Faillissement treft 17 boetieks in Luxemburg

Faillissement treft 17 boetieks in Luxemburg

Het modehart van het Groothertogdom Luxemburg heeft het begeven: zeventien boetieks van gerenommeerde merken als Geox, Kenzo, Sonia by Sonia Rykiel en Sandro hebben de deuren gesloten. Dat is het gevolg van het faillissement van de Luxemburgse vennootschap FCPE. Een zestigtal mensen verloren hun job.

Slecht voor shopimago Luxemburg

De meeste getroffen boetieks liggen in het commerciële hart van de stad Luxemburg, de andere in de winkelgalerij van Auchan in Kirchberg, in winkelcentrum City Concorde en in Belle Etoile in Bertrange. Slechts twee boetieks van FCPE bleven open: die van Ladurée en die van Gucci, omdat de betrokken ondernemingen de uitbating op zich hebben genomen.

 

FCPE staat voor Fred Castera en Pascal Einhorn, de twee Franse eigenaars van de onderneming. Ze konden op weinig begrip rekenen bij de andere modeverkopers, aangezien ze door hun politiek om hoge huurprijzen te geven de vastgoedmarkt.De modebranche hoopt dat er snel schot in de zaak komt. De  sluiting van een groot aantal boetieks doet het imago van Luxemburg immers geen goed. Verwacht wordt dat een aantal topmerken hun winkel nu in eigen beheer zal nemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo verbetert JBC de winkelervaring

14/12/2017

JBC opent vandaag haar Innovation Lab op de Corda Campus in Hasselt. De kledingketen experimenteert er momenteel met bewegingssensoren, gepersonaliseerde in-store boodschappen, een pop-up printshop en een feedbacktotem.

Hunkemöller is Europees Retailer van het Jaar

14/12/2017

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller is verkozen tot ‘Retail of the Year Europe 2017-2018’. De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd door Q&A, dat ook in België en Nederland de Retailer van het Jaar verkiest.

Amancio Ortega neemt afscheid van Inditex met grote kwartaalgroei

14/12/2017

In de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2017 is de omzet van Inditex met 10% gegroeid naar 17,96 miljard euro. Dat maakte het Spaanse modebedrijf bekend in de schaduw van het afscheid van de grote man achter Inditex, Amancio Ortega.

Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

Het moeilijkste is voorbij voor de modesector, zegt studiebureau McKinsey. Al blijft niks zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Back to top