Italiaans gerecht start onderzoek naar Prada-top

Italiaans gerecht start onderzoek naar Prada-top

De Italiaanse justitie is een onderzoek gestart naar mogelijke fraude in de persoonlijke belastingaangiftes van Miuccia Prada en Patrizio Bertelli (foto), de toplui van het beursgenoteerde modehuis Prada. Het bedrijf zelf noch zijn filialen zouden betrokken zijn.

Persoonlijke belastingaangiftes

Het nieuws dat de Italiaanse justitie de persoonlijke belastingaangiftes van Miuccia Prada en Patrizio Bertelli aan het uitvlooien is, werd gisteren door Prada zelf de wereld ingestuurd. Volgens het modehuis, dat noteert op de beurs van Hongkong, wil het gerecht achterhalen of "bepaalde aangiftes uit het verleden al dan niet juist waren".

 

In januari al meldde persbureau Reuters dat het Italiaanse Openbaar Ministerie de Prada-oprichtster en haar man verdacht van mogelijke belastingontduiking. Het concern bevestigt nu dat de twee in december 2013 vrijwillig openheid van zaken hebben gegeven aan de Italiaanse belastingdienst en voegt eraan toe dat de fiscus daar toen genoegen mee zou hebben genomen. Het nieuwe onderzoek komt dan ook als een verrassing.

 

Modehuizen in het vizier

Het modeconcern benadrukt dat het bedrijf noch de filialen van Prada betrokken zijn bij de zaak. Eerder sloot het concern wel al een deal met de Italiaanse fiscus: het betaalde een schikking van 400 miljoen euro en verhuisde zijn Luxemburgse holdingmaatschappij terug naar Italië.

 

Prada is niet het enige Italiaanse modehuis dat het aan de stok heeft gekregen met de belastinginspectie. Eerder mochten ook al de ontwerpers van Dolce & Gabbana het gaan uitleggen voor de fiscale rechtbank.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

De moeilijkste tijd is voorbij voor de modesector, besluit McKinsey in de studie The State of Fashion 2018. Al wordt niks nog zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

 

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Barbiepop Tommy x Gigi in de winkelrekken

05/12/2017

In februari van dit jaar kreeg supermodel Gigi Hadid de eer om een Barbiepop naar haar gelijkenis te ontvangen. Die werd gemaakt om de samenwerking tussen Hadid en modemerk Tommy Hilfiger te vieren. Nu komt de Barbie ook in de winkelrekken.

Onderzoek naar belastingontduiking bij Gucci

04/12/2017

Op de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze heeft de Italiaanse politie huiszoekingen gehouden omwille van mogelijke belastingontduiking. Gucci geeft toe dat er een onderzoek gaande is en zegt zijn volledige medewerking te verlenen.

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

01/12/2017

De vzw Terre heeft deze week in Anderlecht een tweede Brusselse Factory Shop geopend, waar ze tweedehands kleding verkoopt die hzet verzamelt via containers over het hele land. De vzw wil nu snel uitbreiden in de hoofdstad.

Back to top