Italiaans gerecht start onderzoek naar Prada-top | RetailDetail

Italiaans gerecht start onderzoek naar Prada-top

Italiaans gerecht start onderzoek naar Prada-top

De Italiaanse justitie is een onderzoek gestart naar mogelijke fraude in de persoonlijke belastingaangiftes van Miuccia Prada en Patrizio Bertelli (foto), de toplui van het beursgenoteerde modehuis Prada. Het bedrijf zelf noch zijn filialen zouden betrokken zijn.

Persoonlijke belastingaangiftes

Het nieuws dat de Italiaanse justitie de persoonlijke belastingaangiftes van Miuccia Prada en Patrizio Bertelli aan het uitvlooien is, werd gisteren door Prada zelf de wereld ingestuurd. Volgens het modehuis, dat noteert op de beurs van Hongkong, wil het gerecht achterhalen of "bepaalde aangiftes uit het verleden al dan niet juist waren".

 

In januari al meldde persbureau Reuters dat het Italiaanse Openbaar Ministerie de Prada-oprichtster en haar man verdacht van mogelijke belastingontduiking. Het concern bevestigt nu dat de twee in december 2013 vrijwillig openheid van zaken hebben gegeven aan de Italiaanse belastingdienst en voegt eraan toe dat de fiscus daar toen genoegen mee zou hebben genomen. Het nieuwe onderzoek komt dan ook als een verrassing.

 

Modehuizen in het vizier

Het modeconcern benadrukt dat het bedrijf noch de filialen van Prada betrokken zijn bij de zaak. Eerder sloot het concern wel al een deal met de Italiaanse fiscus: het betaalde een schikking van 400 miljoen euro en verhuisde zijn Luxemburgse holdingmaatschappij terug naar Italië.

 

Prada is niet het enige Italiaanse modehuis dat het aan de stok heeft gekregen met de belastinginspectie. Eerder mochten ook al de ontwerpers van Dolce & Gabbana het gaan uitleggen voor de fiscale rechtbank.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top