Faillissement treft 17 boetieks in Luxemburg

Faillissement treft 17 boetieks in Luxemburg

Het modehart van het Groothertogdom Luxemburg heeft het begeven: zeventien boetieks van gerenommeerde merken als Geox, Kenzo, Sonia by Sonia Rykiel en Sandro hebben de deuren gesloten. Dat is het gevolg van het faillissement van de Luxemburgse vennootschap FCPE. Een zestigtal mensen verloren hun job.

Slecht voor shopimago Luxemburg

De meeste getroffen boetieks liggen in het commerciële hart van de stad Luxemburg, de andere in de winkelgalerij van Auchan in Kirchberg, in winkelcentrum City Concorde en in Belle Etoile in Bertrange. Slechts twee boetieks van FCPE bleven open: die van Ladurée en die van Gucci, omdat de betrokken ondernemingen de uitbating op zich hebben genomen.

 

FCPE staat voor Fred Castera en Pascal Einhorn, de twee Franse eigenaars van de onderneming. Ze konden op weinig begrip rekenen bij de andere modeverkopers, aangezien ze door hun politiek om hoge huurprijzen te geven de vastgoedmarkt.De modebranche hoopt dat er snel schot in de zaak komt. De  sluiting van een groot aantal boetieks doet het imago van Luxemburg immers geen goed. Verwacht wordt dat een aantal topmerken hun winkel nu in eigen beheer zal nemen.

Tags: