Koppelverkoop bij 1 op de 3 boetieks tijdens sperperiode | RetailDetail

Koppelverkoop bij 1 op de 3 boetieks tijdens sperperiode

Koppelverkoop bij 1 op de 3 boetieks tijdens sperperiode

Door het warme herfstweer en de terreurdreiging zitten de zelfstandige kledingboetieks nog met flink wat voorraad. Liefst 30% zal de komende weken dan ook proberen om via koppelverkoop zijn seizoen nog ietwat te redden vóór de start van de solden.

Najaarsomzet 3% lager

Uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen bij 367 kleding- en schoenenwinkels blijkt dat de sector zijn omzet tijdens het najaar gemiddeld met 3% zag dalen tegenover vorig jaar.

 

"Opvallend is dat omnichannelwinkels wel betere cijfers kunnen voorleggen. Zeker de afgelopen weken bewees de webshop zijn nut", zegt Christine Mattheeuws van het NSZ. Dat is een rechtstreeks gevolg van de aanslagen van 13 november in Parijs en de daaropvolgende terreurdreiging in ons land, die ervoor zorgden dat winkelstraten een pak minder kooplustigen aantrokken. En dat de terwijl de herfstverkoop zo al te lijden had onder het te warme weer en het uitblijven van een echte winterprik.

 

Het is volgens de zelfstandigenorganisatie dan ook volkomen begrijpelijk dat steeds meer handelaars (30% meer bepaald) tijdens de sperperiode, die gisteren inging, aan koppelverkoop zullen doen. Koppelverkoop is als praktijk sinds 2010 wettelijk toegelaten en op die manier kunnen de boetieks nog wat van hun wintergamma verkopen, alvorens de solden starten op 2 januari eerstkomende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top