Failliete American Apparel ziet groei buiten Amerika | RetailDetail

Failliete American Apparel ziet groei buiten Amerika

Failliete American Apparel ziet groei buiten Amerika

Hoewel het Amerikaanse modelabel American Apparel vorige maand over de kop ging en de groepsomzet in vrije val is, droomt CEO Paula Schneider van een grote internationale expansie om het tij te keren.

Van 100 naar 200 winkels buiten de VS

CEO Paula Schneider blijft geloven in een mooie toekomst voor American Apparel. Dat liet ze half oktober, in een reactie na de uitspraak van het faillissement, al verstaan. In een gesprek met de Financial Times gaat de topvrouw nu nog een stap verder: terwijl de ene slecht draaiende Amerikaanse winkel na de andere de deuren sluit, droomt Schneider luidop van internationale expansie.

 

Volgens de topvrouw blijft het merk namelijk sterk scoren in Zuid-Korea en het Midden-Oosten. En dus wil Schneider het aantal buitenlandse winkels verdubbelen tot zo'n 200. American Apparel telt momenteel zo'n 200 eigen winkels: de helft in de VS, de helft erbuiten.

 

Veel tijd heeft de CEO niet, want uit de voorlopige kwartaalcijfers, die American Apparel eergisteren bekendmaakte, blijkt dat de omzet er het recentste kwartaal (juli tot eind september) met bijna een vijfde op achteruit is gegaan: van 155,9 miljoen dollar vorig jaar tot 126 miljoen dollar nu (of zo'n 117,5 miljoen euro). Dat komt neer op een daling met 19,1%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.