Gerard Darel staat vier maanden onder curatele

Gerard Darel staat vier maanden onder curatele

De Franse modegroep Gerard Darel heeft bescherming gekregen van de rechtbank van koophandel in Parijs. Het moet gedurende vier maanden zijn schulden niet aflossen en kan intussen uitkijken naar een investeerder of overnemer.

Schuldenlast te hoog

Gerard Darel, dat zich toelegt op het hogere segment, werd in 1971 opgericht in Parijs. Het Franse merk werd door tal van bekende wereldburgers gedragen. Onder meer Angelina Jolie, Heidi Klum, Jessica Alba en Eva Longina toonden zich ambassadrices voor de Franse groep.

 

Sinds 2008 is Gerard Darel voor 90% in handen van het investeringsfonds Advent. De overige 10% van de aandelen zijn nog eigendom van de stichtende familie Gerbi. De instap van de Britse investeerders had onder meer tot doel de internationale expansie van de onderneming mogelijk te maken. Wereldwijd telt de modegroep nu zo’n 300 winkels, waarvan de helft in Frankrijk. De omzet bedraagt zowat 200 miljoen euro.

 

Nieuwe investeerders gezocht

De stijgende concurrentie en tegenvallende verkopen hebben het merk echter in een lastig parket gebracht. Het kon immers zijn schulden immers niet meer tijdig aflossen. Een poging om een oplossing in der minne te bereiken met de schuldeisers slaagde niet. De schuldenberg wordt op iets meer dan 100 miljoen euro geschat.

 

Door het gerechtelijk akkoord krijgt Gerard Darel nu vier maanden om naar een nieuwe investeerder of overnemer te zoeken. De Franse krant Les Echos schuift sectorgenoten IKKS, Armand Thierry, Sandro-Maje en investeerder Borletti als mogelijke redders naar voor. De voorbije maanden was er al sprake van dat Advent wou uitstappen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top