Gimv investeert in Franse lingeriegroep Wolf

Gimv investeert in Franse lingeriegroep Wolf

Investeringsmaatschappij Gimv neemt een meerderheidsbelang in de Franse lingeriegroep Wolf. Gimv zal 52 procent van de aandelen in handen krijgen, terwijl ook een Frans overheidsfonds zal investeren in de lingerieproducent.

Wolf houdt 40 procent in handen

Gimv neemt daarvoor, samen met het lokale Franse fonds Alsace Capital, de aandelen over van Cathay Capital, het fonds EPS en een deel van de aandelen van bedrijfsleider Rémy Wolf. Alsace Capital zal zo acht procent van de aandelen in handen krijgen, terwijl Rémy Wolf zelf nog veertig procent van de aandelen overhoudt. Gimv zal ongeveer 18 miljoen euro investeren, waarmee het een van de grootste investeringen van het fonds wordt.

 

Wolf staat vooral bekend omwille van zijn bh's in grotere maten. Het bekendste eigen merk is Sans Complexe, dat omwille van de groeiende cupmaat van de Westerse vrouw in een groeiend marktsegment zit. Afgelopen jaar lanceerde Wolf nog twee eigen merken, waaronder 'Oups', dat mikt op jonge vrouwen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top