Gerard Darel staat vier maanden onder curatele | RetailDetail

Gerard Darel staat vier maanden onder curatele

Gerard Darel staat vier maanden onder curatele

De Franse modegroep Gerard Darel heeft bescherming gekregen van de rechtbank van koophandel in Parijs. Het moet gedurende vier maanden zijn schulden niet aflossen en kan intussen uitkijken naar een investeerder of overnemer.

Schuldenlast te hoog

Gerard Darel, dat zich toelegt op het hogere segment, werd in 1971 opgericht in Parijs. Het Franse merk werd door tal van bekende wereldburgers gedragen. Onder meer Angelina Jolie, Heidi Klum, Jessica Alba en Eva Longina toonden zich ambassadrices voor de Franse groep.

 

Sinds 2008 is Gerard Darel voor 90% in handen van het investeringsfonds Advent. De overige 10% van de aandelen zijn nog eigendom van de stichtende familie Gerbi. De instap van de Britse investeerders had onder meer tot doel de internationale expansie van de onderneming mogelijk te maken. Wereldwijd telt de modegroep nu zo’n 300 winkels, waarvan de helft in Frankrijk. De omzet bedraagt zowat 200 miljoen euro.

 

Nieuwe investeerders gezocht

De stijgende concurrentie en tegenvallende verkopen hebben het merk echter in een lastig parket gebracht. Het kon immers zijn schulden immers niet meer tijdig aflossen. Een poging om een oplossing in der minne te bereiken met de schuldeisers slaagde niet. De schuldenberg wordt op iets meer dan 100 miljoen euro geschat.

 

Door het gerechtelijk akkoord krijgt Gerard Darel nu vier maanden om naar een nieuwe investeerder of overnemer te zoeken. De Franse krant Les Echos schuift sectorgenoten IKKS, Armand Thierry, Sandro-Maje en investeerder Borletti als mogelijke redders naar voor. De voorbije maanden was er al sprake van dat Advent wou uitstappen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top