Italiaans gerecht start onderzoek naar Prada-top | RetailDetail

Italiaans gerecht start onderzoek naar Prada-top

Italiaans gerecht start onderzoek naar Prada-top

De Italiaanse justitie is een onderzoek gestart naar mogelijke fraude in de persoonlijke belastingaangiftes van Miuccia Prada en Patrizio Bertelli (foto), de toplui van het beursgenoteerde modehuis Prada. Het bedrijf zelf noch zijn filialen zouden betrokken zijn.

Persoonlijke belastingaangiftes

Het nieuws dat de Italiaanse justitie de persoonlijke belastingaangiftes van Miuccia Prada en Patrizio Bertelli aan het uitvlooien is, werd gisteren door Prada zelf de wereld ingestuurd. Volgens het modehuis, dat noteert op de beurs van Hongkong, wil het gerecht achterhalen of "bepaalde aangiftes uit het verleden al dan niet juist waren".

 

In januari al meldde persbureau Reuters dat het Italiaanse Openbaar Ministerie de Prada-oprichtster en haar man verdacht van mogelijke belastingontduiking. Het concern bevestigt nu dat de twee in december 2013 vrijwillig openheid van zaken hebben gegeven aan de Italiaanse belastingdienst en voegt eraan toe dat de fiscus daar toen genoegen mee zou hebben genomen. Het nieuwe onderzoek komt dan ook als een verrassing.

 

Modehuizen in het vizier

Het modeconcern benadrukt dat het bedrijf noch de filialen van Prada betrokken zijn bij de zaak. Eerder sloot het concern wel al een deal met de Italiaanse fiscus: het betaalde een schikking van 400 miljoen euro en verhuisde zijn Luxemburgse holdingmaatschappij terug naar Italië.

 

Prada is niet het enige Italiaanse modehuis dat het aan de stok heeft gekregen met de belastinginspectie. Eerder mochten ook al de ontwerpers van Dolce & Gabbana het gaan uitleggen voor de fiscale rechtbank.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.