Fish & Chips dit weekend van start op nieuwe locatie

Fish & Chips dit weekend van start op nieuwe locatie

Kledingwinkel Fish & Chips opent dit weekend op een nieuwe locatie. De bekende winkel blijft in de Kammenstraat, maar verhuist na twintig jaar naar een nieuw pand. Op de voormalige locatie van Fish & Chips bevindt zich nu een winkel van de keten Weekday.

Uitbreiden naar 850 m²

“Omdat de huurovereenkomst in ons vorige pand afliep stonden we voor de keuze te renoveren of te verhuizen”, zegt regioverantwoordelijke Job Franken. “We voelden dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk en deze winkelpanden bevonden zich op een ideale locatie.”

 

Fish & Chips neemt zijn intrek in de voormalige winkels van G-Star en Guru, die samen werden omgevormd tot één pand van 850 m², 200 m² meer dan de vorige winkel. Voor de inrichting kiest Fish & Chips voor een industriële look, met veel beton, hout en staal: “We hebben de vorige panden vooral gesloopt en gestript. We behielden enkel een centrale trap, die intussen nergens meer naartoe leidt. We gaan niet voor de mooiste winkel van 't stad, maar wel voor een functionele, bruisende hotspot met veel bedrijvigheid.”

 

Enkel logo blijft over

Het enige dat nog zal herinneren aan de vorige locatie is het logo van de winkel: dat komt ook bij het nieuwe pand aan de gevel. In de winkel werd dan weer gekozen voor mobiele pashokjes, die gemakkelijk aan de kant kunnen worden geschoven als er evenementen plaats vinden.

 

Het nieuws dat Fish & Chips ging verhuizen, werd al in mei van vorig jaar bekend gemaakt. De winkel is dan ook al sinds eind mei 2016 gesloten, maar maakt nu dus zijn comeback. Er was wel een tijdelijke winkel in de Huidevettersstraat om die periode te overspannen.

 

In het oude pand van Fish & Chips bevindt zich nu een winkel van de keten Weekday, een dochtermerk van het Zweedse H&M: die opende in november van vorig jaar de deuren. “We weten dat Antwerpen een echte modestad is", vertelde algemeen directeur David Thorewik toen aan RetailDetail. “Toen deze locatie zich aandiende, was het een makkelijke beslissing.”