Inzamelactie Bel&Bo levert vier nieuwe blindengeleidehonden op

Inzamelactie Bel&Bo levert vier nieuwe blindengeleidehonden op

Tijdens de inzamelactie van april leverden de klanten van kledingretailer Bel&Bo liefst 18 ton flessendopjes in. Met de opbrengst daarvan kan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden de aankoop en opleiding van vier puppy's financieren.

7,2 miljoen dopjes ingezameld

De actie van Bel&Bo was een weergaloos succes: de klanten zamelden liefst 18.000 kg dopjes in. Als u weet dat er ongeveer 400 dopjes in één kilogram gaan, leert een snelle rekensom dat de Bel&Bo-klanten een indrukwekkende 7,2 miljoen dopjes hebben ingezameld.

 

Ronduit schitterend nieuws voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden, de vzw die in ons land al sinds 1990 geleidehonden opleidt om ze daarna kosteloos ter beschikking te stellen van blinden of slechtzienden in België. De vzw financiert dat initiatief onder meer via dopjesinzamelingen als deze: de ingezamelde dopjes van drankflessen worden verkocht aan een recyclagebedrijf dat er duurzame paletten van maakt.

 

Met de opbrengst van 4.500 kg dopjes kan het BCG de aankoop en opleiding van één blindengeleidehond bekostigen. Dankzij de inzamelactie bij Bel&Bo komen er in één beweging vier bij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

17/11/2017

JBC verhuist zijn e-commercemagazijn weer van Nederland naar België. Voortaan stockeert de Belgische kledingketen zijn kleding bij Bleckmann in Grobbendonk. Dat is een onverwachte opsteker voor de Belgische e-commercesector.

H&M-dochter Monki geeft Antwerpen Belgische primeur

17/11/2017

Vandaag is in Antwerpen de eerste Belgische vestiging van het modemerk Monki geopend. Dat maakt deel uit van de Zweedse H&M Group en heeft in Europa en Azië al ongeveer 115 winkels.

Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

17/11/2017

Bij Euro Shoe Group, het schoenen- en kledingconcern achter Bristol en Avance, verdwijnen ten minste dertig jobs. “De sanering zou gebeuren zonder naakte ontslagen”, zegt de 'nieuwe' topman Philippe Vanaudenhove.

Clouds of Fashion: van modeblog tot heuse retailonderneming

16/11/2017

Als jonge blogger een eigen retailonderneming uit de grond stampen, faut le faire. Laurentine Van Landeghem heeft zelfs haar studies stopgezet om zich te focussen op haar Clouds of Fashion. Op de RetailDetail Night vertelt ze haar verhaal. 

Lubach: “Eerlijke kleding is een kwestie van prioriteiten”

15/11/2017

Sinds de ramp bij Rana Plaza klinkt binnen de kledingindustrie de roep naar transparantie rond de productie van kleding, maar zondag bewees Arjen Lubach in Zondag met Lubach dat die transparantie er nog niet helemaal is.

Modeketen Canada Goose opent eerste Europese winkel

14/11/2017

De Canadese modeketen Canada Goose heeft in Londen zijn eerste Europese winkel geopend. De kleding van het merk is al langer te vinden in Europa, maar voorheen was dat enkel het geval bij multimerkenwinkels.

Back to top