JBC geeft personeel halve dag verlof op buitenspeeldag

JBC geeft personeel halve dag verlof op buitenspeeldag

JBC geeft personeel halve dag verlof op buitenspeeldag
Facebook

Vandaag is het Buitenspeeldag, ook bij JBC dat voor de gelegenheid de deuren van zijn winkels een halve dag sluit. De modeketen wil zijn medewerkers daarmee de kans geven om volop te genieten van het zonnetje en het gezinsleven.

 

Extra halve dag

Al voor de elfde keer staken tv-zenders voor kinderen de uitzendingen tussen 13u en 17u, om kinderen volop te laten genieten van Buitenspeeldag. Op school wordt er vandaag geen huiswerk gegeven en dit jaar doet ook modeketen JBC voor het eerst mee aan het gebeuren: alle medewerkers krijgen vandaag een extra halve dag verlof cadeau. 

 

Het initiatief is een primeur in de retailwereld: “We willen onze medewerkers de kans geven om samen met hun gezin te genieten en kijken vandaag even niet naar de verkoopcijfers”, is te horen bij CEO Bart Claes. “Alle winkels laten sluiten is inderdaad niet niks, maar klant is koning en bij ons is dat het kind." Vorig jaar konden kinderen en hun (groot)ouders tijdens Buitenspeeldag deelnemen aan maar liefst411 activiteiten in 243 gemeenten en steden. 

 

Begin vorige maand sleepte JBC nog de bpost Omnichannel Award 2018 in de wacht op het RetailDetail Omnichannel Congress. De modeketen haalde het toen van andere genomineerden ZEB en Sissy-Boy

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.