Kringwinkel opent kledingwinkel vlakbij Antwerpse Meir

Kringwinkel opent kledingwinkel vlakbij Antwerpse Meir
Shutterstock.com

In de Otto Veniusstraat in Antwerpen, een zijstraat van de Meir, heeft De Kringwinkel vandaag zijn eerste pure kledingwinkel geopend: je kan er dus enkel terecht voor tweedehands kleding en accessoires.

 

Pure kledingwinkel

De Kringwinkel heeft zijn intrek genomen in het voormalige pand van koopjesmagazijn ‘De Krak’, tussen de Meir en het Hopland. In de winkel kan je enkel gebruikte kleding, schoenen en accessoires kopen voor mannen, vrouwen en kinderen. Voor speelgoed, elektrotoestellen of andere spullen is hier geen plaats.

 

Wel zal je er terecht kunnen om kleding te doneren. De Kringwinkel is partner van de Collectie, een samenwerkingsverband dat de inzameling van gebruikte kleding, textiel en accessoires verzekert.

 

Betaalbaar én duurzaam

Opvallend is de prijzenpolitiek van de nieuwe kledingwinkel: “Wij werken met een vaste prijslijst”, zegt medewerker Louise Vrints van De Kringwinkel aan ATV. “Elke T-shirt, elke broek of elke jurk heeft dezelfde prijs.” Voor merkkledij kunnen de prijzen wel iets hoger liggen.

 

“Wij willen een alternatief bieden voor mensen die graag aan een betaalbare prijs willen shoppen, zonder daarbij de duurzaamheid uit het oog te verliezen”, besluit Vrints.