FNG op zoek naar 40 tot 50 miljoen euro

FNG op zoek naar 40 tot 50 miljoen euro

Kledinggroep FNG wil via de uitgifte van obligaties 40 à 50 miljoen euro ophalen. Met dat geld wil de groep boven onder meer Fred & Ginger en Claudia Sträter zijn recente overnames in Nederland financieren.

Steps en Superstar

Dat FNG voor zijn grootste overname ooit obligaties zou uitgeven, was geen geheim. Toen de groep begin november de Nederlandse dameslabels Steps en Superstar alsook de aankooporganisatie van Coltex Retail Group overnam, liet het management al weten dat het die operatie deels met eigen middelen, deels met leningen bij de bank en deels met een obligatie-uitgifte zou financieren.

 

Zakenkrant De Tijd meent nu te weten dat FNG 40 à 50 miljoen euro wil ophalen bij beleggers, al wil topman Dieter Penninckx die informatie bevestigen noch ontkennen.

 

FNG heeft wel goede ervaringen met het uitgeven van obligaties: toen het in 2012 Claudia Sträter en een jaar later Expresso kocht, verhoogde het elke keer zijn kapitaal, voor een totaal van alles samen 18,5 miljoen euro. "Daarbij oversteeg de vraag telkens het aanbod", aldus nog De Tijd.

 

Stichtend trio heeft 60% kapitaal in handen

FNG is voor 60% eigendom van Dieter Penninckx, zijn vrouw Anja Maes en hun vriend Manu Bracke. De drie, allen burgerlijk ingenieur van opleiding, richtten het bedrijf op in 2003.

 

Daarnaast is er ook nog ander 'bekend volk' in de aandeelhoudersstructuur, zoals AS Adventure-oprichter Emiel Lathouwers, Guido De Vos (de man achter het ook al door FNG overgenomen fashionmerk CKS) en vermogensbeheerder Econopolis (vertegenwoordigd door Geert Noels).

Tags: