Koppelverkoop bij 1 op de 3 boetieks tijdens sperperiode | RetailDetail

Koppelverkoop bij 1 op de 3 boetieks tijdens sperperiode

Koppelverkoop bij 1 op de 3 boetieks tijdens sperperiode

Door het warme herfstweer en de terreurdreiging zitten de zelfstandige kledingboetieks nog met flink wat voorraad. Liefst 30% zal de komende weken dan ook proberen om via koppelverkoop zijn seizoen nog ietwat te redden vóór de start van de solden.

Najaarsomzet 3% lager

Uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen bij 367 kleding- en schoenenwinkels blijkt dat de sector zijn omzet tijdens het najaar gemiddeld met 3% zag dalen tegenover vorig jaar.

 

"Opvallend is dat omnichannelwinkels wel betere cijfers kunnen voorleggen. Zeker de afgelopen weken bewees de webshop zijn nut", zegt Christine Mattheeuws van het NSZ. Dat is een rechtstreeks gevolg van de aanslagen van 13 november in Parijs en de daaropvolgende terreurdreiging in ons land, die ervoor zorgden dat winkelstraten een pak minder kooplustigen aantrokken. En dat de terwijl de herfstverkoop zo al te lijden had onder het te warme weer en het uitblijven van een echte winterprik.

 

Het is volgens de zelfstandigenorganisatie dan ook volkomen begrijpelijk dat steeds meer handelaars (30% meer bepaald) tijdens de sperperiode, die gisteren inging, aan koppelverkoop zullen doen. Koppelverkoop is als praktijk sinds 2010 wettelijk toegelaten en op die manier kunnen de boetieks nog wat van hun wintergamma verkopen, alvorens de solden starten op 2 januari eerstkomende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.