Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

 

Een van de Antwerpse Zes

Van Noten, een van de legendarische Antwerpse Zes, blijft wel creatief directeur van het modehuis dat hij  in 1986 oprichtte en al die tijd leidde. Als belangrijke minderheidsaandeelhouder behoudt hij ook het voorzitterschap van de raad van bestuur. "Ik heb lang gezocht naar een sterke partner voor het bedrijf dat ik nu al meer dan 30 jaar heb opgebouwd”, zegt Van Noten. “Ik ben vooral blij dat Antwerpen en mijn team tot het hart van het bedrijf blijven behoren. Samen staan we klaar om onze dromen waar te maken.”

 

Puig is een grote naam in het modewereldje: het Spaanse concern is onder meer eigenaar van Nina Ricci, Paco Rabanne en Caroline Herrera. “Als onafhankelijk modehuis heeft Dries Van Noten doorheen de jaren een uitzonderlijke reputatie opgebouwd met zijn avant-garde modecollecties”, zegt CEO en voorzitter Marc Puig. “Dit partnership toont onze strategische inzet om onze modebusiness voort te ontwikkelen.”

 

Eerder dit jaar schreef Women’s Wear Daily al dat Van Noten op zoek was naar een overnemer. De gespecialiseerde modewebsite raamde de waarde van het modelabel toen op omgerekend dik 80 miljoen euro. Hoe groot de participatie van Puig precies is en hoeveel geld de Spanjaarden ervoor op tafel hebben gelegd, is niet bekend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Uitstel van betaling voor Men At Work

25/06/2018

Multimerkenketen Men At Work heeft van de rechtbank van Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. Er is ook een bewindvoerder aangesteld, die een overnemer moet zoeken. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.