GU laat klanten kledij dagje testen

GU laat klanten kledij dagje testen

De Japanse keten GU test in Tokio een concept waarbij klanten kledij een dagje kunnen testen voor ze moeten betalen. Zo wil de keten klanten helpen te beslissen of ze een kledingstuk effectief willen kopen.

Tot drie stuks

Klanten die de winkel in Tokio bezoeken, kunnen tot drie stukken een dagje uitlenen en ze dragen buiten de winkel. Ze moeten dan enkel even naar de kassa gaan en melden dat ze de kledij willen dragen. Daarna kunnen ze zich omkleden en op pad gaan. Enige voorwaarde is dat ze dezelfde dag terugkeren naar de winkel om de items te kopen of terug te brengen. Stukken die worden teruggebracht, zullen niet meer verkocht worden maar dienen om in de etalage te hangen.

 

Momenteel zit het concept nog in een testfase in één winkel in Tokio. Tot dertig shoppers kunnen gebruik maken van het concept, wat wil zeggen dat de winkel elke dag 90 kledingstukken kan uitlenen. Met de dienst wil GU klanten helpen om te zien of kledingstukken hen ook goed passen buiten het typische pashokje.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top