Gerard Darel staat vier maanden onder curatele

Gerard Darel staat vier maanden onder curatele

De Franse modegroep Gerard Darel heeft bescherming gekregen van de rechtbank van koophandel in Parijs. Het moet gedurende vier maanden zijn schulden niet aflossen en kan intussen uitkijken naar een investeerder of overnemer.

Schuldenlast te hoog

Gerard Darel, dat zich toelegt op het hogere segment, werd in 1971 opgericht in Parijs. Het Franse merk werd door tal van bekende wereldburgers gedragen. Onder meer Angelina Jolie, Heidi Klum, Jessica Alba en Eva Longina toonden zich ambassadrices voor de Franse groep.

 

Sinds 2008 is Gerard Darel voor 90% in handen van het investeringsfonds Advent. De overige 10% van de aandelen zijn nog eigendom van de stichtende familie Gerbi. De instap van de Britse investeerders had onder meer tot doel de internationale expansie van de onderneming mogelijk te maken. Wereldwijd telt de modegroep nu zo’n 300 winkels, waarvan de helft in Frankrijk. De omzet bedraagt zowat 200 miljoen euro.

 

Nieuwe investeerders gezocht

De stijgende concurrentie en tegenvallende verkopen hebben het merk echter in een lastig parket gebracht. Het kon immers zijn schulden immers niet meer tijdig aflossen. Een poging om een oplossing in der minne te bereiken met de schuldeisers slaagde niet. De schuldenberg wordt op iets meer dan 100 miljoen euro geschat.

 

Door het gerechtelijk akkoord krijgt Gerard Darel nu vier maanden om naar een nieuwe investeerder of overnemer te zoeken. De Franse krant Les Echos schuift sectorgenoten IKKS, Armand Thierry, Sandro-Maje en investeerder Borletti als mogelijke redders naar voor. De voorbije maanden was er al sprake van dat Advent wou uitstappen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

De moeilijkste tijd is voorbij voor de modesector, besluit McKinsey in de studie The State of Fashion 2018. Al wordt niks nog zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

 

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Barbiepop Tommy x Gigi in de winkelrekken

05/12/2017

In februari van dit jaar kreeg supermodel Gigi Hadid de eer om een Barbiepop naar haar gelijkenis te ontvangen. Die werd gemaakt om de samenwerking tussen Hadid en modemerk Tommy Hilfiger te vieren. Nu komt de Barbie ook in de winkelrekken.

Onderzoek naar belastingontduiking bij Gucci

04/12/2017

Op de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze heeft de Italiaanse politie huiszoekingen gehouden omwille van mogelijke belastingontduiking. Gucci geeft toe dat er een onderzoek gaande is en zegt zijn volledige medewerking te verlenen.

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

01/12/2017

De vzw Terre heeft deze week in Anderlecht een tweede Brusselse Factory Shop geopend, waar ze tweedehands kleding verkoopt die hzet verzamelt via containers over het hele land. De vzw wil nu snel uitbreiden in de hoofdstad.

Back to top