G-Star geeft meer transparantie rond leveranciers | RetailDetail

G-Star geeft meer transparantie rond leveranciers

G-Star geeft meer transparantie rond leveranciers

Het Nederlandse jeansmerk G-Star heeft in navolging van onder andere H&M, Adidas en Nike besloten om de namen van zijn leveranciers vrij te geven voor het grote publiek. Zo wil het meer transparantie creëren.

Manufacturing Map

G-Star heeft daarom een 'Manufacturing Map' online gezet, waarop alle locaties en details van de verschillende fabrieken te vinden zijn. Geïnteresseerden kunnen bijvoorbeeld te weten komen welke producten er gemaakt worden of hoeveel mensen er werken. Zelfs de verhouding tussen mannen en vrouwen is er te vinden. Op de kaart staan 27 fabrieken aangeduid.


Bij producten in de online shop wordt ook onmiddellijk gelinkt naar de kaart. Consumenten kunnen dus heel eenvoudig zien waar hij kledingstuk werd gemaakt.


"Fabrikanten waar G-star al een decennium mee werkt hebben de helft van alle G-starproducten geproduceerd. Wij zijn trots op deze leveranciers en hebben daarom een tool gelanceerd, zodat consumenten hen kunnen leren kennen," schrijft het merk in een persbericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Back to top