FNG op zoek naar 40 tot 50 miljoen euro | RetailDetail

FNG op zoek naar 40 tot 50 miljoen euro

FNG op zoek naar 40 tot 50 miljoen euro

Kledinggroep FNG wil via de uitgifte van obligaties 40 à 50 miljoen euro ophalen. Met dat geld wil de groep boven onder meer Fred & Ginger en Claudia Sträter zijn recente overnames in Nederland financieren.

Steps en Superstar

Dat FNG voor zijn grootste overname ooit obligaties zou uitgeven, was geen geheim. Toen de groep begin november de Nederlandse dameslabels Steps en Superstar alsook de aankooporganisatie van Coltex Retail Group overnam, liet het management al weten dat het die operatie deels met eigen middelen, deels met leningen bij de bank en deels met een obligatie-uitgifte zou financieren.

 

Zakenkrant De Tijd meent nu te weten dat FNG 40 à 50 miljoen euro wil ophalen bij beleggers, al wil topman Dieter Penninckx die informatie bevestigen noch ontkennen.

 

FNG heeft wel goede ervaringen met het uitgeven van obligaties: toen het in 2012 Claudia Sträter en een jaar later Expresso kocht, verhoogde het elke keer zijn kapitaal, voor een totaal van alles samen 18,5 miljoen euro. "Daarbij oversteeg de vraag telkens het aanbod", aldus nog De Tijd.

 

Stichtend trio heeft 60% kapitaal in handen

FNG is voor 60% eigendom van Dieter Penninckx, zijn vrouw Anja Maes en hun vriend Manu Bracke. De drie, allen burgerlijk ingenieur van opleiding, richtten het bedrijf op in 2003.

 

Daarnaast is er ook nog ander 'bekend volk' in de aandeelhoudersstructuur, zoals AS Adventure-oprichter Emiel Lathouwers, Guido De Vos (de man achter het ook al door FNG overgenomen fashionmerk CKS) en vermogensbeheerder Econopolis (vertegenwoordigd door Geert Noels).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.