Gerard Darel staat vier maanden onder curatele | RetailDetail

Gerard Darel staat vier maanden onder curatele

Gerard Darel staat vier maanden onder curatele

De Franse modegroep Gerard Darel heeft bescherming gekregen van de rechtbank van koophandel in Parijs. Het moet gedurende vier maanden zijn schulden niet aflossen en kan intussen uitkijken naar een investeerder of overnemer.

Schuldenlast te hoog

Gerard Darel, dat zich toelegt op het hogere segment, werd in 1971 opgericht in Parijs. Het Franse merk werd door tal van bekende wereldburgers gedragen. Onder meer Angelina Jolie, Heidi Klum, Jessica Alba en Eva Longina toonden zich ambassadrices voor de Franse groep.

 

Sinds 2008 is Gerard Darel voor 90% in handen van het investeringsfonds Advent. De overige 10% van de aandelen zijn nog eigendom van de stichtende familie Gerbi. De instap van de Britse investeerders had onder meer tot doel de internationale expansie van de onderneming mogelijk te maken. Wereldwijd telt de modegroep nu zo’n 300 winkels, waarvan de helft in Frankrijk. De omzet bedraagt zowat 200 miljoen euro.

 

Nieuwe investeerders gezocht

De stijgende concurrentie en tegenvallende verkopen hebben het merk echter in een lastig parket gebracht. Het kon immers zijn schulden immers niet meer tijdig aflossen. Een poging om een oplossing in der minne te bereiken met de schuldeisers slaagde niet. De schuldenberg wordt op iets meer dan 100 miljoen euro geschat.

 

Door het gerechtelijk akkoord krijgt Gerard Darel nu vier maanden om naar een nieuwe investeerder of overnemer te zoeken. De Franse krant Les Echos schuift sectorgenoten IKKS, Armand Thierry, Sandro-Maje en investeerder Borletti als mogelijke redders naar voor. De voorbije maanden was er al sprake van dat Advent wou uitstappen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.