Jimmy Choo zet hakken op Londense beurs | RetailDetail

Jimmy Choo zet hakken op Londense beurs

Jimmy Choo zet hakken op Londense beurs

Schoenenverkoper Jimmy Choo gaat eind volgende maand een beursnotering aanvragen in Londen. Een kwart van de aandelen van het bedrijf zal vrij verhandelbaar worden. De totale waarde van Jimmy Choo wordt geraamd op 0,7 à 1 miljard pond (0,9 à 1,3 miljard euro).

Sinds 2011 in handen van investeerder

Jimmy Choo werd opgericht in 1996 door een voormalige accessoireredacteur van de Britse Vogue, Tamara Mellon, en de Maleisische schoenenmaker Jimmy Choo, die zijn naam gaf aan het merk. In 2001 liep de samenwerking tussen beide spaak, waarna Mellon Choo uitkocht. Sinds 2011 is het bedrijf in handen van investeringsmaatschappij Joh. A. Benckiser.

 

De schoenenverkoper, die vooral naam maakte via de televisieserie Sex and the City en bekend is van schoenen met hoge hakken, was in 2013 goed voor een omzet van 282 miljoen pond (360 miljoen euro). In de eerste helft van dit jaar bedroeg het verkoopcijfer 150,2 miljoen pond (190 miljoen euro).

 

Jimmy Choo telt wereldwijd momenteel zowat 120 winkels en plant er jaarlijks een tiental extra te openen. Vooral in Azië, waar het merk nog ondervertegenwoordigd is en waar de vraag naar luxegoederen stijgt, is nog ruimte voor expansie. Voorts wil het zijn groothandelsactiviteiten verder uitbouwen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.