Inzamelactie Bel&Bo levert vier nieuwe blindengeleidehonden op | RetailDetail

Inzamelactie Bel&Bo levert vier nieuwe blindengeleidehonden op

Inzamelactie Bel&Bo levert vier nieuwe blindengeleidehonden op

Tijdens de inzamelactie van april leverden de klanten van kledingretailer Bel&Bo liefst 18 ton flessendopjes in. Met de opbrengst daarvan kan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden de aankoop en opleiding van vier puppy's financieren.

7,2 miljoen dopjes ingezameld

De actie van Bel&Bo was een weergaloos succes: de klanten zamelden liefst 18.000 kg dopjes in. Als u weet dat er ongeveer 400 dopjes in één kilogram gaan, leert een snelle rekensom dat de Bel&Bo-klanten een indrukwekkende 7,2 miljoen dopjes hebben ingezameld.

 

Ronduit schitterend nieuws voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden, de vzw die in ons land al sinds 1990 geleidehonden opleidt om ze daarna kosteloos ter beschikking te stellen van blinden of slechtzienden in België. De vzw financiert dat initiatief onder meer via dopjesinzamelingen als deze: de ingezamelde dopjes van drankflessen worden verkocht aan een recyclagebedrijf dat er duurzame paletten van maakt.

 

Met de opbrengst van 4.500 kg dopjes kan het BCG de aankoop en opleiding van één blindengeleidehond bekostigen. Dankzij de inzamelactie bij Bel&Bo komen er in één beweging vier bij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Back to top