Daarnaast is de groep er ook actief met een webshop en is de kledij ook te koop in flink wat multimerkenboetieks.

 

Eerder gingen al de Esprit-winkels in Canterbury, Norwich en Manchester dicht. Volgens DrapersOnline is het nu nog maar een kwestie van tijd voor alle Britse Esprit-winkels sluiten en het concern zich uitsluitend toelegt op e-commerce en verkoop aan multimerkenboetieks.

 

"We zitten momenteel in een transformatieproces, dat ons merk en de winstgevendheid op de lange termijn moet versterken. Het kostenbesparingsplan is een onderdeel van dat transformatieproces. We hebben daarom besloten om een aantal verlieslatende winkels te sluiten in Europa", citeert de website een woordvoerder van de modegroep.

 

Bij JustStyle onderstreept Esprit echter net dat het de "Britse markt blijft zien als een leefbare business, vandaag én in de toekomst". De woordvoerder wijst erop dat "Esprit nog altijd een sterke aanwezigheid heeft op de Britse markt, met name via onze wholesale- en e-commerceverkoopkanalen, die allebei een significante groei optekenen." "Esprit heeft zijn betrokkenheid bij de Britse retailmarkt herbevestigd", besluit JustStyle.

 

17 winkels dicht in Frankrijk

De geruchten rond een mogelijke sluiting van de Esprit-winkels in Groot-Brittannië zijn ongetwijfeld mee te verklaren door de sluiting eerder dit jaar van flink wat Esprit-boetieks. Onder meer in Frankrijk gingen er 17 vestigingen dicht.

 

"De sluiting van deze locaties helpt ons om het huidige overaanbod aan winkels in een bepaalde regio op te lossen en komt meteen ook de uitdagende marktsituatie én de algehele toestand van Esprit ten goede", klinkt het bij Esprit. "We hebben er alle vertrouwen in dat, dankzij ons transformatieplan, onze klanten en partners in de toekomst een sterker merk, een betere ondersteuning voor onze winkels alsook producten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding mogen verwachten."

Tags: