Faillissement treft 17 boetieks in Luxemburg | RetailDetail

Faillissement treft 17 boetieks in Luxemburg

Faillissement treft 17 boetieks in Luxemburg

Het modehart van het Groothertogdom Luxemburg heeft het begeven: zeventien boetieks van gerenommeerde merken als Geox, Kenzo, Sonia by Sonia Rykiel en Sandro hebben de deuren gesloten. Dat is het gevolg van het faillissement van de Luxemburgse vennootschap FCPE. Een zestigtal mensen verloren hun job.

Slecht voor shopimago Luxemburg

De meeste getroffen boetieks liggen in het commerciële hart van de stad Luxemburg, de andere in de winkelgalerij van Auchan in Kirchberg, in winkelcentrum City Concorde en in Belle Etoile in Bertrange. Slechts twee boetieks van FCPE bleven open: die van Ladurée en die van Gucci, omdat de betrokken ondernemingen de uitbating op zich hebben genomen.

 

FCPE staat voor Fred Castera en Pascal Einhorn, de twee Franse eigenaars van de onderneming. Ze konden op weinig begrip rekenen bij de andere modeverkopers, aangezien ze door hun politiek om hoge huurprijzen te geven de vastgoedmarkt.De modebranche hoopt dat er snel schot in de zaak komt. De  sluiting van een groot aantal boetieks doet het imago van Luxemburg immers geen goed. Verwacht wordt dat een aantal topmerken hun winkel nu in eigen beheer zal nemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.