H&M strikt Olivier Rousteing van Balmain | RetailDetail

H&M strikt Olivier Rousteing van Balmain

H&M strikt Olivier Rousteing van Balmain

Het Zweedse modebedrijf H&M gaat in zee met Balmain, het Franse couturehuis onder leiding van Olivier Rousteing. Met 29 jaar is de Fransman meteen de jongste gastdesigner ooit bij H&M.

In 250 winkels en online

Vanaf 5 november liggen de ontwerpen van Rousteing in de rekken van 250 winkels en in de webshop. Tijdens de Billboard Music Awards zondagavond waren de eerste items van de collectie al even te zien op het podium.

 

''Als ontwerper is het mijn grootste doel om tot mijn generatie te kunnen spreken. H&M biedt me de unieke kans om iedereen deel te laten uitmaken van de wereld van Balmain en om een gevoel van samenhorigheid te creëren", aldus de Fransman.

 

Het modeconcern is vanzelfsprekend "heel erg opgetogen" over de nieuwste samenwerking: "Balmain staat voor een unieke mix van haute couture en streetwear. Bovendien staat het merk ook nauw in verbinding met de wereld van de muziek en de showbizz, waardoor de collecties steeds verrassend blijven."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Back to top