Ine Verhaert benoemd tot CEO van Veritas | RetailDetail

Ine Verhaert benoemd tot CEO van Veritas

Ine Verhaert benoemd tot CEO van Veritas

Veritas heeft zijn nieuwe topvrouw gevonden: Ine Verhaert treedt vanaf 1 februari aan als CEO van de Belgische keten. Sinds het vertrek van Marthe Palmans als COO eind juni was Verhaert actief als commercieel directeur in het bedrijf, maar nu wordt ze dus het officiële gezicht van Veritas.

CCO wordt nieuwe topvrouw

Het management van mercerie- en accessoireketen Veritas wordt voor de tweede keer in minder dan een jaar tijd hertekend. De huidige CEO, Marc Peeters ruilt zijn positie in voor die van voorzitter van de raad van bestuur van Veritas, terwijl CCO Ine Verhaert 'Chief Executive Officer' van de retailgroep wordt. Het 'executive comité' van Veritas zal daardoor voortaan bestaan uit Ine Verhaert en Ulrik Vercruysse (CFO).

 

De grondslag voor deze managementwissel werd al gelegd bij het vertrek van voormalig COO Marthe Palmans eind juni. Toen werd Ine Verhaert, voorheen aankoopdirecteur bij Veritas, tot Chief Commercial Officer aangesteld. Ook is Ulrik Vercruysse op dat moment in het bedrijf gekomen als CFO. Eerder was Vercruysse CEO van touroperator Thomas Cook België, waar hij sinds 2001 aan de slag was.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.