Jaaromzet H&M stijgt met 6 procent

Jaaromzet H&M stijgt met 6 procent

H&M Group heeft vandaag zijn financiële cijfers vrijgegeven voor het boekjaar van 1 december 2012 tot 30 november 2013. De omzet voor het hele jaar steeg met zes procent. In lokale munten was de stijging negen procent.

Sterk vierde kwartaal

H&M Group had in het boekjaar tot 30 november 2013 een omzet van 128,6 miljard Zweedse kroon (14,6 miljard euro). Dat is een stijging van zes procent ten opzichte van vorig jaar. De brutowinst steeg dan weer van 71,9 miljard Zweedse kroon (8,1 miljard euro) naar 76 miljard (8,6 miljard euro), terwijl de nettowinst uitkwam op 17,2 miljard Zweedse kroon (1,95 miljard euro). Over het hele jaar werden er ook 356 extra winkels geopend.

 

In het vierde kwartaal steeg de omzet van de groep weliswaar van 32,5 miljard Zweedse kroon (3,7 miljard euro) naar 36,5 miljard (4,1 miljard euro). Dat betekende een nettowinst van 5,6 miljard Zweedse kroon (0,63 miljard euro). "2013 eindigde sterk, met goed ontvangen herfstcollecties, die onze omzet in het vierde kwartaal deden stijgen met 13 procent in lokale munten", zei CEO Karl-Johan Persson in een persbericht.

 

Nieuwe markten, online en offline

Voor het huidige boekjaar heeft H&M Group ook al heel wat op de planning staan. Zo wil het 375 nieuwe winkels openen, waaronder eerste filialen in Australië en op de Filippijnen. Online wil H&M vier nieuwe landen bereiken, waaronder Frankrijk, waar in de eerste helft van 2014 een webshop moet gelanceerd worden.

 

H&M zal ook focussen op nieuwe onderdelen van de markt, met de verdere uitbreiding van & Other Stories, dat dit jaar een filiaal krijgt in zowel België (Antwerpen) als Nederland (Amsterdam), en de lancering van een uitgebreide collectie voor H&M Sport.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Brugse flagshipstore zet ambities vanHaren Schoenen kracht bij

20/10/2017

Met een paradepaardje van 547 vierkante meter op twee verdiepingen in de Brugse Steenstraat bevestigt schoenretailer vanHaren z’n grote ambities op de Belgische markt. Ook volgend jaar staat expansie op de agenda.

Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Back to top