Inzamelactie Bel&Bo levert vier nieuwe blindengeleidehonden op

Inzamelactie Bel&Bo levert vier nieuwe blindengeleidehonden op

Tijdens de inzamelactie van april leverden de klanten van kledingretailer Bel&Bo liefst 18 ton flessendopjes in. Met de opbrengst daarvan kan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden de aankoop en opleiding van vier puppy's financieren.

7,2 miljoen dopjes ingezameld

De actie van Bel&Bo was een weergaloos succes: de klanten zamelden liefst 18.000 kg dopjes in. Als u weet dat er ongeveer 400 dopjes in één kilogram gaan, leert een snelle rekensom dat de Bel&Bo-klanten een indrukwekkende 7,2 miljoen dopjes hebben ingezameld.

 

Ronduit schitterend nieuws voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden, de vzw die in ons land al sinds 1990 geleidehonden opleidt om ze daarna kosteloos ter beschikking te stellen van blinden of slechtzienden in België. De vzw financiert dat initiatief onder meer via dopjesinzamelingen als deze: de ingezamelde dopjes van drankflessen worden verkocht aan een recyclagebedrijf dat er duurzame paletten van maakt.

 

Met de opbrengst van 4.500 kg dopjes kan het BCG de aankoop en opleiding van één blindengeleidehond bekostigen. Dankzij de inzamelactie bij Bel&Bo komen er in één beweging vier bij.

Tags: