FNG op zoek naar 40 tot 50 miljoen euro | RetailDetail

FNG op zoek naar 40 tot 50 miljoen euro

FNG op zoek naar 40 tot 50 miljoen euro

Kledinggroep FNG wil via de uitgifte van obligaties 40 à 50 miljoen euro ophalen. Met dat geld wil de groep boven onder meer Fred & Ginger en Claudia Sträter zijn recente overnames in Nederland financieren.

Steps en Superstar

Dat FNG voor zijn grootste overname ooit obligaties zou uitgeven, was geen geheim. Toen de groep begin november de Nederlandse dameslabels Steps en Superstar alsook de aankooporganisatie van Coltex Retail Group overnam, liet het management al weten dat het die operatie deels met eigen middelen, deels met leningen bij de bank en deels met een obligatie-uitgifte zou financieren.

 

Zakenkrant De Tijd meent nu te weten dat FNG 40 à 50 miljoen euro wil ophalen bij beleggers, al wil topman Dieter Penninckx die informatie bevestigen noch ontkennen.

 

FNG heeft wel goede ervaringen met het uitgeven van obligaties: toen het in 2012 Claudia Sträter en een jaar later Expresso kocht, verhoogde het elke keer zijn kapitaal, voor een totaal van alles samen 18,5 miljoen euro. "Daarbij oversteeg de vraag telkens het aanbod", aldus nog De Tijd.

 

Stichtend trio heeft 60% kapitaal in handen

FNG is voor 60% eigendom van Dieter Penninckx, zijn vrouw Anja Maes en hun vriend Manu Bracke. De drie, allen burgerlijk ingenieur van opleiding, richtten het bedrijf op in 2003.

 

Daarnaast is er ook nog ander 'bekend volk' in de aandeelhoudersstructuur, zoals AS Adventure-oprichter Emiel Lathouwers, Guido De Vos (de man achter het ook al door FNG overgenomen fashionmerk CKS) en vermogensbeheerder Econopolis (vertegenwoordigd door Geert Noels).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top