GU laat klanten kledij dagje testen

GU laat klanten kledij dagje testen

De Japanse keten GU test in Tokio een concept waarbij klanten kledij een dagje kunnen testen voor ze moeten betalen. Zo wil de keten klanten helpen te beslissen of ze een kledingstuk effectief willen kopen.

Tot drie stuks

Klanten die de winkel in Tokio bezoeken, kunnen tot drie stukken een dagje uitlenen en ze dragen buiten de winkel. Ze moeten dan enkel even naar de kassa gaan en melden dat ze de kledij willen dragen. Daarna kunnen ze zich omkleden en op pad gaan. Enige voorwaarde is dat ze dezelfde dag terugkeren naar de winkel om de items te kopen of terug te brengen. Stukken die worden teruggebracht, zullen niet meer verkocht worden maar dienen om in de etalage te hangen.

 

Momenteel zit het concept nog in een testfase in één winkel in Tokio. Tot dertig shoppers kunnen gebruik maken van het concept, wat wil zeggen dat de winkel elke dag 90 kledingstukken kan uitlenen. Met de dienst wil GU klanten helpen om te zien of kledingstukken hen ook goed passen buiten het typische pashokje.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

De moeilijkste tijd is voorbij voor de modesector, besluit McKinsey in de studie The State of Fashion 2018. Al wordt niks nog zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

 

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Barbiepop Tommy x Gigi in de winkelrekken

05/12/2017

In februari van dit jaar kreeg supermodel Gigi Hadid de eer om een Barbiepop naar haar gelijkenis te ontvangen. Die werd gemaakt om de samenwerking tussen Hadid en modemerk Tommy Hilfiger te vieren. Nu komt de Barbie ook in de winkelrekken.

Onderzoek naar belastingontduiking bij Gucci

04/12/2017

Op de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze heeft de Italiaanse politie huiszoekingen gehouden omwille van mogelijke belastingontduiking. Gucci geeft toe dat er een onderzoek gaande is en zegt zijn volledige medewerking te verlenen.

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

01/12/2017

De vzw Terre heeft deze week in Anderlecht een tweede Brusselse Factory Shop geopend, waar ze tweedehands kleding verkoopt die hzet verzamelt via containers over het hele land. De vzw wil nu snel uitbreiden in de hoofdstad.

Back to top