Ine Verhaert benoemd tot CEO van Veritas | RetailDetail

Ine Verhaert benoemd tot CEO van Veritas

Ine Verhaert benoemd tot CEO van Veritas

Veritas heeft zijn nieuwe topvrouw gevonden: Ine Verhaert treedt vanaf 1 februari aan als CEO van de Belgische keten. Sinds het vertrek van Marthe Palmans als COO eind juni was Verhaert actief als commercieel directeur in het bedrijf, maar nu wordt ze dus het officiële gezicht van Veritas.

CCO wordt nieuwe topvrouw

Het management van mercerie- en accessoireketen Veritas wordt voor de tweede keer in minder dan een jaar tijd hertekend. De huidige CEO, Marc Peeters ruilt zijn positie in voor die van voorzitter van de raad van bestuur van Veritas, terwijl CCO Ine Verhaert 'Chief Executive Officer' van de retailgroep wordt. Het 'executive comité' van Veritas zal daardoor voortaan bestaan uit Ine Verhaert en Ulrik Vercruysse (CFO).

 

De grondslag voor deze managementwissel werd al gelegd bij het vertrek van voormalig COO Marthe Palmans eind juni. Toen werd Ine Verhaert, voorheen aankoopdirecteur bij Veritas, tot Chief Commercial Officer aangesteld. Ook is Ulrik Vercruysse op dat moment in het bedrijf gekomen als CFO. Eerder was Vercruysse CEO van touroperator Thomas Cook België, waar hij sinds 2001 aan de slag was.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top