GU laat klanten kledij dagje testen | RetailDetail

GU laat klanten kledij dagje testen

GU laat klanten kledij dagje testen

De Japanse keten GU test in Tokio een concept waarbij klanten kledij een dagje kunnen testen voor ze moeten betalen. Zo wil de keten klanten helpen te beslissen of ze een kledingstuk effectief willen kopen.

Tot drie stuks

Klanten die de winkel in Tokio bezoeken, kunnen tot drie stukken een dagje uitlenen en ze dragen buiten de winkel. Ze moeten dan enkel even naar de kassa gaan en melden dat ze de kledij willen dragen. Daarna kunnen ze zich omkleden en op pad gaan. Enige voorwaarde is dat ze dezelfde dag terugkeren naar de winkel om de items te kopen of terug te brengen. Stukken die worden teruggebracht, zullen niet meer verkocht worden maar dienen om in de etalage te hangen.

 

Momenteel zit het concept nog in een testfase in één winkel in Tokio. Tot dertig shoppers kunnen gebruik maken van het concept, wat wil zeggen dat de winkel elke dag 90 kledingstukken kan uitlenen. Met de dienst wil GU klanten helpen om te zien of kledingstukken hen ook goed passen buiten het typische pashokje.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.