Koppelverkoop bij 1 op de 3 boetieks tijdens sperperiode

Koppelverkoop bij 1 op de 3 boetieks tijdens sperperiode

Door het warme herfstweer en de terreurdreiging zitten de zelfstandige kledingboetieks nog met flink wat voorraad. Liefst 30% zal de komende weken dan ook proberen om via koppelverkoop zijn seizoen nog ietwat te redden vóór de start van de solden.

Najaarsomzet 3% lager

Uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen bij 367 kleding- en schoenenwinkels blijkt dat de sector zijn omzet tijdens het najaar gemiddeld met 3% zag dalen tegenover vorig jaar.

 

"Opvallend is dat omnichannelwinkels wel betere cijfers kunnen voorleggen. Zeker de afgelopen weken bewees de webshop zijn nut", zegt Christine Mattheeuws van het NSZ. Dat is een rechtstreeks gevolg van de aanslagen van 13 november in Parijs en de daaropvolgende terreurdreiging in ons land, die ervoor zorgden dat winkelstraten een pak minder kooplustigen aantrokken. En dat de terwijl de herfstverkoop zo al te lijden had onder het te warme weer en het uitblijven van een echte winterprik.

 

Het is volgens de zelfstandigenorganisatie dan ook volkomen begrijpelijk dat steeds meer handelaars (30% meer bepaald) tijdens de sperperiode, die gisteren inging, aan koppelverkoop zullen doen. Koppelverkoop is als praktijk sinds 2010 wettelijk toegelaten en op die manier kunnen de boetieks nog wat van hun wintergamma verkopen, alvorens de solden starten op 2 januari eerstkomende.

Tags: