Jimmy Choo zet hakken op Londense beurs

Jimmy Choo zet hakken op Londense beurs

Schoenenverkoper Jimmy Choo gaat eind volgende maand een beursnotering aanvragen in Londen. Een kwart van de aandelen van het bedrijf zal vrij verhandelbaar worden. De totale waarde van Jimmy Choo wordt geraamd op 0,7 à 1 miljard pond (0,9 à 1,3 miljard euro).

Sinds 2011 in handen van investeerder

Jimmy Choo werd opgericht in 1996 door een voormalige accessoireredacteur van de Britse Vogue, Tamara Mellon, en de Maleisische schoenenmaker Jimmy Choo, die zijn naam gaf aan het merk. In 2001 liep de samenwerking tussen beide spaak, waarna Mellon Choo uitkocht. Sinds 2011 is het bedrijf in handen van investeringsmaatschappij Joh. A. Benckiser.

 

De schoenenverkoper, die vooral naam maakte via de televisieserie Sex and the City en bekend is van schoenen met hoge hakken, was in 2013 goed voor een omzet van 282 miljoen pond (360 miljoen euro). In de eerste helft van dit jaar bedroeg het verkoopcijfer 150,2 miljoen pond (190 miljoen euro).

 

Jimmy Choo telt wereldwijd momenteel zowat 120 winkels en plant er jaarlijks een tiental extra te openen. Vooral in Azië, waar het merk nog ondervertegenwoordigd is en waar de vraag naar luxegoederen stijgt, is nog ruimte voor expansie. Voorts wil het zijn groothandelsactiviteiten verder uitbouwen.

Tags: