Gerard Darel staat vier maanden onder curatele

Gerard Darel staat vier maanden onder curatele

De Franse modegroep Gerard Darel heeft bescherming gekregen van de rechtbank van koophandel in Parijs. Het moet gedurende vier maanden zijn schulden niet aflossen en kan intussen uitkijken naar een investeerder of overnemer.

Schuldenlast te hoog

Gerard Darel, dat zich toelegt op het hogere segment, werd in 1971 opgericht in Parijs. Het Franse merk werd door tal van bekende wereldburgers gedragen. Onder meer Angelina Jolie, Heidi Klum, Jessica Alba en Eva Longina toonden zich ambassadrices voor de Franse groep.

 

Sinds 2008 is Gerard Darel voor 90% in handen van het investeringsfonds Advent. De overige 10% van de aandelen zijn nog eigendom van de stichtende familie Gerbi. De instap van de Britse investeerders had onder meer tot doel de internationale expansie van de onderneming mogelijk te maken. Wereldwijd telt de modegroep nu zo’n 300 winkels, waarvan de helft in Frankrijk. De omzet bedraagt zowat 200 miljoen euro.

 

Nieuwe investeerders gezocht

De stijgende concurrentie en tegenvallende verkopen hebben het merk echter in een lastig parket gebracht. Het kon immers zijn schulden immers niet meer tijdig aflossen. Een poging om een oplossing in der minne te bereiken met de schuldeisers slaagde niet. De schuldenberg wordt op iets meer dan 100 miljoen euro geschat.

 

Door het gerechtelijk akkoord krijgt Gerard Darel nu vier maanden om naar een nieuwe investeerder of overnemer te zoeken. De Franse krant Les Echos schuift sectorgenoten IKKS, Armand Thierry, Sandro-Maje en investeerder Borletti als mogelijke redders naar voor. De voorbije maanden was er al sprake van dat Advent wou uitstappen.

Tags: