"Hugo Boss wordt diervriendelijker" | RetailDetail

"Hugo Boss wordt diervriendelijker"

"Hugo Boss wordt diervriendelijker"

Kledingfabrikant Hugo Boss gaat de aankoop van natuurlijk bont beperken tot bijproducten van de veeteelt. Bont van wasbeerhonden, vossen en Rex-konijnen wordt gebannen.

Alleen nog boerderijbont

Vanaf de collectie voor de herfst/winter van 2016 zal alleen nog bont van boerderijdieren worden gebruikt voor de afwerking van kledingstukken. Bont van wasbeerhonden, vossen of Rex-konijnen valt daar niet meer onder. Het bedrijf zegt ook innovatieve materialen te hebben geïdentificeerd, die als alternatief kunnen gelden en toch beantwoorden aan de hoge kwaliteitsverwachtingen van de consument.

 

Naast het bont werd ook de wol onder de loep genomen: zo stopt Hugo Boss vanaf de collectie voor de herfst/wintercollectie van 2016 ook met het gebruik van wol van het angorakonijn, dat speciaal voor de kledingindustrie industrieel werd gekweekt.

 

Voorts wordt ook de aankoop van merinowol herbekeken. Het bedrijf wil geen wol meer van bedrijven die zich bezighouden met 'mulesing', het vaak onverdoofd wegsnijden van huid rond het achterwerk van schapen om te verhinderen dat het een locatie van infecties wordt. In de toekomst zullen leveranciers van breigoed dan ook certificaten moeten voorleggen dat het gaat om mulesing-vrije wol. De doelstelling is om 90% daarvan te behalen in het jaar 2020.

 

Ook kijkt het bedrijf uit naar plantaardige vezels als alternatief. Hugo Boss wil bovendien geen producten meer van dieren die onder dwang worden gevoederd of die levend worden geplukt. Alle materialen zullen volledig traceerbaar moeten zijn, aldus nog Hugo Boss in zijn duurzaamheidverslag. Dierenrechtenorganisaties, waaronder Gaia, reageren opgetogen op de beslissing van de kledinggroep.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M opent webshop op Tmall

22/03/2018

Het Zweedse H&M heeft er een moeilijk jaar opzitten, waarbij het de omzet zag dalen. Daarbij werd een nieuwe strategie naar voren gebracht, met meer focus op e-commerce. Een eerste stap binnen die strategie is een webshop op het Chinese Tmall.

Guess krikt omzet op, maar maakt verlies

22/03/2018

Modebedrijf Guess is er in geslaagd om in 2017 de omzet op te krikken, maar het leed wel een verlies van net geen 8 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog bijna 25 miljoen dollar winst gemaakt.

Vlaamse handelaars willen sperperiode behouden, Waalse niet

22/03/2018

Terwijl 68% van de Vlaamse handelaars de sperperiode wil behouden, denkt slechts 35% van hun Waalse collega’s er ook zo over. Ook in Brussel is 61% vóór, blijkt uit een enquête in opdracht van economieminister Kris Peeters.

C&A rolt webshop uit in 11 nieuwe landen

22/03/2018

Kledingketen C&A heeft haar webshop uitgerold naar elf nieuwe landen. Daarmee wordt het aantal landen waarin de keten online actief is, in één klap meer dan verdubbeld.

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Back to top