Inzamelactie Bel&Bo levert vier nieuwe blindengeleidehonden op

Inzamelactie Bel&Bo levert vier nieuwe blindengeleidehonden op

Tijdens de inzamelactie van april leverden de klanten van kledingretailer Bel&Bo liefst 18 ton flessendopjes in. Met de opbrengst daarvan kan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden de aankoop en opleiding van vier puppy's financieren.

7,2 miljoen dopjes ingezameld

De actie van Bel&Bo was een weergaloos succes: de klanten zamelden liefst 18.000 kg dopjes in. Als u weet dat er ongeveer 400 dopjes in één kilogram gaan, leert een snelle rekensom dat de Bel&Bo-klanten een indrukwekkende 7,2 miljoen dopjes hebben ingezameld.

 

Ronduit schitterend nieuws voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden, de vzw die in ons land al sinds 1990 geleidehonden opleidt om ze daarna kosteloos ter beschikking te stellen van blinden of slechtzienden in België. De vzw financiert dat initiatief onder meer via dopjesinzamelingen als deze: de ingezamelde dopjes van drankflessen worden verkocht aan een recyclagebedrijf dat er duurzame paletten van maakt.

 

Met de opbrengst van 4.500 kg dopjes kan het BCG de aankoop en opleiding van één blindengeleidehond bekostigen. Dankzij de inzamelactie bij Bel&Bo komen er in één beweging vier bij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Winst blijft net onder verwachtingen bij Zalando

17/01/2018

De Duitse modewebshop Zalando is het voorbije boekjaar met bijna een kwart gegroeid, terwijl ook de bedrijfswinst met bijna 5% steeg. Dat laatste was wel net onder de verwachtingen van Zalando zelf.

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

16/01/2018

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald.

Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017

16/01/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in 2017 zijn doelen weten te behalen, onder andere dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal. Voor het volledige boekjaar ging de omzet voor wisselkoersen met 3% de hoogte in.

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Back to top