FNG op zoek naar 40 tot 50 miljoen euro | RetailDetail

FNG op zoek naar 40 tot 50 miljoen euro

FNG op zoek naar 40 tot 50 miljoen euro

Kledinggroep FNG wil via de uitgifte van obligaties 40 à 50 miljoen euro ophalen. Met dat geld wil de groep boven onder meer Fred & Ginger en Claudia Sträter zijn recente overnames in Nederland financieren.

Steps en Superstar

Dat FNG voor zijn grootste overname ooit obligaties zou uitgeven, was geen geheim. Toen de groep begin november de Nederlandse dameslabels Steps en Superstar alsook de aankooporganisatie van Coltex Retail Group overnam, liet het management al weten dat het die operatie deels met eigen middelen, deels met leningen bij de bank en deels met een obligatie-uitgifte zou financieren.

 

Zakenkrant De Tijd meent nu te weten dat FNG 40 à 50 miljoen euro wil ophalen bij beleggers, al wil topman Dieter Penninckx die informatie bevestigen noch ontkennen.

 

FNG heeft wel goede ervaringen met het uitgeven van obligaties: toen het in 2012 Claudia Sträter en een jaar later Expresso kocht, verhoogde het elke keer zijn kapitaal, voor een totaal van alles samen 18,5 miljoen euro. "Daarbij oversteeg de vraag telkens het aanbod", aldus nog De Tijd.

 

Stichtend trio heeft 60% kapitaal in handen

FNG is voor 60% eigendom van Dieter Penninckx, zijn vrouw Anja Maes en hun vriend Manu Bracke. De drie, allen burgerlijk ingenieur van opleiding, richtten het bedrijf op in 2003.

 

Daarnaast is er ook nog ander 'bekend volk' in de aandeelhoudersstructuur, zoals AS Adventure-oprichter Emiel Lathouwers, Guido De Vos (de man achter het ook al door FNG overgenomen fashionmerk CKS) en vermogensbeheerder Econopolis (vertegenwoordigd door Geert Noels).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.