Italiaans gerecht start onderzoek naar Prada-top

Italiaans gerecht start onderzoek naar Prada-top

De Italiaanse justitie is een onderzoek gestart naar mogelijke fraude in de persoonlijke belastingaangiftes van Miuccia Prada en Patrizio Bertelli (foto), de toplui van het beursgenoteerde modehuis Prada. Het bedrijf zelf noch zijn filialen zouden betrokken zijn.

Persoonlijke belastingaangiftes

Het nieuws dat de Italiaanse justitie de persoonlijke belastingaangiftes van Miuccia Prada en Patrizio Bertelli aan het uitvlooien is, werd gisteren door Prada zelf de wereld ingestuurd. Volgens het modehuis, dat noteert op de beurs van Hongkong, wil het gerecht achterhalen of "bepaalde aangiftes uit het verleden al dan niet juist waren".

 

In januari al meldde persbureau Reuters dat het Italiaanse Openbaar Ministerie de Prada-oprichtster en haar man verdacht van mogelijke belastingontduiking. Het concern bevestigt nu dat de twee in december 2013 vrijwillig openheid van zaken hebben gegeven aan de Italiaanse belastingdienst en voegt eraan toe dat de fiscus daar toen genoegen mee zou hebben genomen. Het nieuwe onderzoek komt dan ook als een verrassing.

 

Modehuizen in het vizier

Het modeconcern benadrukt dat het bedrijf noch de filialen van Prada betrokken zijn bij de zaak. Eerder sloot het concern wel al een deal met de Italiaanse fiscus: het betaalde een schikking van 400 miljoen euro en verhuisde zijn Luxemburgse holdingmaatschappij terug naar Italië.

 

Prada is niet het enige Italiaanse modehuis dat het aan de stok heeft gekregen met de belastinginspectie. Eerder mochten ook al de ontwerpers van Dolce & Gabbana het gaan uitleggen voor de fiscale rechtbank.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Brugse flagshipstore zet ambities vanHaren Schoenen kracht bij

20/10/2017

Met een paradepaardje van 547 vierkante meter op twee verdiepingen in de Brugse Steenstraat bevestigt schoenretailer vanHaren z’n grote ambities op de Belgische markt. Ook volgend jaar staat expansie op de agenda.

Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Back to top