Failliete American Apparel ziet groei buiten Amerika | RetailDetail

Failliete American Apparel ziet groei buiten Amerika

Failliete American Apparel ziet groei buiten Amerika

Hoewel het Amerikaanse modelabel American Apparel vorige maand over de kop ging en de groepsomzet in vrije val is, droomt CEO Paula Schneider van een grote internationale expansie om het tij te keren.

Van 100 naar 200 winkels buiten de VS

CEO Paula Schneider blijft geloven in een mooie toekomst voor American Apparel. Dat liet ze half oktober, in een reactie na de uitspraak van het faillissement, al verstaan. In een gesprek met de Financial Times gaat de topvrouw nu nog een stap verder: terwijl de ene slecht draaiende Amerikaanse winkel na de andere de deuren sluit, droomt Schneider luidop van internationale expansie.

 

Volgens de topvrouw blijft het merk namelijk sterk scoren in Zuid-Korea en het Midden-Oosten. En dus wil Schneider het aantal buitenlandse winkels verdubbelen tot zo'n 200. American Apparel telt momenteel zo'n 200 eigen winkels: de helft in de VS, de helft erbuiten.

 

Veel tijd heeft de CEO niet, want uit de voorlopige kwartaalcijfers, die American Apparel eergisteren bekendmaakte, blijkt dat de omzet er het recentste kwartaal (juli tot eind september) met bijna een vijfde op achteruit is gegaan: van 155,9 miljoen dollar vorig jaar tot 126 miljoen dollar nu (of zo'n 117,5 miljoen euro). Dat komt neer op een daling met 19,1%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top