Faillissement treft 17 boetieks in Luxemburg | RetailDetail

Faillissement treft 17 boetieks in Luxemburg

Faillissement treft 17 boetieks in Luxemburg

Het modehart van het Groothertogdom Luxemburg heeft het begeven: zeventien boetieks van gerenommeerde merken als Geox, Kenzo, Sonia by Sonia Rykiel en Sandro hebben de deuren gesloten. Dat is het gevolg van het faillissement van de Luxemburgse vennootschap FCPE. Een zestigtal mensen verloren hun job.

Slecht voor shopimago Luxemburg

De meeste getroffen boetieks liggen in het commerciële hart van de stad Luxemburg, de andere in de winkelgalerij van Auchan in Kirchberg, in winkelcentrum City Concorde en in Belle Etoile in Bertrange. Slechts twee boetieks van FCPE bleven open: die van Ladurée en die van Gucci, omdat de betrokken ondernemingen de uitbating op zich hebben genomen.

 

FCPE staat voor Fred Castera en Pascal Einhorn, de twee Franse eigenaars van de onderneming. Ze konden op weinig begrip rekenen bij de andere modeverkopers, aangezien ze door hun politiek om hoge huurprijzen te geven de vastgoedmarkt.De modebranche hoopt dat er snel schot in de zaak komt. De  sluiting van een groot aantal boetieks doet het imago van Luxemburg immers geen goed. Verwacht wordt dat een aantal topmerken hun winkel nu in eigen beheer zal nemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top