Gimv investeert in Franse lingeriegroep Wolf

Gimv investeert in Franse lingeriegroep Wolf

Investeringsmaatschappij Gimv neemt een meerderheidsbelang in de Franse lingeriegroep Wolf. Gimv zal 52 procent van de aandelen in handen krijgen, terwijl ook een Frans overheidsfonds zal investeren in de lingerieproducent.

Wolf houdt 40 procent in handen

Gimv neemt daarvoor, samen met het lokale Franse fonds Alsace Capital, de aandelen over van Cathay Capital, het fonds EPS en een deel van de aandelen van bedrijfsleider Rémy Wolf. Alsace Capital zal zo acht procent van de aandelen in handen krijgen, terwijl Rémy Wolf zelf nog veertig procent van de aandelen overhoudt. Gimv zal ongeveer 18 miljoen euro investeren, waarmee het een van de grootste investeringen van het fonds wordt.

 

Wolf staat vooral bekend omwille van zijn bh's in grotere maten. Het bekendste eigen merk is Sans Complexe, dat omwille van de groeiende cupmaat van de Westerse vrouw in een groeiend marktsegment zit. Afgelopen jaar lanceerde Wolf nog twee eigen merken, waaronder 'Oups', dat mikt op jonge vrouwen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

Het moeilijkste is voorbij voor de modesector, zegt studiebureau McKinsey. Al blijft niks zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Barbiepop Tommy x Gigi in de winkelrekken

05/12/2017

In februari van dit jaar kreeg supermodel Gigi Hadid de eer om een Barbiepop naar haar gelijkenis te ontvangen. Die werd gemaakt om de samenwerking tussen Hadid en modemerk Tommy Hilfiger te vieren. Nu komt de Barbie ook in de winkelrekken.

Onderzoek naar belastingontduiking bij Gucci

04/12/2017

Op de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze heeft de Italiaanse politie huiszoekingen gehouden omwille van mogelijke belastingontduiking. Gucci geeft toe dat er een onderzoek gaande is en zegt zijn volledige medewerking te verlenen.

Back to top