JBC bouwt nieuw hoofdkwartier in Houthalen-Helchteren

JBC bouwt nieuw hoofdkwartier in Houthalen-Helchteren

Tegen de zomer van 2013 wil kledingketen JBC zijn intrek nemen in een gloednieuw hoofdkantoor met logistieke ruimte in hun thuisbasis Houthalen, aan de ontsluiting van de E314 en de toekomstige omleidingsweg. Met het hele project - dat de administratie, het creatief team en de logistiek op één locatie verenigt - is een investering van 15 miljoen euro gemoeid.

Vrouwvriendelijk gebouw

JBC, dat vandaag al 120 winkels telt in ons land, maakte de voorbije jaren een sterke groei door. Zo steeg het aantal medewerkers op de hoofdzetel tot 200, waardoor de huidige zetel in Houthalen uit zijn voegen begon te barsten. "In plaats van de bestaande gebouwen uit te breiden, hebben we geopteerd voor een gloednieuw gebouw dat past in de huidige tijdsgeest", licht CEO Bart Claes de bouwplannen toe.

 

JBC vroeg architectenbureau Buro B uit Genk om bij de uitwerking van het nieuwe concept de medewerkers inspraak te geven. "We hebben onze medewerkers gevraagd hoe zij hun ideale werkomgeving zien. Tachtig procent van hen zijn vrouwen, dus vonden we het logisch dat zij de meeste inspraak kregen: het wordt een vrouwvriendelijk gebouw," maakt de CEO zich sterk. 

Loftconcept in vier bouwlagen

"Als modebedrijf willen we onze medewerkers een esthetische, inspirerende werkomgeving aanreiken", vervolgt Bart Claes. Het nieuwe hoofdkwartier wordt dan ook allesbehalve een koel kantoorgebouw maar is "ontworpen met de mens als vertrekpunt", aldus architect Rob Gijsenberg: het wordt "een soort loftconcept in vier bouwlagen, met hoge plafonds en flexibele ruimtes die kunnen worden aangepast aan de behoeften van het moment."

 

Als alles volgens plan verloopt, neemt JBC zijn nieuwe hoofdzetel tegen de zomer van 2013 in gebruik.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


R&S Retail kiest Dieter Penninckx als nieuwe CEO

05/12/2016

Dieter Penninckx, één van de drie oprichters van de Belgische FNG Group, wordt de nieuwe CEO van R&S Retail. Dat is geen verrassing, want na de omgekeerde overname van R&S eerder dit jaar heeft FNG het voor het zeggen bij de Nederlandse groep.

Nog steeds veel problemen rond duurzaamheid in textielsector

29/11/2016

Sara Ceustermans, coördinatrice van de Schone Kleren Campagne, stelt bij een bezoek aan een textielfabriek in Cambodja dat er nog steeds heel wat problemen zijn rond duurzaamheid in de textielsector.

Bel&Bo neemt 8 winkels Charles Vögele over, 27 gaan failliet

29/11/2016

De Belgische modeketen Bel&Bo gaat acht winkels van het Zwitserse Charles Vögele in België overnemen. Vijf winkels van Bel&Bo zullen daardoor verhuizen naar een nieuwe locatie, terwijl drie andere winkels volledig nieuw zijn.

Mayerline opent nieuwe flagshipstore in Antwerpse Huidevettersstraat

28/11/2016

Het Belgische modemerk Mayerline verhuist na vijftig jaar van de Antwerpse Meirbrug naar een statig pand in de Huidevettersstraat. De nieuwe locatie opent op 30 november de deuren.

Outdoorwinkel Mount Oberon sluit de deuren

28/11/2016

Outdoorconceptwinkel Mount Oberon uit Herent sluit in het voorjaar 2017 zijn deuren. Tenzij de retailer toch nog een overeenkomst kan sluiten met een grote partner, leggen ze na zeven jaar de boeken neer.

Ook Sports Direct opent in Docks Bruxsel

28/11/2016

Een maand na de opening van Docks Bruxsel heeft nu ook de Engelse keten Sports Direct zijn intrek genomen in het Brusselse winkelcentrum. Voor de overnemer van Primo is het al de zesde Brusselse vestiging.

Back to top