Ine Verhaert benoemd tot CEO van Veritas

Ine Verhaert benoemd tot CEO van Veritas

Veritas heeft zijn nieuwe topvrouw gevonden: Ine Verhaert treedt vanaf 1 februari aan als CEO van de Belgische keten. Sinds het vertrek van Marthe Palmans als COO eind juni was Verhaert actief als commercieel directeur in het bedrijf, maar nu wordt ze dus het officiële gezicht van Veritas.

CCO wordt nieuwe topvrouw

Het management van mercerie- en accessoireketen Veritas wordt voor de tweede keer in minder dan een jaar tijd hertekend. De huidige CEO, Marc Peeters ruilt zijn positie in voor die van voorzitter van de raad van bestuur van Veritas, terwijl CCO Ine Verhaert 'Chief Executive Officer' van de retailgroep wordt. Het 'executive comité' van Veritas zal daardoor voortaan bestaan uit Ine Verhaert en Ulrik Vercruysse (CFO).

 

De grondslag voor deze managementwissel werd al gelegd bij het vertrek van voormalig COO Marthe Palmans eind juni. Toen werd Ine Verhaert, voorheen aankoopdirecteur bij Veritas, tot Chief Commercial Officer aangesteld. Ook is Ulrik Vercruysse op dat moment in het bedrijf gekomen als CFO. Eerder was Vercruysse CEO van touroperator Thomas Cook België, waar hij sinds 2001 aan de slag was.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlandse ontwerper wil kledingvoorraden afschaffen

23/01/2018

De Nederlandse ontwerper Martijn van Strien heeft met The Post-Couture Collective een nieuw soort modeplatform gelanceerd, dat ervoor moet zorgen dat kleding duurzamer en zonder overschotten wordt geproduceerd.

H&M verliest de strijd van Inditex

23/01/2018

Het Zweedse H&M verliest in het fastfashionwereldje steeds meer de strijd van het Spaanse Inditex. Het Zweedse bedrijf is wel nog steeds de goedkoopste, maar Inditex weet sneller in te spelen op nieuwe trends en gaat zo met steeds meer klanten aan de haal.

Richemont wil Yoox Net-a-Porter volledig overnemen

22/01/2018

De Zwitserse luxegroep Richemont heeft een voorstel gedaan om een controlerend aandeel te pakken te krijgen bij online retailer Yoox Net-a-Porter. Het wil zo de eigen online strategie versneld uitrollen.

The Sting weet flinke winst te maken in boekjaar 2016

22/01/2018

Modeketen The Sting heeft in 2016 opnieuw winst weten te maken, nadat het een jaar eerder nog meer dan vijf miljoen euro verlies moest slikken. Ook zusterformule Costes wist het boekjaar 2016 positief af te sluiten.

Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Back to top