Inzamelactie Bel&Bo levert vier nieuwe blindengeleidehonden op | RetailDetail

Inzamelactie Bel&Bo levert vier nieuwe blindengeleidehonden op

Inzamelactie Bel&Bo levert vier nieuwe blindengeleidehonden op

Tijdens de inzamelactie van april leverden de klanten van kledingretailer Bel&Bo liefst 18 ton flessendopjes in. Met de opbrengst daarvan kan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden de aankoop en opleiding van vier puppy's financieren.

7,2 miljoen dopjes ingezameld

De actie van Bel&Bo was een weergaloos succes: de klanten zamelden liefst 18.000 kg dopjes in. Als u weet dat er ongeveer 400 dopjes in één kilogram gaan, leert een snelle rekensom dat de Bel&Bo-klanten een indrukwekkende 7,2 miljoen dopjes hebben ingezameld.

 

Ronduit schitterend nieuws voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden, de vzw die in ons land al sinds 1990 geleidehonden opleidt om ze daarna kosteloos ter beschikking te stellen van blinden of slechtzienden in België. De vzw financiert dat initiatief onder meer via dopjesinzamelingen als deze: de ingezamelde dopjes van drankflessen worden verkocht aan een recyclagebedrijf dat er duurzame paletten van maakt.

 

Met de opbrengst van 4.500 kg dopjes kan het BCG de aankoop en opleiding van één blindengeleidehond bekostigen. Dankzij de inzamelactie bij Bel&Bo komen er in één beweging vier bij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.