Koppelverkoop bij 1 op de 3 boetieks tijdens sperperiode | RetailDetail

Koppelverkoop bij 1 op de 3 boetieks tijdens sperperiode

Koppelverkoop bij 1 op de 3 boetieks tijdens sperperiode

Door het warme herfstweer en de terreurdreiging zitten de zelfstandige kledingboetieks nog met flink wat voorraad. Liefst 30% zal de komende weken dan ook proberen om via koppelverkoop zijn seizoen nog ietwat te redden vóór de start van de solden.

Najaarsomzet 3% lager

Uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen bij 367 kleding- en schoenenwinkels blijkt dat de sector zijn omzet tijdens het najaar gemiddeld met 3% zag dalen tegenover vorig jaar.

 

"Opvallend is dat omnichannelwinkels wel betere cijfers kunnen voorleggen. Zeker de afgelopen weken bewees de webshop zijn nut", zegt Christine Mattheeuws van het NSZ. Dat is een rechtstreeks gevolg van de aanslagen van 13 november in Parijs en de daaropvolgende terreurdreiging in ons land, die ervoor zorgden dat winkelstraten een pak minder kooplustigen aantrokken. En dat de terwijl de herfstverkoop zo al te lijden had onder het te warme weer en het uitblijven van een echte winterprik.

 

Het is volgens de zelfstandigenorganisatie dan ook volkomen begrijpelijk dat steeds meer handelaars (30% meer bepaald) tijdens de sperperiode, die gisteren inging, aan koppelverkoop zullen doen. Koppelverkoop is als praktijk sinds 2010 wettelijk toegelaten en op die manier kunnen de boetieks nog wat van hun wintergamma verkopen, alvorens de solden starten op 2 januari eerstkomende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.