Etam Groep bekijkt mogelijkheden na uitstel van betaling | RetailDetail

Etam Groep bekijkt mogelijkheden na uitstel van betaling

Etam Groep bekijkt mogelijkheden na uitstel van betaling

Een Nederlandse rechter heeft beslist dat Etam Groep het uitstel van betaling krijgt, dat gisteren door de modegroep was aangevraagd. Twee bewindvoerders kijken nu wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst van het bedrijf.

Verschillende opties

De twee bewindvoerders zullen een inventaris opmaken en daarna aan de rechter uitleggen of er nog een toekomst is voor het bedrijf. Daarna wordt beslist welke opties Etam Groep heeft: het bedrijf kan er volledig mee ophouden, er kan gezocht worden naar een overnemer of er kan een doorstart komen in afgeslankte vorm.

 

Voorlopig blijven de 2200 medewerkers van de groep dus in het ongewisse. Zij kunnen wel nog blijven verder werken en hun salaris zal gewoon betaald worden.

 

Etam Groep hoopte de voorbije jaren het tij te keren door in te zetten op online verkoop, maar ook dat werd geen compleet succes. "Ondanks de doorgevoerde organisatie- en kostenaanpassingen is het Etam de afgelopen tijd niet gelukt om zich aan de nieuwe marktomstandigheden aan te passen", schreef het management gisteren in een persbericht. Het bedrijf zit al een tijdje in moeilijkheden en moest de voorbije jaren al 240 medewerkers ontslaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.