Faillissement treft 17 boetieks in Luxemburg | RetailDetail

Faillissement treft 17 boetieks in Luxemburg

Faillissement treft 17 boetieks in Luxemburg

Het modehart van het Groothertogdom Luxemburg heeft het begeven: zeventien boetieks van gerenommeerde merken als Geox, Kenzo, Sonia by Sonia Rykiel en Sandro hebben de deuren gesloten. Dat is het gevolg van het faillissement van de Luxemburgse vennootschap FCPE. Een zestigtal mensen verloren hun job.

Slecht voor shopimago Luxemburg

De meeste getroffen boetieks liggen in het commerciële hart van de stad Luxemburg, de andere in de winkelgalerij van Auchan in Kirchberg, in winkelcentrum City Concorde en in Belle Etoile in Bertrange. Slechts twee boetieks van FCPE bleven open: die van Ladurée en die van Gucci, omdat de betrokken ondernemingen de uitbating op zich hebben genomen.

 

FCPE staat voor Fred Castera en Pascal Einhorn, de twee Franse eigenaars van de onderneming. Ze konden op weinig begrip rekenen bij de andere modeverkopers, aangezien ze door hun politiek om hoge huurprijzen te geven de vastgoedmarkt.De modebranche hoopt dat er snel schot in de zaak komt. De  sluiting van een groot aantal boetieks doet het imago van Luxemburg immers geen goed. Verwacht wordt dat een aantal topmerken hun winkel nu in eigen beheer zal nemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.