Failliete American Apparel ziet groei buiten Amerika | RetailDetail

Failliete American Apparel ziet groei buiten Amerika

Failliete American Apparel ziet groei buiten Amerika

Hoewel het Amerikaanse modelabel American Apparel vorige maand over de kop ging en de groepsomzet in vrije val is, droomt CEO Paula Schneider van een grote internationale expansie om het tij te keren.

Van 100 naar 200 winkels buiten de VS

CEO Paula Schneider blijft geloven in een mooie toekomst voor American Apparel. Dat liet ze half oktober, in een reactie na de uitspraak van het faillissement, al verstaan. In een gesprek met de Financial Times gaat de topvrouw nu nog een stap verder: terwijl de ene slecht draaiende Amerikaanse winkel na de andere de deuren sluit, droomt Schneider luidop van internationale expansie.

 

Volgens de topvrouw blijft het merk namelijk sterk scoren in Zuid-Korea en het Midden-Oosten. En dus wil Schneider het aantal buitenlandse winkels verdubbelen tot zo'n 200. American Apparel telt momenteel zo'n 200 eigen winkels: de helft in de VS, de helft erbuiten.

 

Veel tijd heeft de CEO niet, want uit de voorlopige kwartaalcijfers, die American Apparel eergisteren bekendmaakte, blijkt dat de omzet er het recentste kwartaal (juli tot eind september) met bijna een vijfde op achteruit is gegaan: van 155,9 miljoen dollar vorig jaar tot 126 miljoen dollar nu (of zo'n 117,5 miljoen euro). Dat komt neer op een daling met 19,1%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.